Nova19 hvala ti puno na odgovoru! Bas me to nekako interesiralo. 🙂
Maj4 sretan ti put i lijepo se provedi i cuvaj se! 🙂🧜
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Dobro jutro svima😃
Ja imam nekog posla od ranog jutra no moram vas pitati dali je normalno da mi se crijeva onako dosta cuju? I da sam postala nenormalno gladna u 15.tjednu? Pitam jer su u mojoj familiji imali problema sa trudnickim dijabetesom.A meni je ovo postalo too much😂..dali je moguce dobit ga u drugom tromjesečju?
Cudno mi je to malo jer do prije 2 tjedna nisam mogla jest bas..a sad nagla zelja za hranom.
Sretno svima na pregledima🙊🙉🙈😻❤😇
Kao što je već netko napisao, u drugom tromjesečju obično dođeš malo sebi (tj tijelo se navikne na sve te silne hormone), pa se i apetit vrati. A crijeva se cijelu trudnoću namještaju i premještaju jer rade mjesta bebi, tako da je to sve normalno.
Htjedoh zapravo komentirati za trudnički šećer - posteljica izlučuje neki hormon koji ometa rad inzulina i kod određenog broja žena se gušterača ne uspijeva nositi s tim, pa zato nastaje taj dijabetes. U tom slučaju šećer se jednostavno ne razgrađuje dovoljno brzo nakon jela. Doktori obično šalju na OGTT između 24 i 28 tjedana kada je posteljica već dobro razvijena.
E sad, ima tu i druga strana, što po meni nije "pravi" dijabetes, ali oni to tako vode. Znači mene su zadnji put od 8 tjedana već vodili pod trudnički šećer jer mi je u krvnoj slici bio "povišen". Prvi puta mi je bio 5,8 (s tim da sam se navečer najela baš kasno ), drugi put 5,2. Zašto pišem pod navodnicima? Zato jer je za običnu osobu do 6,0 normalan šećer, a one sekunde kad ostanemo trudne ta granica magično padne na 5,0
Pa sad ovisi koliko se ginekolog drži tih novih smjernica
OGTT mi je bio uredan....Al dobro, što da čovjek radi, hodočastila sam stalno na profile i bila na dijeti, što mi zapravo nije ni bilo od viška jer ionak imam previše kila.
Pa ak se bojiš traži krvnu sliku da se vidi koliki je na tašte ili ako znaš nekog tko ima aparatić provjeri si. I ak je sve ok mirna si još 2-3 mjeseca
Sretno danas
Pitanje. Do kad se moze doci u Petrovu na kombinirani?
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Jutrooo
I ja sam danaaas🎉 zvala gin prije par dana mogu li doc ovaj tjedan. Posto je sljedeci ona zauzeta. Normalo da mogu, ko bi doceka sljedeci tjedan🤣
Neko je pitao za apetit. Ja sam imala mucnine tocno tri miseca, bas me satrale. I cim su nestale bila sam gladna 0-24. Cak sam par puta ostavljala keksice pokraj kreveta da se ne moram dizat do kuhinje😅
Al evo sad je vec ok. I jutros bas gledam kilazu i ista kao naproslom pregledu🎉🎉 sta je odlicno jer imam malo zaliha 🙈🤣
Sretno danas
Meni su jučer u poliklinici rekli da se kombinirani svugdje radi dok je beba manja od 76mm, moja je sa 13+4(jučer) bila 78mm. Mogla sam ići i na kombinirani još, ali mi je rečeno da ti rezultati ne bi bili pouzdani ni približno točni tako da ga se ne isplati raditi. Ukoliko ćeš ići, predlažem ti da što prije kontaktiraš svog gin da dobiješ uputnicu.
Sretno danas
Mislis do kojeg tjedna ili do koliko sati??
Ako je ovo prvo onda bi ti sad bilo idealno u 12om tjednu, sad 13tj je navodno vec prekasno ako je beba veca od 7.5cm onda ti nece htjet vadit krv.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sretno danas
Dodji odmah ujutro na vađenje krvi do pola 8 . Uzv počnu raditi od 8.15h.
Sretno danas
Dodji odmah ujutro na vađenje krvi do pola 8 . Uzv počnu raditi od 8.15h.
Od 7 do 9 i 30. Uspjela ih dobiti. Tnx
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Dobro jutro svima😃
Ja imam nekog posla od ranog jutra no moram vas pitati dali je normalno da mi se crijeva onako dosta cuju? I da sam postala nenormalno gladna u 15.tjednu? Pitam jer su u mojoj familiji imali problema sa trudnickim dijabetesom.A meni je ovo postalo too much😂..dali je moguce dobit ga u drugom tromjesečju?
Cudno mi je to malo jer do prije 2 tjedna nisam mogla jest bas..a sad nagla zelja za hranom.
Sretno svima na pregledima🙊🙉🙈😻❤😇
Kao što je već netko napisao, u drugom tromjesečju obično dođeš malo sebi (tj tijelo se navikne na sve te silne hormone), pa se i apetit vrati. A crijeva se cijelu trudnoću namještaju i premještaju jer rade mjesta bebi, tako da je to sve normalno.
Htjedoh zapravo komentirati za trudnički šećer - posteljica izlučuje neki hormon koji ometa rad inzulina i kod određenog broja žena se gušterača ne uspijeva nositi s tim, pa zato nastaje taj dijabetes. U tom slučaju šećer se jednostavno ne razgrađuje dovoljno brzo nakon jela. Doktori obično šalju na OGTT između 24 i 28 tjedana kada je posteljica već dobro razvijena.
E sad, ima tu i druga strana, što po meni nije "pravi" dijabetes, ali oni to tako vode. Znači mene su zadnji put od 8 tjedana već vodili pod trudnički šećer jer mi je u krvnoj slici bio "povišen". Prvi puta mi je bio 5,8 (s tim da sam se navečer najela baš kasno), drugi put 5,2. Zašto pišem pod navodnicima? Zato jer je za običnu osobu do 6,0 normalan šećer, a one sekunde kad ostanemo trudne ta granica magično padne na 5,0
Pa sad ovisi koliko se ginekolog drži tih novih smjernica
OGTT mi je bio uredan….Al dobro, što da čovjek radi, hodočastila sam stalno na profile i bila na dijeti, što mi zapravo nije ni bilo od viška jer ionak imam previše kila.
Pa ak se bojiš traži krvnu sliku da se vidi koliki je na tašte ili ako znaš nekog tko ima aparatić provjeri si. I ak je sve ok mirna si još 2-3 mjeseca
Potpuno se slazem s izrecenim. Da smo trudne pred nekoliko godina granica bi bila 6.0 no eto trenutno je puno niza pa po meni stavljaju puno cura bespotrebno na djetu.
C1m4 mislim da su mjehurići samo CO2 koji treba ishlapit, svi ostali minerali ostaju unutra. Može se i samo promućkati dobro pa otvoriti da izađu. Mislim da sam to pročitala baš u nekoj Donat Mg brošuri koja je bila uz neki stariji broj Mama i beba.
Sortiraj odgovore
Najstariji