ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gogaa_V
    15. Lipanj 2019. 22:29

sofi09

Ja sam bila danas na pregledu i sve je uredu…sljedeci pregled nam je 2.7. Danas smo 10+4…
    Evo i slicice:) tko ono gleda hoce biti curica ili decko, ja sam gledala onu skicu pa bas i ne kuzim :(

Poz Sofi  i dobrodosla  jer  nisam ispratila da si nam se javila  prije. Cestitam ti na bebici i urednom u.z.  nisam sigurna  ali mislim  da Red fox tumaci Ramzijevu  metodu. Ja ti zelim  da bude  sve ok  bez obzira na spol.💝

Vanessa.
    15. Lipanj 2019. 22:58

samojed

Meni je pregled sad 17.06 i 04.07

aj kako lijepo, cete se bebac i ti gledati u kratkim razmacima, taman da vidis kako raste lijepo

lorija
    15. Lipanj 2019. 23:43

Vanessa.

ma ne kuzim tu politiku vani tri UZV, bas bezveze, neznam otkud doktorima.takva politika, jednom mjesecno od 8TT bi trebali biti. Ja si odem svaka tri tjedna na UZV, nekako mi je predugacko cekati jos tjedan vise

To je bila dezinformacija. Zapravo 3 uzv su besplatna od osiguranja,a ostala se placaju po 20€

lorija
    15. Lipanj 2019. 23:47

Danas ekipa ocito na kupanju pa je tisina 😂
    Zao mi je cure sto vas je to snaslo,uglavnom u prosloj trudnoci nisam posezala za tabletama,vec kamilicom i limunom samo. Doslovno sam plivala na caju i pomoglo mi je. 😁
    Soffi bravo za uredan pregled!!😁 nadopisat cu te kad budem ponovo uredjivala listu. 😀

16. Lipanj 2019. 00:20

Malo boli pa prestane pa pocne 
    mislim da je mozda širenje maternice ili sta vec , iz napor cijeli dan od kihanja i puhanja nosa .. 
    ja sam ušla u 5.mjesec pa je ta bol valjda normalna .. 

Omerta
    16. Lipanj 2019. 00:29

lorija

Vanessa.

ma ne kuzim tu politiku vani tri UZV, bas bezveze, neznam otkud doktorima.takva politika, jednom mjesecno od 8TT bi trebali biti. Ja si odem svaka tri tjedna na UZV, nekako mi je predugacko cekati jos tjedan vise

To je bila dezinformacija. Zapravo 3 uzv su besplatna od osiguranja,a ostala se placaju po 20€

U Danskoj obavezna samo dva uzv u trudnoci, 11-14tj i 18-20, to su oni bitni. Ostalo samo ako je neka hitna situacija u pitanju ili imas dovoljno dobar razlog npr, prethodni spontani itd. Ne preferiraju previse prckati dolje. Preglede i trudnocu ne vodi ginekolog (opet, ako nije nesto hitno) nego doktor opce prakse i babica. Sjecam se u prvoj trudnoci kad sam dosla kod midwife, pa mi je mjerila trbuh onim mekanom metrom i slusala otkucaje onom nekom "trubom".  Sva sreca tad smo bili na relaciji Zg/Copenhagen pa sam trudnocu vodila i kod nas u Hr gdje su ipak malo cesci pregledi i temeljitije pretrage.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Stelle123
    16. Lipanj 2019. 05:25

Maj4

Zašto pregledi nisu češće, baš mi nekako puno ta 4tjedna čekati da vidim to maleno čudo na tako kratko 🙈🥰

Vidim da puno vas se cudi sto su pregledi jednom mjesecno i ovo sa stranim zemljama. Ne stede oni vani na prenatalnim pregledima nego ih smatraju vecim rizikom za zdravlje fetusa od koristi koje donose. Nije UZV nesto sto je u potpunosti bezazleno sredstvo kojim se moze gledati nerodjena beba nego metoda koja ima odredjeni rizik od ostecenja nerodjene bebe. To sto su koristi vece od rizika (barem tako percipiramo), a na koncu procjenjuju i liječnici ne morate se dodatno na svoji ruku izlagati nepotrebnim rizicima. 

url=https://lilypie.com]

• Stelle123
    16. Lipanj 2019. 05:28

annika

kako stojite s mučninama? meni je danas cijeli dan grozno. pojela sam jedan perec i malo trešanja. jedva čekam da zaspim, ne mogu više

Meni je nekako kriticni period prosao (13+5). Uhvati me muka tu i tamo ili jutarnje povracanje al daleko manje nego prije kad sam samo lezala na kaucu. Prestankom mucnina mi se odmah i poboljsalo raspolozenje.

url=https://lilypie.com]

Grizli
    16. Lipanj 2019. 07:00

Jutro svima! 
    Samojed o moj boze, na tvom mjestu ne bi se razmisljala ni sekunde kad vec ne moram raditi isla bi ca, a ne odradjivala 13h smjenu. Nekih usputnih poslica se uvijek da naci, a ako mislis da ce ti biti dosadno fino uzmes si knjige pa citas, kavice, setnja, sigurno imas kakav hobi... Pa to ti je samo mucenje draga. Druga stvar da moras raditi.
    Maybebaby 37.1 je normalna temp u trudnoci ne brini. Vjerojatno si se malo prehladila, a misici te bole i od kihanja i od sirenja bi ja rekla sad ti se intenzivno sire a kihanje je dodatni podrazaj.
    Jeste bolje dana ti i Gogaa? 
    Sofi jako lijepa slikica! Drago mi je da je sve u redu. 
    Stella slazem s ovime za uzv. Moja sestra je u trudnoci imala premalo plodne vode i zbog toga su je u zadnjem mjesecu trudnoce gledali prakticki svaki dan na uzv da prate razvoj bebe i dal prezivljava sa to malo plodne vode. Bila je inace spojena 45 dana na infuziju bez pauze jadna ko ememtaler je bila izbusena. No znam da jednom prilikom sam ju ja vozila i da joj je dr rekao da uzv pregled nije bezazlen ali da moraju tako jer u protivnom riskiraju bebin zivot. Ona je pitala kako to bebe dozivljavaju dal osjete i odgovor je bi da beba to cuje kao mi sto cujemo onu buku kad se vozimo u tunelu i da zato bebe cesto na uzv pregledima krenu ludovati i svasta izvoditi jer se brane od toga. Nekako smatram dasu 2 uzv premalo, al 1 mj sasvim uredan broj ako je trudnoca uredna. A koliko sam skuzila i kod nas ce uvesti to da nece vise gin voditi trudnocu ako je uredna osim neka 2-3 obavezna pregleda. 

lorija
    16. Lipanj 2019. 07:41

Bravo Stella na objasnjenju. Sasvim shvatljivo ako iskljucimo emocije, jer sam se i ja sad sjetila pregleda  od prosle trudnoce kad mi je jednom rekla da nece gledati jer ne valja cesto dirati.

I sad se mnogi mozda pitaju zasto ne idem na pregled jos iako sam usla u 8tt.
    Isla sam prve dvije u 6-7tt
    Prvu sam izgubila
    Drugu dva puta krvarila u 1tromj.pa sam ostatak trudnoce bila u grcu iako je hvala Bogu bilo sve u redu. Isla sam skoro svaki tjedan ili dva.
    Zato sam pustila ovu trudnocu nek se sama odvija od samog pocetka u miru i da krenem ici od 9-10tt.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.