ja moram priznati da se s hranom uopće ne opterećujem. u prvoj trudnoći je pašteta bilo jedino što sam mogla jesti,s tostom i coca- colom. nisam pojela komad povrća ni voća do 5. mjeseca trudnoće, a inače jedem dosta zdravo, paštetu ne jedem nikada. nikada mi nije gin ništa rekla za hranu, a tada nije bilo ni hrpetinu informacija na svakom koraku kao danas. dijete zdravo pravo. sad jedem što osjetim da mogu. kad se budem osjećala bolje, jest ću što zdravije
[iimg]
Ja i inace ne jedem pastete, slaninu, pršut na nekim okupljanjima. Ali salame da, paše mi malo kruha i salame i poma 😍
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Juno koju trombofliju imas? Pij andol 100 ako vec ne uzimas preventivno. Heparin ide samo za neke trombofilije ne za sve zato pitam.
Mala.lepastetu bas i ne jedem. Odnosno jedan dan mi je bas zamirisala ona argeta, al kad sam ju krneula jest 🤢🤢🤢. Spek sam mozda 2 put jela i psrut, al to iskljucivo od tu lokalnog opg-a koji jako pazi na zdravstvenu ispravnost mesa zbog toga jer vlasnik i sin imaju nekih zdravstvenih problema tako da ako i jedem, jedem iskljucivo njihovo. Ostale saleme i inace ne jedem. Zapravo vecinom tamanim sir kao i obicno s time da pazima da nisu oni domaci i od nepasteriziranog mlijeka.
Imam Pai 4G/5G heterozigot. Koliko sam proučavala rijetko ko daje heparin jer je to skroz blaga trombofilija, ali ovaj moj ginić hoće zbog toga, varikoznih vena koje sam operirala, spontanog tj blighted ovuma(iako je i sam rekao da je bila kromosomska greška) i punih 40 godina koje imam. Rekao je da ga nazovem u ponedjeljak što sam rješila pa ću čuti što dalje.
Poz cure, ja jedem baš sve i imala sam bar do sada sreću da mi se ne ljepe kg plus malo treninga. Sada sam se opustila u trundoci baš doslovno i jedem svega pomalo. Spek mi se nemoguce jeo neki dan i bijeli luk 🙃😆 6+2 sam mucnine nemam za sada , neke blage ali neosjetne prilicno. Nadam se da tako i ostati, a ako i budu malo jace vazno da bebica napreduje i da bude sve ok . Posto mi je prva trudnoca bojim se svega, bukvalno se ponasam kao da sam od stakla i pazim se, (iako nemam upute za strogo mirovanje) ne dajem sama sebi dijagnoze na najmanju bol, ne citam moguce komplikacije itd... jedino što me baš jako frustrira i nekako isprepada su mame koje izmedju ostalog spomenu svoje NA ZALOST nesretno zavrsene trudnoce i to jos po tjednima 😐😐 ajme meni koja mene paranoja spuca kad citam neku ljepu temu pa izmedju ostalog neko i to navede... osjecam i krivnju što ovo pisem jer se može svakome desiti i ne daj Bože da se desava ili ponavlja ikome... ali drage mame ako baš ne morate gledajte da nam ne opisujete to pogotovo ako nije tema.
Pozdrav cure, ja sam danas bila na pregledu, sve super, extra, nemam nikakvog sekreta, nicega, kaze moja dr sve je perfektno 😊, pustila je malo i srce da cujem, kaze zbog mog mira 😊, jedini je problemcic sto sam smrsala 4 kg za 5 sedmica... imam ja viska, nije u tome frka.. samo sam izbacila slatko iz prehrane, ali sam ja prije bila ovisnik o tome, pa je valjda sad ovo rezultat toga..
Novim curama pozdrav, bit ce puuno bebaca ove jeseni i zime 🤗
Ja sam imala spontani u 7tt, to je nešto što nikom nikad ne želim da prođe, vjerujem kao i sve druge žene koje su nažalost to prošle. To je nešto što se jako često događa i o čemu se ne priča.
Ovo je forum i ovdje smo da jedna drugoj budemo potpora i podrška i da dijelimo iskustva. Kako lijepa tako i ružna. Ja sam osobno bila tako potučena dok sam to držala za sebe. I bilo mi je puno puno lakše nakon što sam rekla što mi se dogodilo.
Htjela sam ignorirati tvoj post gogga_v al me baš pogodilo. Ja osobno mislim da nam je ovdje tema baš sve što nam se mota po glavi, što nas muči i sva naša iskustva.
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Ja sam imala spontani u 7tt, to je nešto što nikom nikad ne želim da prođe, vjerujem kao i sve druge žene koje su nažalost to prošle. To je nešto što se jako često događa i o čemu se ne priča.
Ovo je forum i ovdje smo da jedna drugoj budemo potpora i podrška i da dijelimo iskustva. Kako lijepa tako i ružna. Ja sam osobno bila tako potučena dok sam to držala za sebe. I bilo mi je puno puno lakše nakon što sam rekla što mi se dogodilo.
Htjela sam ignorirati tvoj post gogga_val me baš pogodilo. Ja osobno mislim da nam je ovdje tema baš sve što nam se mota po glavi, što nas muči i sva naša iskustva.
Uzela si mi rijeci iz usta
Cure jel vi u trudnoci jedete pastetu, spek, pecenicu i opcenito takve stvari?
Meni je dr rekla da to izbjegavam, al suseno meso je moja omiljena delicija i bas mi tesko pada sto ne jedem to..
Hmm ja jedem, ali u normalnim kolicinama i ne bas svakodnevno. Također sam veliki ljubitelj te hrane😂
Htjela sam ignorirati tvoj post gogga_val me baš pogodilo. Ja osobno mislim da nam je ovdje tema baš sve što nam se mota po glavi, što nas muči i sva naša iskustva.
Uzela si mi rijeci iz usta
Slazem se, tu smo da podijelimo i dobro i lose, i da budemo jedna drugoj podrska u svemu😊
Slazem se i ja da smo jedna drugoj podrska i napisala sam da osjecam na neki nacin griznju savjesti i da me boli što to pisem ali isto tako morate imati razumjevanje za nas koje smo trudne i baš ulazimo u neki tjedan i onda procitamo takvo sto, nije baš da je svejedno i normalno da nas pere paranoja, strah itd . Može se otvoriti tema za to pa ko zeli neka komentarise i neka čita o tome . Meni licno je zao i kazem ne daj Boze da neko to doživi, i da se nekome to ponovi. Valjda i kod mene hormoni rade svoje pa recimo previse uzimam k srcu ili umisljam neke stvari zahvaljujuci takvoj temi što nije potrebno. Žao mi je ako sam povrijedila nekoga nije mi bila namjera
Sortiraj odgovore
Najstariji