Samojed moj savjet ti je da barem nazoves sutra ginekologa i kazes kad ti je bila zadnja M, on ce znat kad je najbolje da dodjes na uzv i pregled. Ali svakako napomeni da nikad do sad nisi bila kod gina, da zna sto sve od analiza ti treba napraviti.
Samojed odmah u ponedjeljak nazovi ili osobno otiđi i naruči se za pregled i kaži koliko si trudna, ovisno o gužvi će te naručiti za nekih tjedan dana, obično na prvi pregled se ide oko 7tt. premda je moguće i ranije, ovisno o dobi, prijašnjim tegobama i sl.
Ja svaki dan citam iskustva zena sa spontanim pobacajem. I citam price o zenama koje su donosile odluke zbog medicinskih opravdanih razloga i slicno. Citam iskustva zena koje su u trudnoci prozivjele neku bolest, cija djeca su rodjena bolesna i slicno. Ne smatram da treba bjezati od tih tema, iako se o njima ne prica puno i iako uvijek mislis to se dogadja nekome drugome. U zadnje vrijeme cujem jako puno prica, bio sam u potpunosti zdrav do tog jednog trenutka. Sve uvijek nekako uzimamo zdravo za gotovo i zaboravimo da uopce ne znamo kako su nase kockice bacene. Koji je smisao ovog zivota? Jer on je svakako prolazan.
url=https://lilypie.com]
Jutro cure!
Nasty ja isto pijem samo folat (dodatno i zeljezo + vit C), a u drugom tromjesecju prelazim na prenatale. Tako sam i u prosloj trudnoci, na preporuku ginekologa, jer je u prvom tromjesecju folna kiselina najpotrebnija, svega ostalog mi jos imamo dovoljno u organizmu. Cini mi se da preparati samo s folnom kiselinom cesce imaju prirodni oblik folne (folat) koji tijelo moze u potpunosti iskoristiti za razliku od sintetskog oblika folne koji se ne apsorbira 100% a i s njim se teoretski moze pretjerati i u tom slucaju moze imat cak i stetan utjecaj na organizam (iako nitko od nas tu ne pije preveliku kolicinu).
Ako cemo skroz realno, folna je najbitnija za razvoj neuralne cijevi koja se razvije do 5.-6. tjedna, drago mi je zato da su i kod nas poceli preporucivati dodatak folne i par mjeseci prije zaceca. Raspisala sam se 😅
Oko razlicitih prica tu, slazem se s recenim. Zivot je "saka suza, vrica smija" i naravno da cemo tu dijeliti i dobro i lose jer mislim da nitko danas ne zivi s ruzicastim naocalama. Meni je fascinantno kolika kolicina ljudi odjednom podijeli slicnu zivotnu pricu kad cuju tuđu. Odjednom se cini kao da nema osobe koja sama ili s nekim od bliznjih nije prosla slicno i u najgorim zivotnim situacijama puno znaci imati nekoga tko razumije sve bez da mu morate nasiroko objasnjavati. Iako je zapravo zalosno sto danas svatko ima svoje teske oziljke ali i to je zivot.
M. 💖 2011.
B. 💖 2016.
Livia super nisam jedina! Često me pitaju zašto ne pijem prenatale.. Super si objasnila.. Aktivni folat je bolja opcija za žene koje ne mogu apsorbirati folnu kiselinu zbog neke mutacije, zaboravila sam naziv. Ja jedem dosta voća, al povremeno uzmem šumeći vit. c zbog apsorpcije željeza također. I šumeći magnezij zbog probave.
Sada mi je 5+2
Samojed meni je danas 4+6 po zadnjoj M i narucilo me kad cu bit 6+1. Racunaj tako sa 6/7tjedana da ides. Nego da te pitam sta ti to znaci da nisi nikada stvarno isla u ginekologa?
Oky cure onda cu da naz u pon gin pa da vidim sta i kako, Mangomum ne razumijem tvoje pitanje, rekla sam da nisam upucena sta kako jer se jos nikad nisam susrela sa gin
Samojed svakako ako nikad nisi bila kod gin javi se odmah u ponedjeljak. Jel imas bar odabranog ginekologa?
Samojed svakako ako nikad nisi bila kod gin javi se odmah u ponedjeljak. Jel imas bar odabranog ginekologa?
Sorry samojed ako si krivo skuzila upravo to sta ti je Grizli napisala sam mislila. Ako nisi nikada bila na gin pregledu javi se sta prije da ti napravi papu uzme briseve itd
Pozdrav cure, pratim vas od pocetka i ne mogu vise izdrzati da vam se ne prikljucim. 😀 Ja sam sada na 7+1, imam 31 god i ovo mi je druga trudnoca, prva je bila vanmatericna prije godinu dana. Evo ja sam do sada vec bila na 3 pregleda
Zadnjih par mjeseci sam hodocastila kod dr. jer sam skupljala nalaze za MPO, tako da kad sam napravila test odmah sam otisla kod njega bez narucivanja i s vrata vikala da mi je test pozitivan. Odmah smo obavili prvi pregled da vidimo jel na pravom mjestu (je, hvala Bogu), nakon tj dana smo ponovili da vidimo jel se vidi plod (vidio se) ali sam imala i neke slobodne tekucine pa sam dobila duphastone. I onda nakon tjedan dana opet uzv gdje su se vidjeli titraji, slob tekucina se povukla i dobila sam trudnicku knjizicu i kaze kontrola za 3 tj. (18.6.). To je ukratko to za pocetak i veselim se druzenju s vama! 😊
L 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji