ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BubaMara
    27. Listopad 2019. 09:16

Mikio, uzeli smo kolica sa silikonskim punim kotačima (ne zračnice). Kažeš da vam u Magic Babyju nisu pokazali sklapanje zajedno sa sportskim sjedalom pa sam se sjetila da imaju u ponudi dva modela Salsa 4 kolica, stari i novi. Stari model je meni bio ljepši jer je nešto manji ali ne sklapa se zajedno sa sportskim sjedalom. Gledali smo i maclaren daytripper kolica i prejednostavna su za rukovanje, manja, kompaktnija, sportsko sjedalo je prikladno i za novorođenče a ako želiš možeš dodatno kupiti košaru, međutim bili smo preslabi na dizajn pa smo se ipak odlučili za Salsu 4. 
    Meni je sama pomisao izbora kolica bila grozna i da muž nije inzistirao da to riješimo ne bi još uvijek sigurno jer mi baš ništa nije bilo jasno, čitam recenzije i kao da je sve bilo na kineskom. Ali nakon tri posjeta dućanu i 500 pitanja postavljenih ljubaznim prodavačicama ipak sam savladala osnove kineskog i mogla razabrati što mislim da mi odgovara a što ne. 

Reserved123
    27. Listopad 2019. 09:27

Iako još nedovoljno razjašnjeni, uzroci za lažne trudove mogu biti:
    [ul]
    [li]rast maternice zbog rasta djeteta,[/li]
    [li]okretanje djeteta u utrobi kao priprema za porod,[/li]
    [li]nepravilna položenost zdjelice ili maternice,[/li]
    [li]položaj tijela,[/li]
    [li]dehidracija,[/li]
    [li]pun mjehur koji može pojačati osjećaj pritiska.[/li]
    [/ul]
    DAKLE NEMOJ IĆ U KREVET ZEDAN ALI NEMOJ NI DA TI SE NAPUNI MJEHUR JER TO POJACAVA KONTRAKCIJE 🤨😂😂
    Sad ti budi pametan 🤷‍♂️

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

• Sarita15
    27. Listopad 2019. 09:28

Točkica37

Sarita ti vidis sve sto mi napisemo? Bas mi to neki dan palo na pamet

Vidim draga :) iako tko me vidi koliko blizu prinesem tekst nebi to rekao ali vidim. Kratkovidnost je pa sto blize oku prinesem to bolje vidim. Mogu citati pisati i sve raditi normalno recimo samo eto splet diagnoza je doveo do tog da mi jako smeta svijetlo pa uvijek nosim tamne naocale ne razlikujem boje vise se oslanjam na opip u prostoru i idem po sjecanju zato mi sve uvijek mora imat isto raspored (mos mislit koliko je tu pipanja kad mali radi nared 😂) Doktori kazu da vidim mozgom a ne ocima i da tih sve skup 5% sta imam koristim maksimalno. 

mala.le.90.
    27. Listopad 2019. 09:28

Cure 30 tjedana + mislim da sad sve imamo manje vise iste probleme...umor, kratkoca daha, ne mozemo dugo sjedit, namjestanje s boka na bok, beba je posvuda, losije spavamo....

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Sarita15
    27. Listopad 2019. 09:37

lucille9

Jutro cure! Zaspala jedva oko 2:30h, nesanica već 5mj traje.

Za podloge sam čula razne komentare. Mi smo koristili one od DMa, ali tada su samo oni imali na tržištu. Misilm da je to sve isto, mada mi frendica nije bila baš zadovoljna s Lidlovim a hvali Violetine.
    Našoj maloj je za vlažni kašalj bio super Bisolvon (mislim okus trešnje), rehidracija čajem (kamilica, sljez ili bronhitko od Pampasa) i obavezno smo je lupkali po leđima- izazoveš salvu kašlja ali sve izbaci. Prije spavanja obavezno nos očistit.Do 1god. je isto gutala šlajm te bi se probdila u noći i to povratila, bilo je kao ljepilo. Nema boleštine koju nije pokupila u vrtiću ali je sve kratko trajalo a znali smo je i ostaviti doma na dan-dva ako smo vidjeli da ide prema bolesti. Ukoliko ste u mogućnosti ostavite ga doma iz razloga da vas ne zarazi- ja sam od moje u dva navrata pokupila infekt koji inače nebi, ali sada u trudnoći mi je baš dugo trebalo da se zaliječim.

Uvijek ja njega pustim kuci cim je nesto em zbog njega em zbog druge djece to mi i jest problem jer je svako malo kuci i nikako da se prilagodi do kraja. Bude tuzan ujutro u otporu za vrtic navecer i tamo stalno pita tetu kad cu doci. Zao mi ga zbog sveg i tih viroza i te tuge. Pisem si sad ove sirupe ako zatreba. Nis nam do sad nije trebalo kapi antibiotika nije popio mislila super imunitet ima nece bit problem vrtic. Aha sipak. Stalno neki bog

• Sarita15
    27. Listopad 2019. 09:39

Tko je pitao za jednokratne podloge? Od babylova smo mi imali meni su super bile. Ako ih ne zadesi sta tokom presvlacenja postanu visekratne dok god ih ne zadesi 😂 nosila ih svuda u svakoj torbi jedna u autu dvi i tako redom. Neznam za druge te kupila te mi bile super nisam mjenjala. 

mrgud_zg
    27. Listopad 2019. 09:51

Nikak vas ulovit. Mi jucer poharali ikeu 🙈😁🎉🎉🎉
    Kupili smo komoru/presvlacilicu i za djecju sobu pax ormar, ja sam totano jednostavni tip pa nisam htjela djecji namjestaj pa je ovo dugorocno rjesenje 😁 
    I jos sto sitnica, one nepromocive navlake za madrac, kadicu, rucnik i tako..
    A onda smo se i mi pocastili pa smo si kupili zastore, tabure i tako svasta nesto 🙈😂

27. Listopad 2019. 10:02

Ove lazne kontrakcije su zapravo slicne pravima samo ne vode ka otvaranju i porodu i nisu u pravilnim vremenskim razmacima. Tako mi je doktor rekao. Meni je bilo tako da me bolio doljnji dio leđa pa bi prošlo na donji dio trbuha kao menstrualni bolovi i na kraju bi mi se trbuh stvrdnuo. I to bi sve trajalo nekoliko minuta pa stalo. I tako cijelu noc i dan par puta na sat. Ta bol u leđima je bila baš intenzivna te me nocu budila. No to se nije događalo u pravilnim vremenskim razmacima pa su to tkz. lažni trudovi. Smirilo mi se odkad sam stavila duplu dozu utrića i sad mi je ok. Uzrok ne znaju jer su mi svi brisevi sterilni te nemam upale. Moguce da to moji miomi rade.

samonezelje
    27. Listopad 2019. 10:10

mala.le.90.

Cure 30 tjedana + mislim da sad sve imamo manje vise iste probleme…umor, kratkoca daha, ne mozemo dugo sjedit, namjestanje s boka na bok, beba je posvuda, losije spavamo….

Sve od navedenog! 

• njurko
    27. Listopad 2019. 10:35

Omerta bila si pitala za caj al ja nikako dosec kraj, evo ja sam ovaj kupila i meni je prefin: https://www.garden.hr/shop/proizvodi/caj-rooibos-bio-sh-100g ja obicno u tim bio ducanima kupim cajeve ili u harissi ako se sjetim kad sam u gradu. 
    Samonezelje mene su poceli pregledavati u TA u Petrovoj malo ranije zbog trbuscica, ali cini mi se da ne ista procedura za te preglede nakon 36/37 tt. Doneses na salter prvi put tu D1 uputnicu od svoje soc.gin koja vrijedi do kraja. I onda prvo koliko sam primjetila cekas jako dugo, onda te pozovu u kabinu dva, tamo ti sestre izmjere tlak i tezinu i pomokris se na onu trakicu. Onda opet cekas, pa ovisi sto ce biti pregled, u kabini tri je vaginalni pregled, gdje ti izmjere trbuh i dr pogleda dal se otvaras. I ove iza kabine koliko sam skuzila su za ctg. To je sto sam do sad vidjela, a na uzv su me slali u podrum i dalje. Svi dr do sad su bili jako ljubazni i sve mi objasnili sto me zanimalo i posvetili se, jedino sto se dugo ceka. Al ima kvatric vincek u blizini, i kims coffe i mekic pa se snade covjek dok ceka 😁🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.