ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    12. Kolovoz 2019. 21:54

Aarauch.. Ja se nadam jednom u zivotu opet probat s prehranom, ali stvarno bolje funkcioniram kad mi je tsh reguliran euthyroxom nego kad nije. Tako da nije da pametujem al dosta sam citala o tom kad sam ostala trudna i savjetujem ti da poslusas doktora i dovedes to u red u trudnoci 😉

Sto se tice pusenja ja nisam nikad pusila, ali zato sam potpuno prestala pit😂. Nije da sam alkic inace 😂😂 al voljela sam si popit svasta prigodno. Al jednostavno sam odlucila potpuno se odrec toga, ima tolko situacija koje mogu poc ukrivo da ne bih voljela imat nista na savjesti. Al zato je od mog muza mama pusila u trudnoci skroz. A on se rodio kao ogromna beba, i izrastao u normalnog civjeka, doslivno nikad nije imao nikakvih zdravstvenih problema. A poznam jednu curu (nije prica iz pete ruke) koja je u trudnoci radila ne znam sto sve ne (alkohol, cigarete, marihuana, a mozda i nesto zesce), i danas ima sina od skoro 5 godina koji je jedno od najpametnije djece koju sam u zivotu upoznala. Znaci ja sam nju na svoje oci vidjela u takvom stanju da  sam otisla doma jer to nisam mogla gledat, a na kraju uopce nema pravila 😬

Juno
    12. Kolovoz 2019. 21:58

Vadili mi ujutro na tašte krv, zatim u 11, pa u 14.30, onda u 17, pa 20.00. Sad čekam u 23.00, pa u 2 u noći i 5. Zadnje u 8 ujutro. Kao računaju 2 sata nakon obroka, a u 14.30 je bilo točno jedan i pol sat i taj mi je bio najviši 7.5. Poslije vizite ujutro idem na ultrazvuk i doma
    Iva4, ne znam ti koji doktori primaju nove pacijente. Možda dr. Odeh u Domu zdravlja, ali ja sam od njega pobjegla,to je luđak. Znam da je u Kž koma jer je otišla dr. Gelo u Zg i da sad ovi iz koprivničke bolnice odlaze k vama prema mjesečnim rasporedima. Kod nas u bolnici su svi jako dobri, ali se kod njih plaća.Dobar je kako i dr. Hećimović, ali je privatnik. Ja sam bila kod super doktorice u Đurđevcu, a kad je otišla u Zg, njezine pacijente je privremeno preuzeo dr. Muršić kod kojeg sam sad, ali se ne mogu k njemu prebaciti iako bih htjela.
    Cure, jel znate da na jesenskim mamama imaju prvu bebu? Kuda to vrijeme leti?

samonezelje
    12. Kolovoz 2019. 21:58

Ja sam prije pusila cca 2-3 cigarete tjedno, prestala cim sam saznala. Al nisam ni pusila puno. Samnom i mm presto pusit. Ponos!
    Kavu mi je bilo tesko prestat pit, al jesam.

Grizli
    12. Kolovoz 2019. 22:31

Mrgud ti si znači ko i ja... Prije mi je barem casa vina bila must have u danu nakon rucka, a ovako po ljeti jedna pivica ili aperol... Mmmm... Nije da sam alkos i mogu bez alkohola daleko od toga, al neka navika. Inace prije svaki postupak ivf-a kad bi pocinjala nisam ni ponjusila alkohol kao da ne bi skodilo. I nista! Ovaj put sam vecer prije transfera popila pivu od 0,6 lit. sama. A cijeli dan prije bili na rodjendanu i popila sam par casa pjenusca. Uglavnom doma kad smo dosli tu pivu jednostavno sam htjela popit i rekla sam muzu ajde da nazdravimo uzmi si nesto sad jer od sutra necu piti alkohol iducih godinu dana jer cu biti trudna. Mm je reko ma ti si luda i reci sutra gin prije transfera da si alkoholizirana. Dosla na transfer i kazem dr da sam malo cugala dan prije jer imam rodjendan za 7 dana, a posto cu biti trudna kao necu piti. Zena mi se smijala i rekla nema veze to sto ste popili sa transferom, samo nemojte vise. Na kraju eto ja dobro rekla mm i dobro da smo nazdravili, od onda ni pomirisala nisam iako me ulovi par puta da bi malo pive popila, al kad ju pomirisem mi smrdi jako i piva i vino i pjenusac.
    Jel ima koja da je gucnula nesto od alkohola. Osim lorije ako sam zapamtila ti si visnju za auto? 😏 

12. Kolovoz 2019. 22:36

Ja sam na svadbi prosli petak 
    Em cijeli dan u stiklama em sam popila 2-3 caše crnog vina .. 

Omerta
    12. Kolovoz 2019. 22:37

Ajme Juno, koliko te pikaju!!  Pa jel bar iz prsta ili svaki put iz vene??? 
    Ja ne pusim (nikad ni nisam) nit pijem kavu, kofein mi nikako ne pase.. ulovi me neka nervoza unutarnja i glad. Popila sam si danas Divku.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Simbalija
    12. Kolovoz 2019. 22:41

aarauch

Mrgud ne petljas seodbijala sam iz razloga sto mi nije jasno kako ta jedna tabletica pomaze svima bez obzira jesu li hiper ili hipo,hashimoto ili ne i onda ti ja tako zabrijala da je to neka zesca kemija(sto u principu i jeste) i stvorila mi se averzija…uspjela sam na par mjeseci i ja sa prehranom i crnim kimom dovesti je u red,cak je doktor bio uvjeren da pijem euthirox a ja pila svaki dan 9 kapsula crnog kima i tsh 1.5 bio ali nisam bila dosljedna i opet se razje….

Hej kako misliš ista tableta pomaže za sve? Za hipo se pije nadomjestak hormona koje bi inače tijelo trebalo samo proizvoditi, a za hiper tabletice koje ublažavaju, usporavaju rad prebrze štitnjače. 
    Ne kažem da nije kemija (ipak je umjetno proizveden hormon), i mišljenja sam da zdrava prehrana bogata jodom i selenom pomaže u kontroli hormona, ali neke osobe jednostavno moraju uzimati i tabletice. Ja sam hipo, nisam hashi, s tableticama držim sve pod kontrolom, kad sam imala faze da mi ne trebaju (svojevoljne) , svi simptomi bi došli nazad unatoč hrani, vitaminima i mineralima. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Nova19
    12. Kolovoz 2019. 22:48

MM i ja prestali pušiti 2013, god dana prije nego šta smo se odlučili za bebaca... od onda se držimo ☺️
    Za alkohol nisam ni guc od kad znam da sam trudna i ne fali mi.... dan prije nego sam napravila test imala sam neki domjenak, i još mi je bilo čudno kako mi šampanjac nije pasao... eto ☺️
    Ali znam cure koje su pusile i znale popiti čašu vina u trudnoci, bebice su skroz ok 😉

Nasty
    12. Kolovoz 2019. 22:51

Ajme danas sam u zaostatku 30 stranica, sad još 10..
    Lavice čestitam na pišulincu! Nadam se da će idući put cerviks već bit skroz ok.. Aarauch čestitam na pišonji i da ti štitnjača bude ubuduće ok.. 
    Mikio čestitam na curki!
    Lubi i Henky dobro došle i školsku trudnoću želim! Henky čestitam na curki!
    Juno iskreno se nadam da ti je to kratkotrajni tlak i da bude sve super ubuduće. 

12. Kolovoz 2019. 22:57

Grizli

Mrgud ti si znači ko i ja… Prije mi je barem casa vina bila must have u danu nakon rucka, a ovako po ljeti jedna pivica ili aperol… Mmmm… Nije da sam alkos i mogu bez alkohola daleko od toga, al neka navika. Inace prije svaki postupak ivf-a kad bi pocinjala nisam ni ponjusila alkohol kao da ne bi skodilo. I nista! Ovaj put sam vecer prije transfera popila pivu od 0,6 lit. sama. A cijeli dan prije bili na rodjendanu i popila sam par casa pjenusca. Uglavnom doma kad smo dosli tu pivu jednostavno sam htjela popit i rekla sam muzu ajde da nazdravimo uzmi si nesto sad jer od sutra necu piti alkohol iducih godinu dana jer cu biti trudna. Mm je reko ma ti si luda i reci sutra gin prije transfera da si alkoholizirana. Dosla na transfer i kazem dr da sam malo cugala dan prije jer imam rodjendan za 7 dana, a posto cu biti trudna kao necu piti. Zena mi se smijala i rekla nema veze to sto ste popili sa transferom, samo nemojte vise. Na kraju eto ja dobro rekla mm i dobro da smo nazdravili, od onda ni pomirisala nisam iako me ulovi par puta da bi malo pive popila, al kad ju pomirisem mi smrdi jako i piva i vino i pjenusac.
    Jel ima koja da je gucnula nesto od alkohola. Osim lorije ako sam zapamtila ti si visnju za auto? 😏

Ja gucnem tu i tamo 😂 I muz i ja smo ljubitelji dobrog vina sto znaci da smo gotovo redovno prije moje trudnoce popili casicu npr nedjeljom za rucak i sl. Volimo i craft pivice pa smo i to nekad. Odkad sam saznala da sam trudna izbjegavam naravno no popila sam neki dan uz riblju veceru casu crnog. I prije drugom prilikom jos casu. Mislim na 1 dcl 😊
    Ja sam o tome puno citala i vecina radova na utjecaju alkohola na bebe radena je na zenama koje imaju problem s alkoholom tj. na alkoholicarkama. Zasad nema poveznice da bi casa vina jednom u dva tjedna smetala, posebno ne nakon prvog tromjesjecja. Problem je kad se pretjers. No vecina lijecnika ce rec da se ne preporuca pit alkohol jer je zapravo problem biti umjeren 🍷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.