ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angie1205
    14. Kolovoz 2019. 19:26

Ma vecina nas je odrasla u skroz drugacijem svijetu, posebno mislim na svoje generacije...djecu rata. Kad se sjetim kak sam se veselila onim keksima omotanim u maskirni omot😬
    A danas kad bi to dao djetetu zvao bi ti plavi telefon 😂😂
    Slicno smo odgajani i mm i ja, i cure nastojimo tako usmjeriti. Nista im ne uskracujemo al kad je stiska onda se i djeci pojasni situacija i one to tako i prihvate. Sad svi znaju da nam dolazi braco i njih dvije vec kontaju kad bi mogli po kolica, al prvo njima oprema za skolicu.
    Mozda je nekom to glupo i misli da se djeca bzvz opterecuju financijama no nije to bas tako. Volim da su upucene u sve i nista im ne tajimo, mislim da ce tako vise cijeniti svoju kunu jednog dana.

ena10
    14. Kolovoz 2019. 19:27

C1M4- ja sam na komplikacijama od kad sam bila 7tj trudna, morala sam zbog krvarenja..istekao mi ugovor prošli mjesec i nisu mi ga produžili.. 
    I na komplikacijama mi se ne mijenja baš ništa. 

Mijenja ti se jedno to što nemaš pravo na punu naknadu za porodiljni kada ga otvoriš, već tipa 2300, ili 2600 nisam sigurna-svako priča drugačije. 

DeeDee
    14. Kolovoz 2019. 19:28

lucille9

DeDe: ja sam od male pokupila nekakav respiratorni infekt, kašljala sam 2mj. Pomoglo mi je (dosta sam proučavala što smiju trudnice a što ne): Lupocet u slučaju jake glavobolje ili febriliteta, pastile od islandskog lišaja (ISLA se zovu), bonboni od đumbira iz mullera te čaj od kamilices medom i limunom; pij puno tekućine i odmaraj. Uzimala sam i sljezov čaj ali je još više iziritirao.

VaVa: upravo me dr.zvao, dao je za sada Geonistin vaginalete a dok bris klamidije bude gotov onda još antibiotik na usta. Isuse, uvijek sve čisto i baš sada ovo. Znam da dosta trudnica ima poz. briseve no moje dvije frendice su izgubile bebače poslije 20tt trudnoće radi infekcija.

Hvala 🙏

Uff, sretno, bit će to sve ok, mora 💪

[/url

Angie1205
    14. Kolovoz 2019. 19:28

Cima to bi ti bilo super ako imas nekog da ima privatnu firmu...prije se moglo prijavit kod frendice npr.kao da si joj kucna pomocnica al to su postrozili i vise se ne moze ja mislim. Raspitaj se za sve opcije i sretno 😉

• lucille9
    14. Kolovoz 2019. 19:32

jaivan pa: ma slažem se da malo pretjerujemo. Ja sam kreditno zdužena prema mojim primanjima, a komplikacije mi to ne pokrivaju pa svakim mjesecom tonem u sve veći minus.

Evo ako nekome pomogne, prije 7god. po rođenju moje curke dobili smo novac od HZZO 2650kn, od grada 1000kn (ovisi od općine ili grada), te povrat poreza sam tražila iduće godine i tu sam dobila 5000kn.
    Daju još pojedini sindikati, poslodavci, ako netko ima Croatia osiguranje te neke komore.

C1M4
    14. Kolovoz 2019. 19:33

ena10

C1M4- ja sam na komplikacijama od kad sam bila 7tj trudna, morala sam zbog krvarenja..istekao mi ugovor prošli mjesec i nisu mi ga produžili..
    I na komplikacijama mi se ne mijenja baš ništa.

Mijenja ti se jedno to što nemaš pravo na punu naknadu za porodiljni kada ga otvoriš, već tipa 2300, ili 2600 nisam sigurna-svako priča drugačije.

Imas istu naknadu sad kako si imala i placu ili, ako sam dobro skuzila?

Aristea
    14. Kolovoz 2019. 19:33

Angie1205

Ma vecina nas je odrasla u skroz drugacijem svijetu, posebno mislim na svoje generacije…djecu rata. Kad se sjetim kak sam se veselila onim keksima omotanim u maskirni omot😬
    A danas kad bi to dao djetetu zvao bi ti plavi telefon 😂😂
    Slicno smo odgajani i mm i ja, i cure nastojimo tako usmjeriti. Nista im ne uskracujemo al kad je stiska onda se i djeci pojasni situacija i one to tako i prihvate. Sad svi znaju da nam dolazi braco i njih dvije vec kontaju kad bi mogli po kolica, al prvo njima oprema za skolicu.
    Mozda je nekom to glupo i misli da se djeca bzvz opterecuju financijama no nije to bas tako. Volim da su upucene u sve i nista im ne tajimo, mislim da ce tako vise cijeniti svoju kunu jednog dana.

Nama su isto mama i tata objašnjavali dok se kuca gradila, cure znate mama i tata rade kucu, nemamo puno, ali to je sve za nas. I nema plakanja kaj nece nece zaustaviti sladoledara niti bacanja na pod u dućanu. Znalo se da nemas kaj pitat . Objasnili su svoje i nema pokusavanja. A ovo danas sta se događa...katastrofa .. ja kad vidim proslave 1 godine života za dijete. Koje su to torte, kerefeke, gluposti. Mislim oprostite ako koja od vas to tako ima. Nemam ništa protiv jer radi to svatko na svoj racun i ne iz mog džepa. Ali mene je moj tezi život i odrastanje naucilo da je to nepotrebno... Ko da ce se moj sin sjecat svog prvog rođendana i reći jao mama hvala ti za divnu proslavu haha...oprostite. nije mi namjera nikoga uvrijediti nego eto iskustvo. Nisam iskreno nikome na tome svemu ni zavidna haha :) kaj imas biti zavidan ikome na icemu.

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

C1M4
    14. Kolovoz 2019. 19:34

Angie1205

Cimato bi ti bilo super ako imas nekog da ima privatnu firmu…prije se moglo prijavit kod frendice npr.kao da si joj kucna pomocnica al to su postrozili i vise se ne moze ja mislim. Raspitaj se za sve opcije i sretno 😉

Mah, jesam vec, ali nista, tako je kako je, budemo se i ovako snasli😁

Aristea
    14. Kolovoz 2019. 19:36

lucille9

jaivan pa: ma slažem se da malo pretjerujemo. Ja sam kreditno zdužena prema mojim primanjima, a komplikacije mi to ne pokrivaju pa svakim mjesecom tonem u sve veći minus.

Evo ako nekome pomogne, prije 7god. po rođenju moje curke dobili smo novac od HZZO 2650kn, od grada 1000kn (ovisi od općine ili grada), te povrat poreza sam tražila iduće godine i tu sam dobila 5000kn.
    Daju još pojedini sindikati, poslodavci, ako netko ima Croatia osiguranje te neke komore.

Zao mi je sto je tako, kamo sreće da nije. Svatko radi najbolje sto može za sebe i ne treba previse slusati druge. Ako sami neznamo kaj je najbolje za nas onda stvarno. Držim ti fige da sve protekne dobro.. :)

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

C1M4
    14. Kolovoz 2019. 19:37

I samo da vam se pohvalim curke moje, sutra i mi idemo po auticaaaa😍😍 Cekamo vec 2 tjedna da se javi kupac za nas auto(mi smo drugi vec izabrali, ali smo se htjeli prvo ovog rijesit da nam ne stoje 2) i napokon nas je zvaooo😁😁😁 Culi smo se s ovim za taj novi auto i rekao je da sutra dodemo po njega😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.