Super je link, pogledala sam. I sad mi se cini da je nosiljka savrsen izbor kad dodje druga, treca beba...iako je i za prvu korisna..
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Ja imam vreću, zimsku, probat ću kako će nam ići. Da ju nemam, ne znam da li bih kupovala jer ću se ionako stalno buditi pa ću ga pokrivati kad će trebati. I mislim da ne može odmah u tu vreću, dosta je velika, mislim da bi se utopio u njoj odmah na početku.
Nasty, taj anomaly scan je postao normalan pregled, radi se obično između 18. i 22. tjedna. To ti je ustvari detaljan uzv. Moguće je da ti nije ginekolog ništa spominjao unaprijed jer će ti ga on odraditi na idućem pregledu. Sve ovisi o tome koliko dobar ultrazvuk ima. Tko nema dobar, da ti uputnicu ili te uputi da odeš privatno. Tako sam ja to shvatila. Meni su u poliklinici gdje sam radila Nifty preporučili da dođem k njima na anomaly scan jer imaju odlične 4D ultrazvuke. Iskreno, ne znam koliko je dobar uzv od moje doktorice, vidjet ću s njom sljedeći tjedan na pregledu. Moguće je da mi i ona može napraviti anomaly, kod nje bi mi onda bilo besplatno, u toj poliklinici je 475 kuna, ali bili su mi super na uzv kad sam radila Nifty tako da mislim da ću otići kod njih.
Mislim da su privatne klinike/poliklinike zakon! Ja obavljam sistematski tako svake godine i neusporedivo je s javnim bolnicama. Inače mrzim čekanja i gužve, i bolnice općenito. U privatnoj te lijepo naruče, poštuju tvoje vrijeme. Platiš, ali dobiješ bolju uslugu.
I ja ću definitivno uzimati nosiljku, nisam još istraživala koju, ali su mi cure s posla rekle da će mi one to pokloniti
I još jedno pitanje. Na anomaly scan ste se odlučile samoincijativno? Meni ginić ništa nije spomenuo. Pa ću ga baš pitati sljedeći put. Od dodatnih pretraga sam radila samo nifty. A ginić mi na svakom radi neku dijagnostiku..
Opet citiram.. Ako mi može koja od vas odgovoriti, hvala!
Koliko sam shvatila anomaly se radi u svakoj trudnoći neovisno o nifty-u..E sad vjerojatno možeš odbiti ali meni je to moja prezentirala kao nešto normalno što je sastavni dio svih pregleda u trudnoći pa je i sama to predložila.. Idući tj ti mogu točnije reći kad obavim ali koliko sam skužila po netu, na tom pregledu se beba detaljno mjeri i pregledava (uključujući i njezine organe)...
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
TinchiSk hvala ti na odgovoru. Zadnji put mi je radio detaljniju dijagnostiku, bila sam točno 18tt. Mjerio je promjer glavice, potkoljenicu, prokrvljenost, ima li ciste i sl., pa ne znam da li to spada u anomaly. Idući put kad odem na pregled ću ga pitat, a bit ću točno 22tt. Nije mu neki bjesan uzv ali vidi se sve. Jedino mu sličice nisu baš sjajne.
Nasty oprosti, nisam vidjela.. meni je moja gin privatno to preporucila i sada, ovo je sad mini, a tamo oko 20. tjedna ide bas anomaly scan, veliki jel😊 ova moja gin je sad na godisnjem pa mozda zato i nije nista rekla
U svakom slucaju, ja sam danas narucena oko 17:30 pa ti mogu javiti sto je nama sve gledala pa da vidis je li to to😁
Mm i ja smo pričali o tim nosiljkama i za sada ju nebi uzimali. Nekako trenutno mislimo da nam neće trebati. Moja sestra je dala napraviti nosiljku posebno po mjeri (negdje van HR), bila je oduševljena i malu je stalno nosala u njoj, i po kući i do dučana...di god išle..Mi smo odlučili za doma uzeti radije ljuljačku koja se mrda na pokret i koju će moći i kasnije koristiti kao foteljicu, a za van će imati kolica..A ako baš zatreba i nosiljka, lako trknemo po nju..
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Hrabrice hvala na info, javi obavezno i sretno!
budem i hvala
Nasty pa to ti je to šta ti je radio gin samo ti nije rekao da je to anomaly scan.
Sortiraj odgovore
Najstariji