Ajme Deedee ko da opisujes jedan dan u mojoj prvoj trudnoci! Ostala duze na poslu,ja po auto,nema ga. Zovem muza,on mi kaze jesi sigurna da si tamo parkirala. Trudna sam,nisam glupa,jos me.on raspigao😂 Pa na oetak podvecer niti jednog taksija da me prebaci tamo do auta. Napokon se organiziram i dovucem do tamo kad mi se krene trudnoj upucavat lik na izdavanju vozila. Doveo da ga nisam prebila preko stakla onakva hormonalna😂😂 Tako da, razumijem te sestro, let it go😂
Mikio vidis cim te prozovem odmah se posteno najedes pa i bebica poludi. Nema na čemu😂 Grizli dobar prijedlog ti je dala Mikio za aspirator/inhalator. Nama je to + digitalni Braun toplomjer najiskoristiviji poklon za babinje.
Mare, i ti otpustaj skupa s Deedee😁😁
Cure jel vas pocelo hvatati gnijezđenje? Ono da malo pomalo zelite generalno ocistiti stan i pomalo pripremati sve za rodiliste i bebu...?
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Losa tako je istraživao je na pretpostavci na sto pojedini spojevi utjecu i kako se u nasem tijelu probavljaju. Tekst koji si stavila je o borovnice ona je diskutabilna, al koliko sam sluzila Zarica je pitala za brusnicu ili sam ja fulala. 🤔 Za brusnicu ima dosta pozitivnih radova i istrazivanja. I ako sam dobro skuzila onaj je pitala za domaci sok, jer kupovni oni po marketima su i tako secer i voda nema tu nicega od biljaka sto pise.
Mikio, Lavica tnx za savjet. Doduse inhalator imam svoj jer sam astmaticar pa ga imam vec godinama i to bas imam neki sto ima i maskicu za bebe. Nisam ni razmisljala da bi to i mojoj moglo trebat. Bas cu prouciti sto se nudi po tom pitanju ti aspiratori.
DeeDee tebi je dan bas bio fuj bi ja rekla. Nadam se da ce jutro biti bolje.
Mare hormici malo te peru nista strasno. Sve valjda dozivimo neke faze.
Jel ima koja od vas cure bolove u leđima/lumbalni dio, kad hodam nije toliko strasno, ali lezanje i okretanje katastrofa u zadnja 2, 3 dana.😖
Grizli za kadulju znam za bazgu pojma imala nisam mislila sam sok koji se razrijedi vodom i jis radi doma da moze. Kazem opet u prvoj trudnoci sam ga pila sada ga nemamo pa nisam. Teta jos radi od persina i kadulje taj znam da ne smijem ni sada ni tokom dojenja. Dobro covjek uci dok je ziv. Hvala ti.
Svedska pelena je za siroko povijanje, ja ih imam na vezivanje sada ih ima na cicak. Sina smo povijali do uzv kukica sa 3mj. I to je islo pampersica dvije tetre svedska robica. Muko moja. Al tako upakiranog se nosi ko neki jastucic. Sada mi njegova ped vec rekla da bebu necu morat povijat pogotovo ako je decko. To da je kod cura cesce. Da je bolje raditi vjezbe nego da su pomotani.
Taj nastavak za usisavac za nos super stvar i jos jedan u nizu okidaca za histerican plac svaki bozji put dok ne nauce puhat sami. Ali izvuce super. A dok su bas bas mali fizioloska je spas ako im se zacepi nosic. Nije to nuzno imat odmah u startu lako se kupi bilo kad.
Digitalni toplomjer blazeni izum. Nas je philipsov.
Curama kojima su popustili ventili danas pridruzujem se i ja sam imala epizodu jednu ujutro jer nisam mogla upalit plin i drugu oko podne jer sam se opekla sto je prestrasilo sina jer sam vrisnula pa je on plakao pa se beba uzlupala pa sam ja tulila jer plasim vlastitu djecu. Eh sve to prode. Kasnije je dosla mama a ja i muzic izasli van i sad sam super al mrtva umorna. Laka vam noc. Ako sam sta zaboravila ja se ispricavam
Negdje sam uocila neke lignje i kolac ko gid je jeo dobar tek
Cure jel vas pocelo hvatati gnijezđenje? Ono da malo pomalo zelite generalno ocistiti stan i pomalo pripremati sve za rodiliste i bebu…?
Mene je uhvatilo gnježđenje i čak blaga panika da što prije sve odradim da budem mirna barem koji tjedan pred porod.. Sad još idem na tečajeve, na trening sam prestala ić. Napravila popise za novorođenče, bolnicu.. Još pranje, peglanje i kupnja kozmetike i još čekam da mi stignu neke stvari što mi nedostaju.. Na porodiljni idem 11.11. Ne mogu vjerovat da vrijeme ovako brzo prolazi..
Ne stignem više detaljno čitat dok sve ne sredim i ne pripremim.. Ugl. sretno svima na pregledima i čuvajte se🤗
A cek te pelene bas moram imat iz nekog razloga ili je to ako zelim? 😥
Jaoooo pa ja sad tek vidim da pola tog ni ne kuzim😥
Ma za taj široki povoj ti trebaju dvije tetra pelene; jednu oblikuješ u trokut i na nju presavineš drugu kao pravokutnik. Imaš za kupiti u interšparu (25kn), bubamari (27kn) pelenu za široko povijanje na čičak (to je samo preštepana tkanina sa čičkom da sve drži na mjestu). To sve staviš na pampersicu. Pitaš još babicu u rodilištu ili patronažu da ti pokaže.
Nedavno sam vidjela 5mj. bebu sa platnenim pelenama, mala je izgledala kao da ima široki povoj pa ako se odlučiš za platnene pelene široki povoj ti ni ne treba.
Jel ima koja od vas cure bolove u leđima/lumbalni dio, kad hodam nije toliko strasno, ali lezanje i okretanje katastrofa u zadnja 2, 3 dana.😖
Meni se bol u slabinskom dijelu kralješnice javila sa 26tt. Baš sam se uplašila jer se javila naglo. 3dana sam odmirovala, bilo mi je još gore od ležanja. Shvatila sam da mi smeta loš stolac, nisko sjedište i tak.
Ukoliko se bol širi prema pubičnoj kosti ili u donji dio trbuha ipak shvati to ozbiljnije jer nekad znači otvaranje- ne želim te plašiti ali ne bi bilo u redu da kažem da ti 'nije ništ'.
Jutro... Goga ja mogu potvrditi da mene ppcnu boliti kukovi i kriza kad lezim. Promjenom polozaja sa jednog boka na drugi je malo bolje al ne zadugo. Isto tako mi krene pritisak na trticu i bol u krizima kad sjedim dugo posebno ako je stolica tvrdja. Najduze bez bolova izdrzim u fotelji i u autu. Valjda taj nagib naslona mi odgovara. Kod stajanja duzeg ili hodanja posebno ako beze hodam pak pocnem osjecat bol samo u zdjelici i hb ponekad krenu. Moguce da je kod tebe to jace jer moras puno mirovati. Al gle ako te plasi javi se gin bolje nego da si u strahu posto je tboja situacija specificna.
Moze pitanje za svedske pelene sam apsolvirala sad sto su, al neke mi prijateljice spominju sorizo pelene???jel je koja upoznata pak s tim nazivom google mi izbaci neke platnene na trakice al nemam pojma cemu to.
Dobro jutro! Eto prosao i jucerasnji tmuran dan, nagovorili smo mamu da ide malo k nama, cure uzivaju naravno. Danas nas ceka opusteni dan, E ima vjeronauk sad ujutro (ne mogu vjerovat da je vec pricesnica...prebrzo rastu!!)
Jucer me malac malo zabrinuo jer je bio full miran, tu i tam bi se protegnuo i to je to...inace skace non stop. Al zato navecer sam jaukala kolko me izudarao 🙈
Nisam citala sve zaostatke al nadam se sa budem 😬
Sortiraj odgovore
Najstariji