ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stelle123
    25. Lipanj 2019. 06:37

Ni ja ne mogu spavati. Probudim se u 4 i tako surfam po portalima, nema vijesti koje ne znam. Tako da kroz popodne cesto odmaram i spavam jer me slozi umor. Jos kad pogledam da ima jos 170 i nesto dana. Jel ovaj period mogao biti kraci?🤔

url=https://lilypie.com]

Aristea
    25. Lipanj 2019. 07:54

Grizli

Jutro cure! Sto se meni ne spava to je strasno!
    Nego vezano za godisnji. Sav neiskoristeni godisnji imamo u ovoj godini imamo pravo iskoristiti nakon povratka sa porodjajnog. Rodjakinja isla na komplikacije u 4 mj trudnoce 2017., rodila u travnju 2018. I sad tek ide raditi jer je morala prije povratka iskoristiti stari godisnji da ne propadne. Radi u drzavnoj firmi. Inace lanjski godisnji po zakonu se mora iskoristiti do 30.6.ove godine, osim u slucaju bolovanja/porodjajnog kad se koristi nakon zatvaranja bolovanja a prije povratka na posao. Jedino ne znam kako je u skolama organiziramo kad su godianji striktno ograničeni, al vjerujem da ti daju iskoristit prije nego se vratis raditi.
    Angie koji trbuscic veceri. Pravi primjerak!

I ja se nadam da ce tako biti jer ovo je situacija na koju ne možeš utjecati i nikad neznas kako ce biti a glupo mi je da izgubim to pravo 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Aristea
    25. Lipanj 2019. 07:56

iva4

Jutrekoooo… mi na dorucak pa laganini za Zagreb i iskreno jedva cekam da se vratim dosta mi je mora🤣🤣
    Nastyja to iskreno pokusavam odrzavat ko i prije ali ne uspjevam jer mi je postalo jako tesko sve skuzit i bit u istom polozaju tak dugo🤣🤣🤣🤣🤣 neznam kak druge to rijesavaju al meni nejde bas🤣🤣

Meni je vec 3 dan bilo dosta mora i sretna sam bila dok smo dosli u Zg... Vjerujem da nisam trudna nebi tako bilo haha 😂😂😂

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Angie1205
    25. Lipanj 2019. 08:09

Jutro cure! Vidim sve sove na broju? 😂
    Mi vec doruckujemo...naravno, sto bi drugo 🙈
    Nasty pitas za ratnu zonu i njeno odrzavanje...e pa sad cete mi se smijat ali...meni to “odrzava” muz 😂😂
    Nit ju vise vidim nit se mogu sagnut pa se samo okrecem pod tusem dok on paradira sa britvicom oko mene 🙈
    Ja ju ogolim dan-dva prije sljedeceg pregleda tako da u mj dana fino obuja 🤪
    Da ju brijem cesto ko i noge, Gillette bi se obogatio samo na meni 😳

deewillow
    25. Lipanj 2019. 08:19

C1M4, nazalost ne znam ti bas pomoci u ovom trenutku, jer nikad nisam bila u slicnoj situaciji... cini mi se, s obzirom na moju struku, da su cure sve dobro napisale. Dakle, dok ti traje ugovor na odredjeno, sva bolovanja, pa tako i komplikacije, pripadaju u taj radni odnos, pa je istina da ti tada ide i staz. Dobivas naknadu, koja se racuna po formuli koja se uvijek primjenjuje, bez obzira gdje zena radi, te je li na odredjeno ili neodredjeno. Dan nakon isteka tvog ugovora na odredjeno, trebala prijaviti na HZZO, gdje, to ti ne znam reci jer sam je iz Zg-a, pa znam kako je kod nas. Nisam sigurna ima li HZZO umrezeni sustav, pa da je svejedno gdje se odes prijaviti. Od trenutka tvoje prijave tamo na osnovi nezaposlenosti, tvoje obvezno osig.pokriva se iz kvote za nezaposlene i uzivas sva jednaka prava iz obveznog zdravstvenog osig.kao i zaposlene i samozaposlene osobe. Tada dobivas naknadu kao nezaposlena osoba, ali ne znam dobivas li ju dok si na komplikacijama, ili samo u onom zakonskom periodu klasicnog rodiljnog dopusta. Za vrijeme klasicnog rodiljnog, dobivas sigurno, mislim negdje oko 1500kn po djetetu, ali neka me netko slobodno ispravi za iznos ako grijesim.
    Iskreno, ako ti taj ugovor o radu kojeg imas ne traje jos dugo, a ostalo ti je dosta g.o., radije koristi g.o., pa pricekaj s otvaranjem komplikacija, jer je recimo meni manja naknada za komplikacije, nego sto inace iznosi moja placa.
    Sad sto se tice koristenja g.o.za 2019.g. Dakle cure, uvijek vam vrijedi isto pravilo 😊 sto bi znacilo da g.o.za 2019.mozete iskoristiti najkasnije do 30.6.2020. S obzirom da cemo mi tada biti na rodiljnom dopustu, tada vam ja predlazem da prije zakonskog roka za otvaranje rodiljnog, iskoristite sav g.o.za 2019.god.odjednom, koji vam bude ostao. Isto tako, jednom prije povratka na posao s rodiljnog, tamo negdje u zimu 2020./2021., iskoristite svoj cijeli g.o.za 2020., kojeg niste niti mogle prije koristiti dok ste bile na rodiljnom 😊
    Nadam se da sam ovo jasno objasnila, ako nisam, pitajte 😊
    Naglsavam da je ovo za koristenje g.o.u javnoj sluzbi. Kod privatnika, sve se moze dogovoriti, tako da s njim mozete dogovoriti i drugacije. Takodjer, uzmite u obzir da postoji opcija isplate neiskoristenog dijela g.o.od poslodavca radniku 😊

deewillow
    25. Lipanj 2019. 08:22

A "odrzavanje" situacije... 🤭 ja nekako najvise vjerujem dobroj secernoj pasti, pa svaki put prije mora, odem na takvu depilaciju u provjerene salone, ali nikad ne skidam sve.
    Upozorile su me prijateljice koje su rodile da kad dodjes roditi u bolnicu, sestre ako nemas sve skinuto, te u par poteza obriju ziletom, sto je za moju kozu najveca smrt, tako da kad se priblizi termin, planiram ici cesto i skidati sve 🤭

Točkica37
    25. Lipanj 2019. 08:29

Jutro

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

TinchiSk
    25. Lipanj 2019. 08:47

Dobro jutro, cure!
    Angie, kolikiiiiii trbonjaaaaa! Zakon! I moj navečer bude velik, moram se poslikati.
    Što se godišnjeg tiče, s obzirom da nam je termin krajem godine, važno je da sad iskoristite sve za 2019. godinu. Inače se godišnji za 2019. može koristiti do 30.6., za trudnice iznimno do kraja godine, ali s obzirom da ćemo mi do kraja 2020. još uvijek biti na rodiljnom dopustu, ispada da bi nam propali dani. Mogla bih eventualno ostaviti 5 dana i računati da ću roditi ranije, recimo 15.12. pa bih realno stigla iskoristiti tih 5 dana, ali ako rodim na termin, 28.12., tih 5 dana propada. Drugačije je da se vraćate na posao recimo u 4. mjesecu, onda stignete do kraja godine koristiti godišnji iz prošle, ali za nas je baš specifično jer se mi vraćamo na posao krajem 2020.
    Uglavnom, meni je plan iskoristiti cijeli godišnji, otvoriti komplikacije koliko će trebati i onda porodiljni 45 dana prije termina.
    Mi ćemo danas na izlet do Trakošćana iako bi mi bolje bilo da neradni dan provedem za stolom za peglanje 😁
    Uživajte u danu, pijte puno vode i mazite trbuščiće, kakvog god oblika i veličine bili 😊😊😊

annika
    25. Lipanj 2019. 09:18

miki0

Jutro! Nema me par dana i imam sta citati
    I ja prijavljujem svoj B trbuh
    Ujutro nesto manji, navecer posteni B
    Jucer sam ga prvi put prosetala u dvodijelnom badicu na plazi, fino ga mazila ponosno a mislim da sume samo svi cudno gledali kak si "bucka" gladi trbuh nakon obrokaal bar mi cicke izgledaju najbolje ikad u badicu, ako zanemarim istaknute vene na njima
    Kada vam se u prvoj trudnoci bas zaoblio i vidio trbuscic? Ja sam prva trudnoca danas 13+5 i nemogu docekat da iz B postane loptica

meni se ni u prvoj ni u drugoj nije vidio do nekih 18 tjedana. 
    Što se tiče održavanja raten zone tiče, ja oduvijek depiliram voskom samo prepone do ruba gaćica kod svoje tete kozmetičarke. Sklona sam urastanju dlačica a ne želim patiti i trpiti bolove zbog voska. Prije nego sam išla roditi obrijala sam sama sve, nema šanse da skidam sve sa voskom.
    Ja sam jučer kuhala džem od višanja, jedino što svaki put kad sam probala kakav je, bilo mi mučno
    posao još računam tjedan dana za odraditi i onda uživancija

[iimg]

DeeSB
    25. Lipanj 2019. 09:23

Jutro cure...i mene zanima to za "odrzavanje" situacije 🤣 Inace idem na depilaciju secernom pastom i skidam sve...i sad sam u fazi da bi trebala otici ponovo dok nije sve izraslo da mi bude lakse a ne znam koliko je to pametno. 🤔 Mislila sam pitat dr jel smijem ali mi bilo neugodno 😂😂

L 💛

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.