Meni je koj gin rekla da svaki uzv pregled koji se radi je anomaly scane samo sto onaj oko 11-13tt zove mini jer se onda ne vidi bas sve, a veliki je kao oko 20tt, da se to po pravilu svima radi. Eventualno gin ako nema dobar uzv salje u bolnicu neku di imaju bolju dijagnostiku, al da danas ni jedna trudnoca ne prodje bez tog nadzora jer im to puno govori o bebi, ali i pprodu kakav ce zena imati. Samo sto se mi vezemo za ta neka 2 kao "glavna" pregleda a da u naravi oni na svakom ce to gledat. Samo ne ce na svakom sve premjeravati ako vide da se uredno razvija.
Ahaa, mah, ja znam da je jos rano za spol, ali se opet nekako nadam da ce se bar nesto nazirati haha🤭😄
Eto Grizli je sve objasnila.
Samo mi nije jasno kako po anomaly scanu mogu znati nešto vezano kakav će porod biti,nisam to shvatila?
Apropo mini anomaly-a, ja sam bila ono sa 11+4 kod svog fin i brzinski je preko trbuha pogledao srčanu akciju, ruke,noge,nosna kost. Za par dana sam isla na kombinirani u Petrovoj pa je ona malo dulje gledala,nuhalni, uzimala mjere,pustila mi zvuk ❤ i rekla da se njoj čini sve u redu.
Moj gin u domu zdravlja je bas specijalist fetalne medicine. Prije je radio u bolnici no zbog nekih neslaganja je otisao u dom zdravlja. Meni svaki ultrazvuk traje min 20 min i vidim da sve gleda no nije kao kod privatnika koji cesto puno pricaju. Ultrazvuk ims 3D/4D novi. Sve sto pitam dobijem odgovor. Danas mi je mjerio i duljinu cerviksa (samo nakratko vaginalno) i sve detaljno pogledao i rekao mi da je sve ok. Svaki ultrazvuk je zapravo anomaly scan no ovaj mali i veliki su preporuceni te ih valja odraditi ako slucajno gin nema dobar ultrazvuk ili ako se ne radi ultrazvuk kod svakog pregleda. Npr. u SAD-u kroz cijelu trudnocu vecina osiguranja pokrivaju troskove samo tri ultrazvuka, oko 12, 20 i 30+ tjedna. I to su ti mali i veliki anomaly scanovi. Zapravo je svaki ultrazvuk anomaly scan no ono sto se vidi ovisi o trajanju trudnoce :-)
Ahaa, mah, ja znam da je jos rano za spol, ali se opet nekako nadam da ce se bar nesto nazirati haha🤭😄
C1M4 ja ssm ssznsla spol sa 12+0
Lavica mislim da si to krivo shvatila, ne mogu znati kakav ce porod biti po anomaly-u u 20.tjedne. eventualno pred kraj kad vide u kojem je polozaju beba, ako npr.na zadak ili ako je posteljica nisko i slicnom.na tom anomaly-u od 18-22 tjedna gledaju se samo svi organi bebe, eventualno nekad jos salju na ultrazvuk srca ako vide nesto neuobicajeno. Cure koje imate problema sa secerom isto se nemojte zabrinuti ako vas posalju na fetalni ultrazvuk srca, to znaju slati cure sa povisenim secerom cisto da se provjeri.
Meni je doktorica sad na pregledu rekla da sljedeći pregled obavljam u bolnici gdje će mi raditi anomaly ,i onda njoj donosim nalaze . Taman ću biti 20 t
Lavicamislim da si to krivo shvatila, ne mogu znati kakav ce porod biti po anomaly-u u 20.tjedne. eventualno pred kraj kad vide u kojem je polozaju beba, ako npr.na zadak ili ako je posteljica nisko i slicnom.na tom anomaly-u od 18-22 tjedna gledaju se samo svi organi bebe, eventualno nekad jos salju na ultrazvuk srca ako vide nesto neuobicajeno. Cure koje imate problema sa secerom isto se nemojte zabrinuti ako vas posalju na fetalni ultrazvuk srca, to znaju slati cure sa povisenim secerom cisto da se provjeri.
Zato sam i pitala Grizli Jer je to ona napisala pa mi nije jasno što je dr pod tim mislila. Ja sam dosad radila ta raznorazna mjerenja (u 1.T) jer beba se u tim mjesecima jos okrece na zadak/glavu vamo tamo. Nekad se pod sami kraj još znaju okrenuti ali rijetko. Moja prva se s 24 na glavu okrenula i tako je bilo do kraja.
LoSa super za pregled!!
A kako je sa brisevima, kad se to obavlja? Da li na pocetku samo ako imas nekih problema ili i preventivno, jer mene jos nije slao ni na jedan. Sjecam se da mi u prvoj trudnoci dost kasno uzimali te briseve, iza 30.tog tjedna negdje.
Mislila sam ga i to pitati (ak ne zaboravim), do sad mi nista nije spomenuo.
Valentina pitaj ti ginića odmah prije pregleda. Da ti ne ispadne kao meni. Ako te bude slao negdje gdje je bolji uzv možda ti neće taj dan raditi detaljno.
Da, hocu, na svakom pregledu mi inace radi kratki ultrazvuk(samo sto jako malo prica), pa ga budem usput pitala da mi to pojasni.
Sortiraj odgovore
Najstariji