Ja kad sam radila na odjelu neonatologije bebice su se stavljale na bok samo se mjenjaju strane i tjt tako da i ja ću tako.
A što se tiče steznjaka naravno da ću ga nosit ponijeti ću ga i u porodiliste da ga odmah poslije poroda stavim ako budem u mogućnosti 😊
Imam pitanje i vezi porodiljnog. Pocinje mi 14.11. (45 dana prije termina) Jel mi u prosjek zadnjih 6 placa moze uc ova za 10 mj il ne? ( s obzirom da ce mi za 10 bit dosta veca nego za 4 pa me zato zanima). I do kad to moram predat na hzzo? Negdje sam procitala minimalno 15 dana prije, sto ocito vec nisam…
I ja sam nedavno pitala isto pitanje al se izgubilo u moru postova:) Procitala sam da se gleda 6 neto placa, pri cemu je zadnja za mjesec koji prethodi mjesecu u kojem se otvara bolovanje. Znaci u tvom slucaju trebala bi uc ta za deseti mjesec (jeeee:).Ali kao sto kazes, nasla sam i da zahtjev treba predati najkasnije 15 dana prije otvaranja porodiljnog, sto onda npr u mom slucaju nije realno jer ce mi placa za 10ti sjest tocno 15 dana prije otvaranja porodiljnog..pretpostavljam da nije realno ni kod tebe... (Meni bi poridiljni trebao poceti 28.11. I jos mi je to na knap) Tako da sam zvala hzzo u vezi rokova i rekli su mi da predam zahtjev bilo kada do kraja 11tog mjeseca. Jos sam dvaput pitala jel to sigurno i zena je vec postala nervozna i ponovila isto:) ja ti iskreno mislim da je pravilo da se treba predati 15 dana prije jer sam tu info nasla na vise mjesta, ali da to ni oni tamo na salteru ne znaju ili ih nije briga:) ili (najcesce) ovisi na kog naletis... U svakom slucaju ako ce ti nesto prigovarat reci da si zvala i da su ti rekli da se moze predati bilo kad do 14.11. (Ionako su meni tako objasnili)
Kada mislis to obavljati? Zanima me kaj ce ti reci tamo kad dodjes.
Ja cu nositi ako bude problema sa dijastazom.
Mi smo krevetic odnosno madrac isto imali blago povisen (stavili rucnike ispod), al ne sjecam se kako je spavala, vjerojatno isto na boku. Moram pogledati po slikicama da se prisjetim!
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Imam pitanje i vezi porodiljnog. Pocinje mi 14.11. (45 dana prije termina) Jel mi u prosjek zadnjih 6 placa moze uc ova za 10 mj il ne? ( s obzirom da ce mi za 10 bit dosta veca nego za 4 pa me zato zanima). I do kad to moram predat na hzzo? Negdje sam procitala minimalno 15 dana prije, sto ocito vec nisam…
I ja sam nedavno pitala isto pitanje al se izgubilo u moru postova:) Procitala sam da se gleda 6 neto placa, pri cemu je zadnja za mjesec koji prethodi mjesecu u kojem se otvara bolovanje. Znaci u tvom slucaju trebala bi uc ta za deseti mjesec (jeeee:).Ali kao sto kazes, nasla sam i da zahtjev treba predati najkasnije 15 dana prije otvaranja porodiljnog, sto onda npr u mom slucaju nije realno jer ce mi placa za 10ti sjest tocno 15 dana prije otvaranja porodiljnog..pretpostavljam da nije realno ni kod tebe… (Meni bi poridiljni trebao poceti 28.11. I jos mi je to na knap) Tako da sam zvala hzzo u vezi rokova i rekli su mi da predam zahtjev bilo kada do kraja 11tog mjeseca. Jos sam dvaput pitala jel to sigurno i zena je vec postala nervozna i ponovila isto:) ja ti iskreno mislim da je pravilo da se treba predati 15 dana prije jer sam tu info nasla na vise mjesta, ali da to ni oni tamo na salteru ne znaju ili ih nije briga:) ili (najcesce) ovisi na kog naletis… U svakom slucaju ako ce ti nesto prigovarat reci da si zvala i da su ti rekli da se moze predati bilo kad do 14.11. (Ionako su meni tako objasnili)
Pobjegao mi tvoj post, nisam vidjela. Cekam jos nasu dezurnu salterusu lavicu za komentar 😁😁🙈 😉
Budem zvala ovaj tj da provjerim to za placu. Negdje sam procitala da ne ulazi ona koja je isplacena u mjesecu u kojem se otvara porodiljni. Mislim na sto mjesta sto razlicitih info 🙄. A ovo za 15 dana prije ionak vec kasnim. Dobila papire od gin ionak prekasno (s obzirom na praznike i vikend) pa se ne zivciram. Tako da ovisi o toj info o placi. Al svakako prije nego ti moras pa cu napisat kak je proslo 👍
I ja sam nedavno pitala isto pitanje al se izgubilo u moru postova:) Procitala sam da se gleda 6 neto placa, pri cemu je zadnja za mjesec koji prethodi mjesecu u kojem se otvara bolovanje. Znaci u tvom slucaju trebala bi uc ta za deseti mjesec (jeeee:).Ali kao sto kazes, nasla sam i da zahtjev treba predati najkasnije 15 dana prije otvaranja porodiljnog, sto onda npr u mom slucaju nije realno jer ce mi placa za 10ti sjest tocno 15 dana prije otvaranja porodiljnog..pretpostavljam da nije realno ni kod tebe… (Meni bi poridiljni trebao poceti 28.11. I jos mi je to na knap) Tako da sam zvala hzzo u vezi rokova i rekli su mi da predam zahtjev bilo kada do kraja 11tog mjeseca. Jos sam dvaput pitala jel to sigurno i zena je vec postala nervozna i ponovila isto:) ja ti iskreno mislim da je pravilo da se treba predati 15 dana prije jer sam tu info nasla na vise mjesta, ali da to ni oni tamo na salteru ne znaju ili ih nije briga:) ili (najcesce) ovisi na kog naletis… U svakom slucaju ako ce ti nesto prigovarat reci da si zvala i da su ti rekli da se moze predati bilo kad do 14.11. (Ionako su meni tako objasnili)
Pobjegao mi tvoj post, nisam vidjela. Cekam jos nasu dezurnu salterusu lavicu za komentar 😁😁🙈 😉
Budem zvala ovaj tj da provjerim to za placu. Negdje sam procitala da ne ulazi ona koja je isplacena u mjesecu u kojem se otvara porodiljni. Mislim na sto mjesta sto razlicitih info 🙄. A ovo za 15 dana prije ionak vec kasnim. Dobila papire od gin ionak prekasno (s obzirom na praznike i vikend) pa se ne zivciram. Tako da ovisi o toj info o placi. Al svakako prije nego ti moras pa cu napisat kak je proslo 👍
Super, hvala:) Ma da, sad sam opet trazila, vjerojatno imas pravo za place koje ulaze u prosjek... Onda i rok od 15 dana ne zvuci vise toliko lud:) al dobro, ocito ne mare puno za njega
Ajme mene ubijaju uvi 'laznjaci' jest da cu vjerovatno ic na carski ali mi je zato vise ovih pun kufer 🙈😪😪😪
♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
2017-dermoid 9,2cm
2019- 🩵 T
2021-biokemijska
♂️1992/ asthenozoospermia
Radimo na 👣 od 1/23
Curke gleda se placa koja je isplacena u mj prije kojeg je nastalo bolovanje. Primjer, bolovanje se otvara u 10om mj, zadnja placa koja ulazi u prosjek je ona za kolovoz (isplata bila u rujnu).
Jutro! Evo sta se tice porodiljnog kako su meni rekli. Dok ti da neku doznaku prije nego otvoris porodiljni i to nosis u firmu da oni znaju da ides na porodiljni. A na hzzo nosis prosijek do 5.-og iduci mjesec. Odnosno ako ides 28.11, do 5.12., te ce ti uci placa za 10.-ti koja ti je isplacena do 5.12. Osim ako nemas placu tipa 1.-og u mjesecu pa 1.12. dobijes placu za 11.-ti. Tako je meni rekla zena u kadrovskoj i potvrdili mi na hzzo-u. Ni kako i te info sa hzzo-a ovise o zenama na koju naletis mozda ni nije tocno
Sta se steznika tice, znam da njega u zadnje vrijeme ne preporucaju ni nakon vecih operacija ni nakon poroda jer kao moze dovest do slabljenja mišića. E sad, jel opet to pomodarstvo ko beba na leđima/boku, procijenite. Ja ga ne mislim nositi jer se ja osijecam kao da ne mogu disat u njemu te ne mogu zsmislit da to nosim. A ni jedna od mojih frendica koje su nedavno rodije nije ga nosila koliko ja znam.
Jutroooo
Ajd nek netko otvori novu temu, otvara mi sto godina ovih 2000i nesto stranica
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Jutro cure!
Ajmo redom... Da PetraB, to je taj balzam. Kod mene gavje bilo u prvoj ljekarni,ili zovni da ti ga naruce. Moguce jebda ga inhalacija isusuje jos u slucaju laringitisa,mizda bi oni ovlazivaci zraka (s etericnim uljima) bili bolji u tom slucaju? Caj i sirup od bijelog sljeza?
Reserved bilo bi dobro konzultirati se odmah u rodilistu. Primjerice, ja sam rodila prirodno ali sam imala taj okomut rez od pupka na dole odmah po porodu. Odmah su mi rekli nikako nositi steznik jer ce se misici ulijeniti a poanta je da dodju cim prije u prvotnu funkciju. Frendica je rodila prirodno, njoj su rekli da krene sa steznikom kroz tjedan dva,nije joj se dalo i uvijek joj jenistao taj donji dio nekako floppy( tako je ingradjena). E sad dal bi pomogao... tehnicki nema univerzalnog rjesenja za sve nas i to bi ti trebali rec u bolnici (npr fizijatar al sad sam vec na mastanju o hrvatskom zdravstvu😂).
Mrgud, nazalost ovako je kako atica kaze... "Prosječni iznos plaće koja je osiguraniku isplaćena u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupio slučaj na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu." U tvom.slucaju: prosjek 6 mjeseci od svibnja(placa od travnja je u svibnju isplaćena) do listopada (placa od rujna je isplacena u listopadu). Ukoliko ti je tolko niza ta od travnja i rusi ti prosjek pitaj da ti nju ne prikazu tvoji s posla na listi (ne znam da.li se moze) jer su dovoljne samo tri place (ako zadovoljavas uvjet neprekidnog rada u zadnjih 12mj).
Sortiraj odgovore
Najstariji