Kaj se tice otvaranja ja sam se oba puta otvorila do ibera u roku dva sata, malo setala, malo lezala i sve hop hop tri-cetiri sata nakon dolaska ja rodila. I prvi i drugi put tak bilo....a sad me cak strah da se ne porodim na putu do bolnice obzirom da je trece 😂😂
Cekajte cure na carski se ide ako se naprimjer ne otvoris ili? Ne shvacam..
Eleonore vecinom je carski unaprijed dogovoren ako trudnica ima nekih zdr.tegoba ili beba. Zna se desit da porod krene u krivom smjeru da se tak izrazim pa se ide hitno na carski. Ovo sto ja spominjem brzo otvaranje je samo plus jer porod brze prodje. Moja sestra je 18 sati bila u radjaoni, a zvjerka od zene dok sam ja eto za casak rodila obje a imam 20kg s krevetom. Nema tu pravila, samo relax....mora proc ovako il onako 😉
Angie meni je ginekolog rekao da cemo vidjet.Ja sam malo zbunjena pa ni sama ne znam dali trebam rec svoje zdrastvene probleme ginekologu ili sta..ili on obavlja pretrage da vidi one "bitne"..one dali mogu rodit prirodno ili ne.
Budem popricala sa svojom ginekologicom na iducem pregledu..tad cu bit 19.tjedan pa ce valjda i ona sama vise toga mi objasnit..posto se blizim velikim tjednima..
Grizli ti bi se s ovim mojim slagala...on isto tako..sve bi samo bacio, ja poludim...ja sam više hrčak, nikad ne znaš kad će ti zatrebati haha
Al bome sad kako se isto spremam za selidbu gledam što mi ne treba i što uopće ne koristim da ni ne nosim s nama...iako znam da će meni sve trebati
Angie kucicaaaaa divnoooo
Ja isto sve bacam, ne volim hrčak spike.
Epi? Nadam se ovaj put bez epi bez dripa da bude bas sve prirodno
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Ja sam razmisljala, pricala sa par zena koje su radjale pod epi. neke nebi nikad a druge bi odma sutra radjale s njom ..
izvagala sam i dobre i lose strane i odlucila da idem s njom ukoliko bude moguce .. prag boli nemam nikakav slab jako tako da cu postedit sebe mucenja
Eleonore ako porod tece kako treba ne treba na carski ako se sporje otvaras. Neke zene otvore se brze, neke sporje. Zato netko rada po 18 sati, netko po 6 sati. Za dogovoreni carski su razne indikacije npr: ako je beba okrenuta na zadak, ako mama ima neku ozljedu zdjelice, ako je beba prevelika (racunaju se parametri sirine zdjelice mame), najcesce kod blizanaca se radi isto carski, ako je vec prije zena radala na carski, a proslo je premalo vremena od proslog poroda. Hitni carski se radi na licu mjesta, znaci kad vec pocne porod, u slucaju npr. Ako se beba ne spusta u porodajni kanal ili takvih komplikacija.
Ja cu cijeli zivot biti zahvalna doktorici koja me poradala jer mi je rekla da rodim prirodno jer sam vec treci dan bila ko da nisam ni rodila, a da sam isla na carski oporavak bi trajao duze i ne bi smjela ostati trudna 2 godine, ovak su nam dali zeleno svjetlo vec nakon 3 mjeseca.
Red Fox pa hvala sta si mi napisala neke primjere.Mene zapravo brine moja grada.Ja kad napisem da sam mala i sitna ljudi obicno ne misle da sam nesto pretjerano a zaista sam minijaturna da su me znali pitati hocu li ja uopce uspijet nosit djete da bude samnom sve okej.Ja nemam nikakvih problema u trudnoci,nema komplikacija ali kako da kazem..dolje sam mala,uska.Ne znam kako da tocno objasnim.Doslovno me boli kad me se pregledavalo vaginalno.Imam nekih problema i s kostima i ne znam dali to treba napomenut ginekologici.Bojim se jednostavno poroda,ne tolko boli nego da mi se nesto ne dogodi.
Eleonore nema potrebe da sad razbijas oko toga. Pred kraj trudnoce ces vjerojatno ici na preglede u bolnicu (bar je tako u zagrebu) i sve se na vrijeme rjesi. Za vrijeme poroda sve kosti zdjelice ti se jako rasire tako da tvoja grada sada nema veze sa porodom. Moja frendica je isto tak sitna pa je rodila vec dvoje bez problema, a druga koja je mrsava ali visoka je isla na carski jer je beba bila prevelika. Al odluku o tome ce donjeti doktor oko 35,36 tjedna. Ne brini nista, sigurni te nece pustiti da ides radati prirodno ako vide da nece ici
Sortiraj odgovore
Najstariji