Hani mi smo isli na tecaj prije 10ak dana tek u dom zdravlja, Zg, 2 dana po 3h. Krenulo je od zaceca preko faza trudnoce, simptoma, normalnih,nenormalnih....do dojenja. Sve u svemu nisam nista novo naucila sto vec nisam i znala tj.usput vec pokupila i svodi se na to da je na tecaj najbolje ici odmah cim zatrudnis. To nam je doktor odmah na pocetku i rekao. Ovako smo na tecaju uglavnom prolazili istine i zablude jer su mnogi imali dezinformacije..E onda bi rijesili sva ona panik pitanja koje ovdje prolazimo cijelo vrijeme. ali mislim da cemo ono glavno nauciti tek od patronazne sestre, jer na tecaju , bar nama, nisu bas detaljizirali.
Cima i Lavice hvala za info o detergentu. Moja kolegica koristi violeta baby ali meni ne mirise lijepo.
Bok! Mare jucer sam isla na hzzo pitat za porodiljni kaj trebam donjet i do kad, pa mi zena rekla da mi je kriva adresa vec 4 god i da poslodavac treba sa tiskanicom1 i kopijom moje osobne dat osobno na salteru di spada firma dat zahtjet za promjenu! Eto, a mene tajnica uvjeravala da to ide automatski.. dakle ne, i ne sam, nego poslodavac. Ako ste zaposlene.
Kaj se tice davanja prednosti trudnici, ja to nisam dozivjela ni sa svojim mega trbuhom...
A za klince sam ko neko strasilo.. sva se djeca placu kraj mene ili ih je strah..a i ne osjecam se pekmezasto uz djecu pa to valjda osjete. Muz bi pak trebao voodit jaslice! 🤣
Ja se jako veselim bebi i jos me nije uhvatio strah kako cu ja to🙈😂
Imam dosta mladjeg brata, i nekako sam uvijek sa malom djecom bila okruzena tako da mislim da cu se snaci 🤗
Mozda mladost ludost igra ulogu kod mene 😂😂
Na tu temu 🤣🤣
Samonezelje to kod nas u Hr ko po običaju svatko svoju politiku vodi xD Meni isto dns ženska što me zvala kaže to poslodavac mijenja..zovem ove na posao, ne oni nemaju s time ništa da to moram sama promijenit -.-
Al još mi nešto nije jasno...znači i dosad sam imala isto prebivalište ovdje s boravištem u Ri..i tam i doktora,poreznu, posao itd. i sve normalno tamo obavljala i predavala doznake itd. i sad se preselili u Os, prebacila opet sve nazad (još sam tamo zaposlena) i sad odjednom ne spadam pod Os di mi je boravište nego na mjesto prebivališta -.- Pa za poludit. Idem ujutro do njih vidjet šta će mi reći.
Na tu temu 🤣🤣Samonezelje to kod nas u Hr ko po običaju svatko svoju politiku vodi xD Meni isto dns ženska što me zvala kaže to poslodavac mijenja..zovem ove na posao, ne oni nemaju s time ništa da to moram sama promijenit -.-
Al još mi nešto nije jasno…znači i dosad sam imala isto prebivalište ovdje s boravištem u Ri..i tam i doktora,poreznu, posao itd. i sve normalno tamo obavljala i predavala doznake itd. i sad se preselili u Os, prebacila opet sve nazad (još sam tamo zaposlena) i sad odjednom ne spadam pod Os di mi je boravište nego na mjesto prebivališta -.- Pa za poludit. Idem ujutro do njih vidjet šta će mi reći.
Tak je i mene tajnica uvjeravala.. pa eto 4 godine prosle.. a da joj bar nisam rekla da to treba kad smo se selili.🤦♀️
Sad ste i mene prepale sa promjenom adrese na HZZO😮 ja sam mjenjala prebivaliste iz Rijeke u Zg.
Napravila novu osobnu, mjenjala doktora i bila na HZZO predat papire za komplikacije....ja sam isto mislila da ide automatski 🧐 ne znam da li su mi ovi na poslu to sredili, cisto sumnjam.
Doduse, vec mi je mogla reci da je stara adresa, ako je.
HZZO nekima mijenja poslodavac, nekima ne. To si mozete provjeriti i u racunovodstvu jer se oni mogu sigurno spojit online na HZZO i vidjet koja vam je adresa, a ak ne otic osobno. Ak nije promijenjeno, treba vam mislim da je tiskanica 1 (plava je i izgleda ko sredina iz biljeznice 🙈) koju popunite i nosite u HZZO
Cure…mene bas muci di je LoSa…
I mene. Da nam se bar javi, da podijeli misli i strahove i sve. Losa jaaaaviii se 🙏🙏🙏🙏❤❤
Sortiraj odgovore
Najstariji