I mi ga stavljamo na rame i ponekad super podrigne a ponekad slabo... njemu je trebalo malo duže da krene dobro podrigivati.
Mi smo danas imali prvi pregled kod pedijatrice i sve je uglavnom ok... narastao je 5 cm i dobio oko 800gr od puštanja iz bolnice... on je često gladan šta je normalno ali je ipak malo premršav pa ćemo uvesti nadohranu pred spavanja, pogotovo da se svi naspavamo jer ima noći gdje se budi svakih sat vremena, a kada “dobro spava” to bude najviše 2,5-3 sata...
Jel još koja od vas daje dohranu bebici uz dojenje?
Sa prvom sam isključivo dojila ali to je bilo prije 6 godina, možda mi se kvaliteta mlijeka promjenila... imam osjećaj da je moj mali stalno gladan...
Nova19 ja dajem nadohranu . Novalac plus ja osobno koristim i njoj dajem po noći .Danju je dojim normalno .. eventualno kad je bas nemoguća joj dam nadohranu
25.12. Baby L 💜
Marlene nekako mi je lakše kada znam da nisam “sama”, thx!
Evo prva noć sa nadohranom, spavao je 4 sata u komadu 👏👏💪🏻💪🏻 Onda sam ga dojila kada se probudio i spavao je samo sat i pol 🙄 ali uhvatit ćemo mi već ritam... možda mu krenem dati 2 nadigrane tijekom noći ako bude tako, vidjet ću sa vremenom... po danu ću ga isto najnormalnije dojiti.
Na bočicu se naguta zraka, pa je toliko hlapljivo jeo i više nego šta je trebao pa me pošteno zbljucao, a i sebe, pa ga presvlači... ali spavanje tih 4 sata u komadu, neprocjenjivo 😁
I mi ga stavljamo na rame i ponekad super podrigne a ponekad slabo… njemu je trebalo malo duže da krene dobro podrigivati.
Mi smo danas imali prvi pregled kod pedijatrice i sve je uglavnom ok… narastao je 5 cm i dobio oko 800gr od puštanja iz bolnice… on je često gladan šta je normalno ali je ipak malo premršav pa ćemo uvesti nadohranu pred spavanja, pogotovo da se svi naspavamo jer ima noći gdje se budi svakih sat vremena, a kada “dobro spava” to bude najviše 2,5-3 sata…
Jel još koja od vas daje dohranu bebici uz dojenje?
Sa prvom sam isključivo dojila ali to je bilo prije 6 godina, možda mi se kvaliteta mlijeka promjenila… imam osjećaj da je moj mali stalno gladan…
Moj je u bolnici drugi dan počeo bljuckat kad je bio na leđima i prepao me, pa sad spava na boku sa mnom u krevetu, muž je dobio premještaj 🙈🙈.. preko dana bude na leđima kad je pod većim nadzorom.. čitavu trudnoću sam govorila da nema šanse da spava u našem krevetu i eto mi sad.. jednostavno strah i ne usudim se još ostaviti ga u krevetiću 😔 nakon jela on dobro podrigne, ali često kasnije kad ga spustimo ima ko nagon na povraćanje, onako "na suho" 🤷♀️ jel kod još nekog tako?
Što se dohrane tiče, mislim da na početku nije bilo dovoljno mlijeka, pa mu od drugog dana u bolnici dajemo i dohranu jer je dijete stalno gladno... zezamo se da nema senzor kad je sit 😅 može visit čitav dan na sisi i opet će popit sve što mu ekstra napravimo.. sad trenutno mu dnevno 6 puta poslije podoja damo po 60ml mlijeka, znači 360ml dnevno ispadne + konstantno sisanje.. većina od toga bude moje izdojeno mlijeko, a manji dio dajemo Aptamil pre.
13. dan je vratio svoju porođajnu težinu, i sutra nam opet dolazi babica na vaganje pa jedva čekam da vidim kako napreduje 🤞🥰
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Iskreno sebi olakšaš sa te dvi noćne bočice naspavate se skupa. Neće se ništa dogodit. Imas snage za dan kasnije 😂
25.12. Baby L 💜
Lei-Be i mene je jučer prepao jer sam ga držala kada je dobio nagon za povraćanje... iznenadio me jer od mog mlijeka ne reagira tako (naravno kada je rijetko baš sit ☺️)
I meni je nakon toga imao nagon na suho, pa vjerujem da je to od nadohrane jer do sada nije imao...
I moj stalno visi na dojkama i uvijek bi jeo 🤷♀️
Samo pazite na mastitis. Ili se izdojite. Cula sam od nekih za te probleme ako se koristi bocica. Ja sam si zato narucila od lansinoha pumpicu za skupljanje mlijeka, i dok dojim na jednoj, s njom skupljam na drugoj sto curka i onda joj to dam na bocicu ako trazi ili visak smrznem. A ne radim si previse mlijeka s izdajalicom. Stvarno super stvar, moja preporuka! :)
Ja stvarno neman problem sa upaljivanjem. Prođe otp 8 sati od zadnjeg podoja i ujutro je odma montiram na sisu
25.12. Baby L 💜
Ja imam pumpicu od aventa i isto mi super dobro dođe jer mi je desna bradavica koma (rascjepana od njegovog sisanja pa da malo rasteretim njegovo sisanje se izdojim pa mu dam naknadno iz bočice).
Isto kao i kod marlene, taman ga opet stavim na sisanje kada se probudi nakon bočice i bude super...
u početku su mi se dojke puno brže punile, sada se baš namučio da izvučem na bočicu koliko mu treba 😓
Sortiraj odgovore
Najstariji