ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    18. Listopad 2019. 18:04

Grizli mislim da ćemo mi sve bez obzira na popise imat previše stvari  Znat ćemo za drugo hahahha

PetraB
    18. Listopad 2019. 18:09

E bravo Grizli babyphone!!! Ja bez njega u kuci ne mogu, sogorica u stanu ga ne treba, tak da ovisi o rasporedu soba. Meni je neophodan, pogotovo ljeti, kad smo vecinom vani na terasi a malac spava u svojoj sobi. Navecer takodjer jer ne idem spavat u isto vrijeme kad i on tak da je meni on spas. U pocetku ga nisam koristila jer prvih mjesec/dva/tri sam isla spavat kad i on (a i kcer) a preko dana je spavao u dnevnoj pa nije bilo potrebe. Al kad su uhvatili ritam i imali jedan dnevni duzi spavanac i vecinu noci spavali bez budjenja obavezno je bio u funkciji. S malom cak do neke 3., 4. godine. Super stvar... Al onaj obicni, samo da ja njega cujem kad se javi, probudi, zaplace... Nikakve one s kamerom i da ja mogu njemu preko njega se obratit. 

url=https://lilypie.com][/url

Lavica27
    18. Listopad 2019. 18:21

Grizli dobro si me sjetila. Sto se tice babyfona,mi smo narucili za prvu s alija kameru (cca 140kn) na koju se spajamo mobitelom. Tipa prve njene mjesece da ne ubijam muža porukama kad sam izvan kuce samo sam znala bacit pogled na aplikaciji na nju🥰
    Sto se tice ovog popisa robice, svaka ima svojj verziju da li ce uzimati broj 50,ja hocu iz prijasnjih iskustava. Pa bi ja preporučila za prvu ruku od broja 50; 56 i 62: 
    [ul]
    [li]Cca 5-6 komada pamučnih bodija dugih rukava[/li]
    [li]2 pamučne kapice[/li]
    [li]3-: pari čarapica[/li]
    [li]2-3 podbradnika[/li]
    [li]3 jednodijelne pidžama[/li]
    [li]Cca 3 majica[/li]
    [li]Cca 3 hlača[/li]
    [li]2-3 jednodijelna odijelca[/li]
    [li]Za zimsku bebicu medo odjelce ili skafander[/li]
    [li]10 tetri[/li]
    [li]Cca 2 svedske pelene[/li]
    [li]10ak onih manjih kao tetrica za bljucanje (obično su opsivene crvenim,zutim,plavim rubom itd)[/li]
    [li]Paket najmanjih pelena[/li]
    [li]Gel/pjena za tijelo i kosu[/li]
    [li]Set skarice,cesljic[/li]
    [li]Bademovo ulje i stapici za usi za cistit pipicu curki[/li]
    [li]Krema za guzu[/li]
    [li]Octenisept/tyrosur prasak za pupak[/li]
    [li]Vatene blazinice i sterilne komprese (za pupak)[/li]
    [li]2 plahtice za krevetic i popluncic[/li]
    [li]2-3 deke (za krevetic i kolica) [/li]
    [/ul]

• Zarica
    18. Listopad 2019. 18:22

Cure, imate li kakva znanja o soku od bazge u trudnoci?:) pijem ga danas i jucer cijeli dan jer sam poluprehladjena i sad naletila na internetu da ga se ni pod razno ne smije piti u trudnoci. Ne znam dal da se zabrinem ili ne? Zvuci mi kao nevjerojatna info...

Lavica27
    18. Listopad 2019. 18:26

Znala sam da cu nekaj zaboravit... 2-3, rucnika za kupanje s kapuljacom (prakticno), 1 bocica 120ml just in case. Digitalne toplomjere, inhalatore,izdajalice i istalo stignete naknadno.
    2 grudnjaka za dojenje i jedan prijedlog,ja sam s ebaya naručila onaj ko plasticni stalak sa plasticnim kao granama koji je za susiti bocice nakon pranja (jer to sve rastavljas). Ja sam platila cca 40ak kn i skroz koristila. A oni neki Beaba i slicni su po 300kn sto je smjesno za tu plastiku...

• Sarita15
    18. Listopad 2019. 18:29

Babyfon da da tko ima vise prostora u kuci stanu super dode. Mi imamo chiccov i prva liga je dobili ga ima posten domet znali ga van nosit ljeti navecer u dvoriste mali.spava u kuci sve se super cuje. 
    Na Lavicin popis bih dodala 2 rucnika i 5 6 bodica na kratke rukave i ukoliko nema kadice super dode termometar za vodu u kadici 

mala.le.90.
    18. Listopad 2019. 18:32

Ja sam neki dan probala sok od bazge i bas mi se svidio, narucila bocu i tad mi netko rekao da ga trudnice ne smiju...podijeljena su misljenja je li dobra ili ne, pa sam za svaki slucaj tu bocu ostavila za kasnije...
    Iskreno ja mislim da nije stetna al necu riskirat..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Lavica27
    18. Listopad 2019. 18:36

Apropo soka od bazge,navodno sunkora i korijen jaki laksativ i bazga snizuje tlak dodatno. Al iskreno sok je koncentrat... sumnjam da ti moze sto biti osim kakice.🙈

Grizli
    18. Listopad 2019. 18:39

Ma taj babyfon mislim da mi u pocetku nece bas sluziti, al si mislim ako beba bude spavala u kreveticu u nasoj sobi, a ja u dnevnom ili drugoj sobi koji su na drugoj strani stana mozda mi i posluzi. Iako mislim da ce mi vise korisiti kad bude vece pa za po noci jer od bebe soba ce biti na jedoj strani a nasa je na drugoj. Da se razumimo udaljenost 10 m ako da, al opet. Ako ne lako spakujem i vratim.
    E a sta je sa onim za nosic bebama ispuhivat ili kako se to zove vec. Sto mozes ti kao uspisavat (sto je meni bljak), ide na usisavac (to cu onda morat kupiti i klasican usisavac jer imam rombu) ili onaj neki elektricni? Koja su vasa iskustva ili saznanja o njima. 

Grizli
    18. Listopad 2019. 18:51

Curke bazgu nemojte sad koristit ni cvijet ni lisce ni pripravke od nje tipa sokove, cajeve i sl. Cak ni kao dojilje nemojte tj ne preporuca se. Bazga je uzasno zdrava bogata vitaminom C, ali ona u sebi ima cijanogene glikozide i kod primjene se oslobađaju u nasem tijelu prilikom konzumacije. Nama nece stetit jer su to manje kolicine i inace je dokazano da dijeluju na stanice tumora, al za nase bebe mogu biti opasne sad u trudnoci mogu izazvat krvarenja, probavne smetnje itd da ne nabrajam najgore scenarije, a kasnije kod dojenja moze izazvat proljeve kod bebe, grceve, pa cak i pojavu krvi u urinu i stolici. To vam je isti onaj spoj koji se nalazi u sjemenkama gorkog badema ili marelice pa se ne preporuca npr dnevno pojest više od 4-5 smjenki marelice baz zbog toga, a i kod nas na trzistu kao i u cijelo EU je zato i zabranjeno prodavanje sjemenki marelice. Zato ja nikako ne bi preporucila da se bazga sad konzumira posebno ne na dnevnoj bazi ili u vecim kolicinama, to vam govorim kao agronom jer sam izmedju ostalog proucavala stetne spojeve u vocu, povrcu i cvijecu na nase tijelo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.