ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tinika
    16. Lipanj 2019. 09:33

Lala27

Srce mi se smije 🤰🏻

Lala27

lorija

Halooo cure. Cestitke na urednim pregledima i bebicama!! 😍😍😍 Hrabrice 💪💪
    Curama s tuznim uspomenama saljem zagrljaje. Budite svojim malim andjelima ono sta su oni bili vama 💞.
    Puno teksta za procitati uvijek imam a pola zaboravim 😕
    Postila sam ovih dana i mogu vam reci da se nadutost smanjila. 😌 znaci suhomesnato je bilo problem,eto ako nekome moze pomoci da mjenjate dorucak i veceru. 😁
    Cure koje su bile ovaj tjedan na pregledu,dajte sljedece termine da vas stavim na listu 😁

Ja imam tek 15.07. 😡

I ja tek 15.07.joj,duugo mi je too.🤯

I meni je, kao što Maj4 kaže dugo čekamo, a vidimo samo na kratko i onda opet čekanje

Ne mogu ni zamisliti da imamo samo 2-3 ultrazvuka u toku trudnoće, kako su neke cure pisale da je u inostranstvu 😦

Ni ja ne mogu to zamisliti,ovih 5 tjedana mi je preudgo i to samo zato jer je gibekologica na godisnjem.kuziss...
    Najrade bi isla privat ,jer ne znam dal cu izdrzat tak dugo.

Grizli
    16. Lipanj 2019. 09:40

Maybebaby ajde nek ti je bolje. Drzi se i brzo ozdravi. Dobra ti je i limunada za grlo. Rekla bi ti i medica al sad alkohol 0 bodova pa nista.
    Piba joooj te fore da se ne smije peglati su mi najjace. A sto ce se desiti bebi od pegle? 🤣 Druga stvar je ako zena mora mirovati i lezat pa ne smije onda nista, al ovako. Pa meni je mpo doktorica sa svom mojom visoko rizicnom trudnocom rekla da slobodno sve kucanske poslove radim kad sam ju to pitala samo ne smijem dizati nista tesko (preporuka manje od 3kg), penjat se po ljestvama tipo vjesanje zavjesa, ciscenje po ormarima i tako to i da ne koristim sredstva za ciscenje u spreju. Ostalo od peglanja, usisavanja, pranja poda, prasine itd je rekla to nista ne skod jer onda bi skodila i setnja po rivi ili shopping centru. 

Omerta
    16. Lipanj 2019. 10:07

lorija

Omertai ja smatram da je to bas malo,ok. Razumijem zasto nakon ovih pojasnjenja 😁 al to je bas malo.
    Jesi li trudna? Jesi li sad ikako isla na pregled?

Jesam, danas 5+5 i izgleda da su mucnine i gadjenja vec pocela.  Idem sutra kod dr.opce prakse na razgovor (bila sam i prosli tj. samo urin da potvrdimo, al tad me nije dr mogla primit) pa cu ju pitati za prvi uzv, da li mogu ranije.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    16. Lipanj 2019. 10:14

I da ne zaboravim, uzasan umor.. ko zombi sam jucer bila. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Gogaa_V
    16. Lipanj 2019. 10:37

Stelle123

Maj4

Zašto pregledi nisu češće, baš mi nekako puno ta 4tjedna čekati da vidim to maleno čudo na tako kratko 🙈🥰

Vidim da puno vas se cudi sto su pregledi jednom mjesecno i ovo sa stranim zemljama. Ne stede oni vani na prenatalnim pregledima nego ih smatraju vecim rizikom za zdravlje fetusa od koristi koje donose. Nije UZV nesto sto je u potpunosti bezazleno sredstvo kojim se moze gledati nerodjena beba nego metoda koja ima odredjeni rizik od ostecenja nerodjene bebe. To sto su koristi vece od rizika (barem tako percipiramo), a na koncu procjenjuju i liječnici ne morate se dodatno na svoji ruku izlagati nepotrebnim rizicima.

Složila bih se  Stella donekle  sa tobom. Neko  je spomenuo  20 € po pregledu , nije to samo doci  i reci  ja bih u.z evo da platim  pregledaj  me. Prvo  malo je skuplje  bar ovde  gdje ja idem,  a drugo nece  te niko tek tako pregledati  zbog  toga što ti nudis  novac. Nego  uz novac da li ima razloga pa se onda  dogovorite. 3 obavezna  i preporučena  pregleda, ostalo po potrebi uz naknadu. Sve ima svoje mane  i prednosti, a obzirom  da se ne rade ili bar ne preporučuju nikakvi testovi, trebalo  bi nesto da se desi  pa da neko reaguje ili spašava. Kako god, BiH , Srbija,  Hrvatska za moja saznanja do sada  su na svakom  pregledu  trudnice  podrazumjevala  u.z  pa se djeca radjaju ziva  i zdrava...

Meto

Pozz cure, trudna sam 5+3, bili smo u postupku Mpo. Prije 3 dana mi je s utricima bilo malo smedjeg sa nekakvin zilicama ili su to ugruscici, ni sama ne znam. Trag je ostajao samo na papiru. Od jucer se malo pogorsalo, jedan trag krvi i ostatak opet smedje. Od danas mi treba dnevni iako nista ne curi. Kako je vikend nemam gdje otic, ne bi se bas treskala po autu sat i pol u jednom smijeru i isto toliko u drugom do bolnice,a sutra ujutro sam kod svog mpo doktora. S tim da je prvi uzv trebao biti 21og, beta se uredno duplala u utorak. Zanima me jel neka zenica imala tako smedji iscjedak/ brljavljenje na pocetku a da je bilo sve ok poslije?

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Meto

Pozz cure, trudna sam 5+3, bili smo u postupku Mpo. Prije 3 dana mi je s utricima bilo malo smedjeg sa nekakvin zilicama ili su to ugruscici, ni sama ne znam. Trag je ostajao samo na papiru. Od jucer se malo pogorsalo, jedan trag krvi i ostatak opet smedje. Od danas mi treba dnevni iako nista ne curi. Kako je vikend nemam gdje otic, ne bi se bas treskala po autu sat i pol u jednom smijeru i isto toliko u drugom do bolnice,a sutra ujutro sam kod svog mpo doktora. S tim da je prvi uzv trebao biti 21og, beta se uredno duplala u utorak. Zanima me jel neka zenica imala tako smedji iscjedak/ brljavljenje na pocetku a da je bilo sve ok poslije?

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• BubaMara
    16. Lipanj 2019. 11:08

Neto, ne mogu se sjetit kada tocno, ali cca oko 6 tjedna mi je krenulo krvarenje (svjeza krv, dnevni ul.), na pregledu je kao razlog utvrden hematom, dobila sam progesteron s uputom da vise mirujem i ne dizem tesko. Na pregled sam otisla dan nakon sto je pocelo krvarenje. Srecom povuklo se kroz tjedan dana. Iz mnogih prica znam da krvarenje u ranoj trudnoci nije neuobicajeno, ali svejedno to nazalost ne daje dovoljnu sigurnost da mozes bezbrizno cekati :/ Imas li opciju da nazoves svog doktora, neovisno o tome sto je nedjelja, pa da se konzultiras? 

Gogaa_V
    16. Lipanj 2019. 11:12

Grizli hvala  ti na pitanju , bolje sam puno. Naoružala sam se voćem , cajevima , sokom  od sipka  i prehlada  gubi  bitku. 😘🤗
    Joj cure  kad malo  bolje razmislim zracimo  se mi i ovim pametnim telefonima i tehnikom  vise  nego  tim  jednim  ultrazvukom mjesecno, tako da mi je i apsurdno  vise  o tome. Prva mi je trudnoca, i borim se za bar taj jedan  u.z  mjesecno  da bih  bila mirna.  
    Gledala  sam i prezivljavala u 12 mjesecu, užasan slučaj sa drugaricom  koja je izgubila bebu  u 5 mjesecu, a ona mogla  podleći. Srecom  ima vec  dvoje djece  i eto vjecnu ranu i tihu patnju. Uvijek  je bolje spriječiti  ako se moze  nego pustiti. 

Lavica27
    16. Lipanj 2019. 11:51

Bok Omerta,čestitam i nadam se da si nam se pridružila😘 Ima s iste simptome kao ja :) ja sam danas 6+4. Znači moja sposobnost da zaspim u sekundi bilo gdje je u ovoj trudnoći nevjerojatna😂 U autu, uslijed kratke vožnje ili npr jučer sam svoju 2godisnjakinju zamolila da legnem skupa popodne i dok sam joj čitala knjigu sam zaspala na 15minuta da nisam ni shvatila 🙈🙈🙈🙈 A ona me pokrila,kaos🙈

Pozz i svima sa sretnih pregleda, Sofi, hrabrica i isprike ako sam nekog izostavila😘

Vezano za uzv preglede, obiteljski prijatelj nam je radiolog. Išla sam kod njega na redovne preglede dojki i u prvoj trudnoci pa me pitao želim li bebu vidjeti (preko trbuha u 18tt) Rekla sam da al nije li štetno?Rekao je da to nikad nije dokazano,da se nacitao istraživanja o tome, da to kratko koliko se gleda nema utjecaj. Da jedino nije dobro cesto zvuk pustati da se cuje srve jer to zagrijava. Eto,a ionako na kraju dana svaka će napraviti kako osjeća da mora. Što se tiče ovoga da će ionako biti kako treba biti je istina i na puno toga u ranoj trudnoci nemozemo utjecati osim zadržati hladnu glavu i biti pozitivan, a nekome je za to potreban baš taj jedan pregled više da se umiri. Tako da nije crno- bijelo. Netko je spomenuo ako se nešto loše i desi da će biti drugih simptoma,nažalost ja nisam bila taj slučaj u prosloj trudnoći ali taman i da sam imala simptome ne bih ništa mogla učiniti da bebici i dalje kuća srce.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.