Sve smo mi zene 🦁🦁🦁🦁!
A sto se tice pisanja na forumu i otvaranja pred “nepoznatim” osobama...davno sam pisala na jednom trudnickom forumu ( u 1.trudnoci) i neke od tih zena su mi i dan danas prijateljice i to prave prijateljice!! Neke od njih su mi dale ruku kad mi ni moji najblizi nisu mogli/htjeli...pomogle mi u najgorim trenucima zivota i dio su mog zivota kao velika cjelina! Nadam se da ce makar jedna od nas tu naci sebi bar jednu zenu lavicu jednako hrabru koja ce jedna drugoj bit podrska u svakom momentu!!
Isuse cure, vi toliko sra** prolazite a ja se osjecam neutjesno zbog bezvezni trudnicki tegoba. Petra ja sam kao mala prosla jako puno bolnica i diagnoza (preko 20 puta sam bila hospitalizirana) i tek sad kad sam blizu da postanem majka osjecam ti nemilosrdni strah za svoje dijete. Definitivno ne postoji gora stvar jer kao dijete puno lakse to dozivljavas nego kao majka.
Ena mogu ti samo rec da si hrabra zena i buduca majka jer je puno bolje podizati sam dijete nego da ono raste u ne zdravoj okolini.
Iva smatram da se muz (decko) sto god bio treba s posebnim postovanjem ponasat prema zeni koja mu nosi dijete. Razgovaraj s njime jer ako skuzi da ti to moze radit mislim da nece imat straha nesto vece napravit.
Osjecam se ko Žuži Jelinek 😂
I ispricavam se ako se itko nasao uvrijeđen al samo iznosim svoje misljenje
♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
2017-dermoid 9,2cm
2019- 🩵 T
2021-biokemijska
♂️1992/ asthenozoospermia
Radimo na 👣 od 1/23
Ena - zao mi je sto prolazis kroz to! Samo misli na svoju bebicu, ona je najvaznija na svijetu i centar svega! Vjerujem da ce ti mama biti od najvece pomoci, kad vec budala ne zna cijeniti sto ima! Iva - u svakom slucaju, vise nikada neces biti sama, imat ces to malo cudo koje sad radi nered po busici! Cuvajte se cure sve, u visokim smo tjednima i ja zaista vjerujem da se moramo paziti kao i pripremiti za novi zivot koji nam stize! Mogu samo reci u svoje ime, ja sam fizicki jos ok, ali s obzirom na tatu i vjerojatno hormone, imam neke ups and downs! I svaki put malo popricam sa svojom bebicom, nabacim osmijeh i samo si kazem - mozemo mi to!
Vecer zene majke kraljice..
Ena, citam i ne vjerujem!!! Koji bezobrazluk!! Stvarno nema opravdanja za takvo kukavicko ponasanje i uvrijede.. i jos tako nesto ti priustiti, doslovno pred porod. Bome mi zenske svasta moramo trpiti. Stvarno mi je zao sto prolazis kroz takvu situaciju, ali kao sto su cure rekle, koliko god da je tesko, sad je najbitnije da mislis na sebe i bebicu. On se mozda jednom opameti, ako mu dodje iz dupeta u glavu.
RedFox, drzi se.. vjerujem da ti je tesko. Ja sam se nedavno isto sjetila svojih nesudjenih blizanceka. Iako nije bas za usporediti jer sam ih izgubila puno ranije, ali opet me strecnulo i proslo svasta kroz glavu, ono pitanje; sto bi bilo kad bi/da je bilo... sva sreca stizu dugine bebe pa i to daje utjehu.
Iva, uff, zar je i tvog spopala neka?? I bolje mu je da brise ta srceka i gluposti.. al nek prizna onda bar, a ne te ludom pravit.
Zelim vam svima ugodan pocetak tjedna i sto manje stresa, a sutra sretno svima koje imaju pregled!
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sve mi mozemo! Nismo ni svjesne sto sve mozemo prezivjet dok ne dodjemo u odredjenu situaciju!
Mm i ja smo 10 god u braku, nema sto nismo prosli...njegovi napadaji panike, bolesno dijete, pokusaj trece osobe da nas rastavi...to je samo dio naseg zivota do sada, al smo sve izgurali i iz svakog sranja smo postali jos snazniji i povezaniji! Sad ce ispast da pametujem al sve je stvar u razgovoru, medjusobnom postovanju i kompromisu! Ali pricajte, pricajte i pricajte! Sutnjom cete postic samo to da njemu dajete do znanja da to sto vam on radi iza ledja je sasvim ok a u vama ce kipjet bijes, tuga, bol...nista dobro. A to kad jednog dana iskipi van, jer necete moc sutjet zauvijek, onda nahebu i oni koji trebaju ali i oni koji ne trebaju...a to su nazalost najcesce nasa djeca!
Bila sam 3 god u vezi i zadnju god sam znala da me vara, sutjela sam dok nisam pukla ko kokica...preklinjao me da ostanem al tad sam napravila korak za koji sam mislila da nikad necu moc, da nisam dovoljno hrabra...skupila sam svoje stvari i samo okrenula ledja...samo da znate kolki teret je pao s mene nakon toga! Zalila sam za mnogo toga iz te veze al u konacnici sam se osjecala 100kg laksom jer je konacno sve izaslo iz mene, sve sto sam trpjela u svojoj tisini. Ne dozvolite da vam se itko tako igra sa psihom, osobito kad su djeca tu...zasluzujete da vas se drzi kao kap vode na dlanu jer vi nosite dijete 9 mj i strepite na svaki pokret i najmanju bol! Ne umanjujem ulogu oceva niposto, ali mama je mama...
Sad stvarno idem spavati. Ena vjerujem da ces izgurati hrabro sve ovo i da ces postati samo jos jaca nego si sada! Iva ne daj se ni ti zaje...! Znam da imas jezik i udri dok ne objasni kaj je to bilo!!
Laku noc svima 😘
Cure vidim ozb teme..ne stignem citati sve..nego kako smo u ovim tjednima kad se bebe nekako najvise okrecu, zanima me gdje vi najvise osjetite lupanje? Ja mislim da se moj smjestio na zadak i ne mrda. Lupne me ravno u mjehur ono bas da zaboli i neugodan osjecaj a gore mi nesto tvrdo pretpostavljam glava i bas neakko me gadno muci zgaravica tako da jedva cekam da se nekako drugacije smjesti jer mi je ovo toralno nekako neprirodno...sto vam najvise pomaze za zgaravicu? A inace veceras sam se peejela kestena...😂
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Čitam na preskolice ne stižem sve.. Zapeo mi je Enin post i strašno mi je žao Ena zbog zoga što prolaziš. Takav tretman nije zaslužila ni jedna žena na ovoj planeti. Taj momak očito nije spreman za obvezu zvanu dijete, strah ga je, jako je nezreo, sebičan i razmažen. Ne treba ti sad blizu tebe takav, jača si i sposobnija od njega da tog još nisi ni svjesna.. S vremenom ćeš uvidjet da ti ne treba uteg nego podrška. Misli na svoju bebicu kojoj si sada ti najpotrebnija i drago mi je da imaš podršku majke svoje. Možete vi zajedno sve. A muškarci su precjenjena roba... mlada si, bit će vremena za nekog tko te zaista zaslužuje. Sad je bebica najvažnija.
Cure malo sam u zaostatku, bila sam prilično aktivna za vikend pa nisam stigla upratiti sve. Vratila sam se par stranica jer su mi "upali u oci " komentari vezani za Enu .
Zelim da ti poručim da nikada ne trebas da se pitaš da li će mu biti žao, niti da se zamaras sa njim opcenito.
Kao psiholog ne vjerujem u takve krize (muškarca) zbog trudnoće i čekanja djeteta, kao ni opravdanja vezana za ovo što je tvoj muz radio do raskida, a onda i sam raskid. Mislim da je prilično svjesno egoisticno i bezobrazno odradio sve, pritom ne misleći na tebe niti na zajedničko dijete koje tek treba da se rodi. Znam da nije moguce da ga samo tako precrtas trenutno ali s vremenom i kada se porodis će biti veoma lako. Zao mi je jako zbog psihičkog stresa koji prolazis zbog raskida, a onda i svega ostalog kao propratnog sto ide uz ovu situaciju. Misli na sebe i svoju bebu koja dolazi. Selidba kod mame, prilicna svjesnost situacije kao i odluka da ga precrtas su odlicni koraci. Nastavi da cjenis sebe i punim samopouzdanjem nastavi bez i da se okrenes unutrag. Zelim ti sve najbolje!💗
Uvijek sam za sve ili NE što vidim nije slucaj kod naše Ive.
Iva kod tebe je koliko vidim nasljedjena trauma "ne zelim/ne smijem biti sama", a koja bi ti mogla napraviti puno problema u odnosu i odnosima uopšte. Trebala bi poraditi na tome da bi mogla odreagovati na nešto poput "puruke koja je isparila", da se to kasnije ne pretvori u nesto krupnije što nece biti tako zanemarivo. (Izvini na iskrenosti to je samo moje misljenje).
Iva odreagiraj na poruku ako ti neće stvorit stres ipak možeš rodit svaki dan, ako znaš da hoće.. onda to odradi kad se budeš osjećala spremnom nakon poroda..
Sortiraj odgovore
Najstariji