ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mala.le.90.
    18. Listopad 2019. 17:06

Bezbroj je stvari za bebe i sve su slatke, doslovno ti sve s polica vristi "kupi mee".. al mm i ja smo odlucili samo osnovno, za cim bude potreba kupovat cemo kad dodje vrijeme i ako procijenimo da beba bas ne moze bez toga...
    A netko je dobro rekao, beba najvise treba mamu...tako da se ne fokusiram na razna pomagala nego kako uspostavit taj carobni odnos mame i bebe...pa vjerujem da ce tako biti lakse.
    Ja sam danas 31+0 i pocet cu uskoro prati robicu...ostalo sam oprala i ispeglala, spremila u kutije i zatvorila u ormar...
    Osjecam da sve manje mogu pa zelim dok sam jos u nekom pokretu sve sama zavrsiti...mislim da ne moze biti rano, bolje se spremiti jer nikad ne znas...

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Sarita15
    18. Listopad 2019. 17:15

E da Lucille i nama su te podloge bile spas jer bi iz komode ispao koliko je zivahan bio. Ja sve na podu radila (tepih spuzva plahta i podloga)  pa se ti mali odguruj i bacaj koliko hoces 😂 komoda bas za presvlacenje mi sluzila 2 mj kasnije samo ko ormaric. Puno toga bi mi svi kupili a u biti njima nit treba niti se iskoristi. 

• Lala27
    18. Listopad 2019. 17:18

Cure,  ja stalno zaostajem po 10 str. Lijepo je vrijeme, pa sam baš u pokretu i onda vas tek pred spavanje čitam, ali tad više nemam snage ni da se javim 🙈 Vidim da ste sve dobro po ovome što sam pročitala nabrzaka i to je jedino bitno 😀

Bila sam danas na kontroli, super je sve, beba i dalje krupnija, od početka je par dana veća, ali sad je baš, danas sam 30+2, a beba odgovara za 32+4, a jesam ovih dana jela slatko kao nikad 😣 Tako da do sledeće kontrole planiram pripaziti, tj. nikako slatko, a kontrola je 1.11. 

Znači, beba ima 1940 🙈 Po aplikaciji u ovom periodu treba imati oko 1500. Mislite li da je to puno? I pošto je tako krupnija, a i pošto je vantjelesna, doktorica koja mi vodi trudnoću kaže da će se ispratiti sve, ali lako moguće da će mi predložiti carski jer se ne smije rizikovati ništa (gledaju sve malo ozbiljnije jer je vantjelesna), ali ta doktorica me ne porađa, to ću sledeći mjesec vidjeti sa drugim doktorom koji će me poroditi

Gogaa_V
    18. Listopad 2019. 17:24

Cure jel moze molba za jednu od vas... Nekako cu biti slobodna da zamolim neku od vas da ako ima vremena i zelju da mi sastavi spisak koliko čega i po brojevima napise za stvari za bebu (kozmetike, potrepština odjeća, (sve osim  krupnih  stvari, sobe, krevetica, kolica)) 😞 sve bih ja to za jedan dan, (nije mi bitno da razvucem zbog troskova mogu sve sto je potrebno tad) ja sam to skupljala i pisala savjete pa sam negdje zagubila. Vidim ima na netu odredjenih spiskova ali mi se nekako cini nepotpuno u odnosu na ono što vi napišite i predstavite ovde da vi imate... hvala unaprijed.

PetraB
    18. Listopad 2019. 17:41

Bocice... Isto kao Lavica sam radila samo bez perilice za kcer a s malcem je vec perilica bila u igri ili ako nebi do sljedeceg hranjenja palila perilicu samo s deterdzentom i onm cetkom za bocice jer kako je jedna curka rekla, mlijeko je masno i treba odmah prat... Mi smo prvo uzeli plasticnu no brzo se od te cetke izgrebe i veca je sansa nakupljanja bakterija tak da smo s kcerkom brzo presli na staklenu a s malcem otpocetka i imala sam jednu od 240 ml. Za vodu (al tek nakon 6 mjeseci) malu plasticnu za vodu. Sisace i dude sam mijenjala jednom mjesecno do otprilike... I danas tak radim.
    Izdajalica je svakako preskupa da bi vam samo stajala ukoliko vam nece ic izdajanje ili vam nece biti potrebno. Postoji i metoda rucnog izdajanja. Ja sam recimo imala posudjenu rucnu za kcer i nis nisam mogla izdojit no za malca ta frendica ju vise nije imala pa sam sa e-baya narucila neku noname elektricnu no nije bilo potrebe mi za nju, sad je kod sogorice trenutno i ona ju je tu i tamo koristila.
    Sto se tice vode za ad... Imala sam uvinek kao i Lavica prokuhanu vrucu u termosici i u posebnoj boci staklenoj prokuhanu hladnu (nakon nekog vremena cete znat tocan omjer 😊) i oni dozatori iz dma-a napunjeni s prahom jer mali nije mogao sekunde cekat kad bi se probudio a vrijeme je za flasu.
    Slazem se da sterilizator i grijac nisu neophodni, evo ja sad o grijacu razmisljam samo zato jer su blizanke a ja cu bit solo s njima pa napravim ad, dok jednu hranim da za drugu "grijem" 🤷🏻‍♀️ al jos razmisljam.

url=https://lilypie.com][/url

• Lala27
    18. Listopad 2019. 17:42

Goga Kasnije ću slikati spisak koji imam, možda ti posluži, a i iskusne mame će se oglasiti, iz prve ruke da ti odgovore 😀

PetraB
    18. Listopad 2019. 17:43

Hahaha do otprilike...pa vi pogadjajte a jesam pametna... Do nekih 6 mjeseci, nakon toga svaka dva mjesec i tak i danas radim. 🙈😅

url=https://lilypie.com][/url

MaRe
    18. Listopad 2019. 17:45

http://organizirajtese.com.hr/2016/04/popis-osnovnih-stvari-za-bebu/
    Goga ima tu dobro napisano...i ja sam gledala da imam od 50-62...za ove prve mjesece..a i svi mi kažu da ne treba previše robice jer su zimske bebe pa nit se znoje nit prljaju ni ništa :) 
    3-6 hlačica i pidžama, 2 kapice, 1-2 vestice/jaknice, 6-12 bodija, 2 čarapica, 15 tetra pelena(ma da je i ¸10 dovoljno ako ih ne planiraš koristit za previjanje), 2 seta posteljinje za krevetić, 2 ručnika, 2-3 dekice.
    Ja sad od odjeće imam i ovih manjih i većih brojeva jer sam prvo sve kupovala malo veće i onda skontam šta ako bude mala beba...sva sreća sad ovo što sam dobila ima puno malih brojeva pa ih ne moram dodatno kupovati :) 

MaRe
    18. Listopad 2019. 17:51

Jedino baš zbunjuju me te veličine jer nisu u svakoj trgovini isti broj ista veličina robice xD Negdje je nijansu manje, negdje veće...negdje je npr. napisano od 0-3 mj a negdje samo broj pa sad si ti misli :/ 
    I imam jedno odjelce ( nisam sigurna koji broj) ispod 50, ajme kako je toooo malooo :) Pa u jednu ruku stane 

Grizli
    18. Listopad 2019. 17:57

Lajkam teme... 
    Znaci izdajalicu elektricnu cu dobiti na posudbu od muzeve rodjakinje zena ju kupila, a samo par put koristila jer nije mlijeka imala. Tako da to mi je spas. 
    Bocice sad cete se smijat, al ja kad sam pocela citat mislim si dobro sta ce mi boca 🤔. I boca cega mi treba? Hahaha mislim da me hvata alkoholna kriza. Ja zaista na spisak nisam bocicu stavila, sad odmah pisem 2 manju i vecu pa nek se nadju. 
    Pranje u perilici 👍👍👍,  pa iskuhat sakih 2-3 dan - zapisano i upamtila! Jako korisna informacija. Sterilizator nemam namjeru kupovat osim ako ga ne dobijem na posudbu jer sestra je to imala al znam da ga ni ona nije koristila i di je zavrsio pitanje. 
    Puno toga mi mislimo da nam treba na kraju ne treba nista osim suhe pelene, zagrljaja i sise. Evo recimo prijateljica ce mi dat onaj babyfon oni dobili na poklon nisu ga koristili pa kao mozda meni posluzi. Iako u 60 kvadrata ne znam bas dal ce imat smisla al ajde nek donesu. Seka ce mi posudit vagu za bebu to sam doduse i htjela za pocetak, al da moram kupovat mislim da ne bi. 
    Goga za popis mozda najbolje da ti koja iskusna mama kaze jer ako ti ja dam svoj popis kupit ces vjerojatno 10x vise stvari nego treba. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.