Jutro curke, sretno svima na pregledima! 🌺
Evo mojih nalaza sa OGTTa:
GUK-NT 4.3 (< 5.1)
GUK-60. 8.9 (< 10.0)
GUK-120 6.7 (< 8.5)
Bas sam se bojala rezultata, sretna sam da sve stima 😋
Ja kontroliram stitnjacu na Vuk Vrhovcu, jer mi je na prvom mjerenju bio visok TSH i onda smo ponovili pa je bio okej, i radi toga 2put mjesecno sam gore.
Do sada je sve bilo u granicama normale, medutim ovaj mjesec je odlucio skociti na 4.0 🙄 pa sm dobila terapiju: molim uvesti supstitucijski levotiroksin i uzimati Euthyrox tbl. 50g dnevno.
Jel zna tko sta je taj supstitucijski levotirksin?🧐
A danas popodne saznajem ostatak nalaza KKS, FE.
Bravo za rezultat OGTT-a!👌👌👌 Ja svako malo gledam dal mi dosao nalaz na mail, škicam sa strahom...😖🤪
Kaj se tice supstitucijskog levotiroksina, riječ je o supstitucijskoj ili zamjenskoj terapiji sintetskim hormonima štitnjače. Znaci napisao je Euthyrox. Samo bi te ispravila, nije 50g dnevno, vec mcg (micrograma), uzima se ujutro nataše, barem pola sata prije obroka. Granica za TSH (iako je tvoj refrentnim vrijedmostima) za nase tjedne trudnoce je do 3,5 pa su ti zato uveli Euthyrox da ga snize i drze pod kontrolom. Obicno traze i FT4 uz pretragu TSH, s obzirom da se gleda i uspoređuje omjer između ta dva hormona.
Jutro curke, sretno svima na pregledima! 🌺
Evo mojih nalaza sa OGTTa:
GUK-NT 4.3 (&lt; 5.1)
GUK-60. 8.9 (&lt; 10.0)
GUK-120 6.7 (&lt; 8.5)
Bas sam se bojala rezultata, sretna sam da sve stima 😋
Ja kontroliram stitnjacu na Vuk Vrhovcu, jer mi je na prvom mjerenju bio visok TSH i onda smo ponovili pa je bio okej, i radi toga 2put mjesecno sam gore.
Do sada je sve bilo u granicama normale, medutim ovaj mjesec je odlucio skociti na 4.0 🙄 pa sm dobila terapiju: molim uvesti supstitucijski levotiroksin i uzimati Euthyrox tbl. 50g dnevno.
Jel zna tko sta je taj supstitucijski levotirksin?🧐
A danas popodne saznajem ostatak nalaza KKS, FE.
Bravo za rezultat OGTT-a!👌👌👌 Ja svako malo gledam dal mi dosao nalaz na mail, škicam sa strahom…😖🤪
Kaj se tice supstitucijskog levotiroksina, riječ je o supstitucijskoj ili zamjenskoj terapiji sintetskim hormonima štitnjače. Znaci napisao je Euthyrox. Samo bi te ispravila, nije 50g dnevno, vec mcg (micrograma), uzima se ujutro nataše, barem pola sata prije obroka. Granica za TSH (iako je tvoj refrentnim vrijedmostima) za nase tjedne trudnoce je do 3,5 pa su ti zato uveli Euthyrox da ga snize i drze pod kontrolom. Obicno traze i FT4 uz pretragu TSH, s obzirom da se gleda i uspoređuje omjer između ta dva hormona.
Tako mi je ona napisala 50g, vjerojatno je fulala jedno slovo 🙂
Da, da, uvjek vadim i FT3 i FT4 i to je uredu.
Hvala ti na pojasnjenju i drzim fige za dobar nalaz OGTTa🤗
Lorija razumijem ja tebe, djelomicno i njih. Necak mi je malo stariji i jasno se dalo do znanja da ocekuju da su svi bez pelena i ako sam dobro shvatila u grupi je ostao samo jedan djecak u pelenI (necak ce 3g. za mjesec dana) I nabijaju mu to mami na nos i na roditeljskom. Ja razumijem da je njihov posao tezak, da kad imaš male pelenaše imaš puno više posla oko toga pa se manje posvetis konkretnome no nazalost neko dijete nije spremno na taj korak i slazem se da ga ne treba forsirati.
Ne stignem detaljno no kako vidim sve neki dobri nalazi i pozitivne vijesti ❤
Mene bilo strah te glukoze ko vraga, na kraju nije stvarno ništa strasno tako da curke, ne radite si stres unaprijed :)
babyD super da su te zadrzali, bit ce to super, potpuno kuzim tvoj strah, meni je sa svakim danom veći a sve je ok i još sam daleko od poroda..
Juno najcvrsci virtualni zagrljaj šaljem💗 smirit ce se to skroz ;)
Sretno svima sa svime, senilna sam 😅
[/url
Mala lezuto narancasto tako je😊
Kengurice odluka je pala na merkur, eto presudno je bilo i to sto je frendica rodila prije par dana u petrovoj i kaze da je znala da ce bit tako bezobrazni i drski nebi nikad otisla tamo…. plus jako mi se zamjerilo sto sam vec pisala sto nas dozivljavaju ko stoku u trudnickoj amb. prevalim 60km za pregled cekam 3 sata da mi sam gurne prste i posalje doma… a i za merkur mm netreba polozit tecaj pa je i to veliki plus😊
Ja cu isto Merkur 🙂
Jedna poznanica je nedavno rodila takodjer u Petrovoj, te rekla mm-u kako je sve super proslo i da definitivno nam preporucuje da odem tamo. Ali ja sam toliko losih iskustava cula iz prve ruke da mi ne pada napamet 🙈
Kengurice uf sad mene to razbjesni. Kakvo forsiranje,jos nabijanje mami na nos! Kao prvo na roditeljskom se ne govori pojedinacno, za to sluzi informativni razgovor. Zaista ih ima svakakvih. Ovo nam je svima tek pocetak djetetova odrastanja.
Naletit cemo mi jos na svasta. ☺
Jaslice su svakako drugim rijecima pelene 😂
Jeste ga natrusile dok me nije bilo😂 Drago mi je da su se cure iz bolnice javile i da jr svr ok, drzim fige da tako ostane!
Meni je nalaz ogtt-a za kojih sat vremena al zatp su mi stigli ponovljeni nalazi briseva i juhuu svi cisti! Nikakve male doze ureaplazme i mikoplazme😁 Jos secerko bude dobar pa sam mirna. P.s. mozda glupp pitanje ali da li idem na bris na streptokok ako se zna da idem na carski? Ako se ne varam,beba moze streptokok pokupit izlaskom iz porodjanog kanala?
Sto se tice jaslica, svaki posao je na svoj nacin tezak, al sorry kad ti naplate jaslice nigdje ne pise u ugovoru do kad treba djecu izbit iz pelena ili nesto trece. Ovo sto pricas Kengurice sa mami nabijaju na nos je fakat sramota. Jedno je da dijete npr u vrticu piski na tutu a doma roditelji ne suradjuju nego odugovlace,ali ako nije spremno sta imas to forsirati da bi tebi bilo lakse? I mislim ima 2.5 godine,nije da ima 3.5 pa je to sad nuzno i hitno. Ja sam imala srece pa je moja jedna od mladjih u grupi, pa se povela za starijima i skinula pelenu s 2 godine al ako ne ide,ne ide..
P.s. Grizli,i ja imam filing da je cura cijelo vrijeme😁😁
Hej cure...sretno na pregledima!! Zoe drago mi je da si se javila i da se drzis. Sigurno je grozno tako lezati i cekati ali jos malo, u finim si tjednima...ali izdrzi jos malo 🤗
BabyD i Juno i vama sretno!! Bit ce to sve ok!! 🤗
L 💛
Mala lezuto narancasto tako je😊
Kengurice odluka je pala na merkur, eto presudno je bilo i to sto je frendica rodila prije par dana u petrovoj i kaze da je znala da ce bit tako bezobrazni i drski nebi nikad otisla tamo…. plus jako mi se zamjerilo sto sam vec pisala sto nas dozivljavaju ko stoku u trudnickoj amb. prevalim 60km za pregled cekam 3 sata da mi sam gurne prste i posalje doma… a i za merkur mm netreba polozit tecaj pa je i to veliki plus😊
Ja cu isto Merkur 🙂
Jedna poznanica je nedavno rodila takodjer u Petrovoj, te rekla mm-u kako je sve super proslo i da definitivno nam preporucuje da odem tamo. Ali ja sam toliko losih iskustava cula iz prve ruke da mi ne pada napamet 🙈
Mozda se ponavljam ali... petrova je klinika za porodništvo sto znaci da je tamo gotovo najveci broj poroda (mislim da ih je Vinogradska prosle god presisala). Kad je lose iskustvo bude puno glasnije odjeknulo no sto bude dobro iskustvo. Uz to, naletis na boljeg/losijeg doktora,babicu ili sestru i eto ti ga... nerijetko se desi i da cijelo iskustvo ovisi o samoj rodilji odnosno kolko je ona osjetljiva i na koji nacin to dozivljava. Osobno ocekujem da su korektni, odrade po p.s.-u i pristojni kao sto sam ja. Sve više je super, sve ispod ne presutim. I to je to. Kako je Angie rekla... ne ocekuj puno, zbavi i šibaj doma svojoj kucici.
Sortiraj odgovore
Najstariji