I...evo nalaza stitnjace... 😒
Do sada je TSH bio ispod granice i to jako 0.0083 a fT4 je bio povisen... E, sada je TSH ok, 1,75, fT4 je pao ispod granice i sada je 8,1 ali razvila sam antitijela antiTG je povisen... Do utorka nemrem nis kad mi je kontrola kod endokrinologa... Uopce ne zelim googlat 🤦🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
PetraB ja ti se nista u to ne razumijem pa ti ne mogu pomoci ali svakako bih savjetovala da ne guglas s obzirom da smo prema googlu svi davno trebali biti pokojni 😂
Ja se bas dosta opterecujem s tim kako cu se osjecati kad beba dode, ne osjecam se uopce spremno i svega me strah..i onda sam jutros nadobudno isla u nabavku bocica i svih tih stvarcica i kad sam vidjela koliko toga ima doslo mi se rasplakati jer sam se osjetila tako nespremnom i nesposobnom 😪 valjda hormoni 😞
Supergirl apsolutno se slazem, zato i ne googlam... Do utorka izbjegavam google 😅.
Curke, ja ih dvoje rodila i svaki put mi je bilo isti osjecaj...zbunjenost. Pretpostavljam da odredjena doza zbunjenosti i nespremnosti je zdrava, jer evo ih zivih, jednog i drugog, zadovoljni, sretni 😅😅😅. Necu nikad zaboravit scenu kad je maloj otpao pupak (nemamo bake servisa i otkako sam nju rodila, prepusteni smo sami sebi) ... Naravno da je bila subota 🙄 i stojimo nad njom mm i ja i gledamo i nemamo pojma kaj sad i ja to izgovorim naglas kaj sad, a veli meni mm "pa ne znam ja, meni je to prvo dijete"... 🤣🤣🤣🤣... Znaci dandanas se odvalimo smijat na to... Povezanost je dosla s vremenom, ne mogu rec da sam se zaljubila ni u jednog ni u drugog odmah po porodu, dapace, bili su mi malo fuj 🙈😅... Drugo jutro sam vec jedva cekala da ih vidim, tak da nemojte se opterecivati, svaki osjecaj koji cete dozivjeti tih dana je normalan i svaku sumnju podijelite s nekim, to je najvaznije, pricajte s muzem, mamom, sestrom, kim god... Ja nisam i nakon male sam bila u blagoj postporodjajnoj depresiji.... No ja kakva jesam, control freak tezi, sam na vrijeme prepoznala sama da nesto ne stima i prvo potrazila pomoc od svojih (muz i sogorica koja je tada zivjela s nama)... Sve ce biti ok... 🤗🤗
Znaci do proslog tjedna sam radila i vrlo cesto morala koristiti javni prijevoz, ako nista dr bar dio puta na posao. I u mozda 20 puta sam samo 1 dozivjela da mi se jedan muskarac od nekih 50-ak god digao… U tramvaju nitko nista. Znas svi te gledaju, ali nitko nece ustati… Uzas, postat cemo poput Amerikanaca sto se tice fizicke aktivnosti i zdravog kretanja 😣
Anyway, znaci, probala sam se naruciti za prvo pregled u TA na Merkur, medutim dode odgovor da mogu doci bilo kada s uputnicom 🤣🤣
Pa sam ih nazvala i objasnila da mi dr nije rekla kada da odem…. a sad je vec proslo 13h pa ju tek mogu nazvati sutra i pitati, a dobro, a kad da ja odem tamo na pregled? Mislim, pretpostavljam da za 4 tjedna, ali ono… Sto vi mislite?
😣😣😣😣 Fakat ne volim polovne informacije
ja sam na zadnjem pregledu bila s 31+4 i dobila uputnicu za TA. gin mi je rekla nek odem za 3-4 tjedna. mislim da se od 36 tt otprilike kreće u ta. možda da si pogledaš raspored doktora pa si sama odaberes, jer mislim da koji dan prije poslije nije neka razlika
sto se tiče puštanja prek reda, mene jedino u ikei na planiranju ormara odma uzeo decko koji tam radi prek reda. to mi je bilo super jer je bas bila guzva
a što se tiče hendlanja djece. ja stvarno nisam tip koji zna bas s djecom. uvijek me svi zezaju da sam prestroga i da se ne znam razgovarat s klincima. al sad sam dosla u fazu da sam si to bas htjela, mm i ja smo se na to odlucili, zelimo obitelj i mislim da smo spremni. a trudit cu se kolko znam i umijem, ne mislim da ce mi sve doc prirodno. al zato sam se dosta kasno i odlucila na dijete. mislim da da mi je netko dao s 20 da imam bebu da bi zbilja bila grozna, stvarno nikako nisam bila spremna. sad u 30ima mi se zivot zbilja drugacije poslozio pa bez obzira kaj svi kazu da ti je sve lakse kad si mlad, nekak mislim da cu sad bit ipak bolja mama nego da mi se to desilo prije 10 god. bili zivi pa vidjeli
Hvala Petra, vidim svi slicno cistite nosice ☺ valjda cu i ja uspjeti sa manjom dozom placa danas. ☺
Sto se tice okoline, zasada sam zadovoljna,u svemu me pustaju cak i vrata cuvaju. 😁
Negoooo cure, evo cijeli dan prodje Losa se ne javi, zaista imam neki feeling da se nesto dogadja,inace bi se javila kao jucer 😏
🤣🤣🤣 Prema googleu smo svi već davno trebali bit pokojni.. Supergirl ovo ću probat zapamtit ukoliko mi trudnički mozak dozvoli..
Petra ovo tvoje iskustvo mi je sjelo ko budali pleska😀😉
I ja se osjećam smotano i pitam se hoću li bit dobra majka. I mene ponekad strah uopće razmišljat kakav će ovaj moj m smoto biti tata. Htjeli smo ovo dijete jako dugo i svašta prošli i sad kad se približava termin na momente se osjećam kao da sam totalni nesposobnjaković. Peglam onu robicu i ne mogu vjerovat da će to moje dijete nosit i da ću mu ja to oblačit.. Gledam one kremice, pelenice, blaznice i ostalu kozmetiku što stoje na polici sa nekim strahopoštovanjem. A najaveća mi je paranoja kad vidim termometar i toplomjer. Mili Bože. Nadam se da su hormoni u pitanju.
Hvala za ideju al jedan tajnkao spomenar za bebu smo dobili vec od moje sestre za godisnjici i vrijedno ispunjavamo pa mi malo bezveze imati dva tri komada. Morat cu jos mozgati sto.
Drago mi je da su oba pregelda dobro prosla. Kako nam je Losa ne javlja se, al nadam se da je sve ok.
Citam vasa iskustva s osjecajima nakon poroda i tocno znam i dalje da me prati isti strah od toga da ce mi biti galjivo primit moju bebu kad se tek rodi, onako svakakvu. Jos se s tim nisam izborila samo kad se sjetim slabo mi dodje. Najradje nek junfino prvo operu, ociste, namirisu pa meni daju i onda se pitam jesam ja normalna.
Grizli normalna si, ne stvaraj si taj pritisak.
Nasty drago mi je da sam pomogla 🤣.
Sarita kad su nalazi briseva za malenog? Jucer si ja mislim napisala da je bolje, drago mi je bas. I ako se ne varam on je htio u vrtic 😊, a na pocetku prilagodbe si pisala da je bilo problema (nadam se da te nisam zamijenila s nekim 🤦🏻♀️), bas mi je drago cuti da je i to proslo. 😉
Da, Losa se nije javila danas, i ja sam to primijetila. Nadam se da je sve ok. 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
mrgud i ja sam tog stava, cisto poznavajuci sebe 😅... Sve se poslozi svakome onda kada treba. Mi smo dugo pokusavali prije kcerke pa nije islo, danas na to gledam da je bilo s razlogom. Bolje za klince 🤣🤣🤣🤣...
mikio ukoliko je sve ok dolje ne treba se nicime tretirati... Tusiranje, tuftanje nakon tusiranja, ne brisanja i to je to. Octenisept ne spricas dolje, eventualno Bivacyn sprey, on je meni pomogao nakon prvog poroda jer mi je sav popustio pa mi je gi ic to pustio na recept. 😉
PetraB “pa ne znam ja, meni je to prvo dijete” znači umirem
Mrgud to sam i ja mislila, ali nisam bila ziher... još ću ja ovu svoju tuku nazvat sutra čisto da budem 100%
Znamo li raspored dr u TA u Merkuru? Bio itko? Tko prvi ide pls nek uslika...
Sortiraj odgovore
Najstariji