Moj je prijedlog cak i posuditi nakon poroda izdajalicu ako imate od koga cisto da vidite kako to ide (ja se nisam mogla s rucnom npr nikako izdajati) a znam par zena koje su iskljucivo dojile godinu i vise ali nisu mogle ni kap mlijeka izdojiti..jednostavno nisu mogle na "mehaniku"imat otpust mlijeka.
Slazem se da posudite izdajalicu jer neznate kako ni hoce li ici a opet da imate ako zatreba. Meni ce ju sada posudit prijateljica pa cemo vidit. Te neke stvari nisu neophodne
A dovoljno ti je ta jedna mala od 120ml,ja mislim da sam.imala jos jednu 240ml. A na poledjini svakog adaptiranig mlijeka pise za koju dob na kolko sati se miksa mlijeka.
I jedan savjet jos... na uputstvima pise zakuhati vodu pa cekati da se ohladi na 37C° pa ona umijesati prah AD. Znaci ne znam.tolko strpljivo dijete😁 Ja sam imala prokuhanu ohladjenu vodu (ima i za kupiti hipp al cemu bacat novac) i u termosici prokuhanu vodu pa bi te dvije smiksala da imam odmah spremno mlijeko u noci..
Sta se tice sterilizacije i perilice... Perilica opere dobro, daleko do toga, no ja najcesce koristim program od 70 C. Za stetilizaciju, odnosno potpuno unistavanje bakterija, je potrebna temperatura iznad 100 stupnjeva (zspravo 120) te je po meni ipak potrebno prokuhavati barem svakih nekoliko dana bez obzira na upotrebu perilice kako bi se unistile eventualne bakterije.
Dobre teme ste nacele danas! Malo sam u guzvi, al pratim…
Pitanje za posudivanje izdajalica, cula sam sa vise strana da to nije dobro higijenski, da moze imat neke zaostatke gljivica, bakterija i slicno… Da bi ipak trebalo imati svoju. Cak nam je i patronazna na tecaju to rekla. Sta kazete na to?
Sterilizator mislim da necu kupovati odmah, mislim pricekati da vidim kako ce nam se uspostaviti dojenje pa onda po potrebi kupiti ako cu morati nonstop bocicu koristiti. Valjda 🤷🏼♀️😏
Ja imam obicnu (rucnu) tommee tippee i to se sve da rastaviti i otkuhati. Neznam gdje bi sto zaostalo.
Doduse, ja sam dobila na posudbu, ali mi je izgledala bljak (vise o tome nize) 🙈, pa sam kupila novu
Ali mislim, sta bi sad i tu svoju trebala baciti jer je stajala godinu? Moze se i na mojoj nakupiti bakterije isto kao i na tuđoj
Za podrucja gdje je tvrda voda (npr Zg 😏) stavite mrvicu octa u vodu u kojoj otkuhavate bilo sto, u suprotnom ce sve biti bijelo i na dodir kredasto/prasnjavo. Tak je ta izdajalica koju sam dobila bila cijela bijela i grozno je izgledala, samo sto ja eto nisam znala da je to samo kamenac, sigurno se mogla fino ocistiti
Ja iskreno sterilizator ne bi sigurno ni kupovala jer sam ih planirala prokuhavati kao i naše mame :) al eto njima više ne treba pa reko što da ne. Koštaju a ista stvar se postigne običnim prokuhavanjem. Za izdajalicu ću vidjet kad rodim kako će to ići i hoće li mi trebati ako ću uopće moći dojiti i sl. Lako onda pošaljem nekog po nju.
Sterilizator - po meni nepotrebno. Boce (i sve ostalo) se svakako moraju oprati detergentom i onda ide u sterilizator. On je zamjena za iskuhavanje, nece ocistiti masnocu (a mlijeko je masno), dlacice (s dudice npr) i sl. U ove jeftinije/manje ne stanu vece boce, veliki su skupi, zauzimaju dosta mjesta i imate jos jednu stvar koju treba povremeno ocistiti.
A usteda vremena mislim da je minimalna u odnosu na zakuhati vodu u loncu.
Imam onaj za mikrovalnu (dobila s izdajalicom), probala par puta i zapakirala ga u ormar
Perilica je super ali te djecje stvari sam ja ipak prala na ruke boce dude kolute i onda bi sve prokuhala i mir. Jedna boca u pocetku je dosta ako treba adaptirano onda se lako kupi jos jedna da bude za cajic ili vodu. Na kutiji svih adaptiranih mlijeka pise koliko vode koliko mjerica za koju dob i koliko obroka cca u 24 sata. I sto Lavica kaze i ja sam tako prokuhala vecu kolicinu ohladila na mrvu vise od zeljene temp i u termosicu.
A za noc bi si u manju termosicu stavila tocno vide a u osusenu bocu potrebnu dozazu praha tako da se ne dizem ne gubim vrijeme samo promuckam bez dreke bez vriske i bez paljenja svjetala...
Rastavila oprala i prokuhala izdajalicu. Kako bi svoju da ju imam ili novu tako i posudenu
Slazem se s Frajlom, nakon rastavljanja na najsitnije djelove (a vjerujte izazov je prvi put slozit nazad od prve😂😂😂) i iskuhavanja sumnjam da se moze nesto prenijeti... a meni je bilo dovoljno jedno izdajanje da se posvadjam s rucnom🙈 I za ocat se slazem,kod nas je voda prestrasna..nakon prvog iskuhavanja su mi bocice prastaro izgledale. Poslije smo kupili onaj Brita vrč s filterom za vodu jer smo iz tog pili vodu pa bi prvo filtrirala vodu koju sam poslije zakuhala za iskuhavanje bocica.
LoSa nisam ni mislila da je perilica zamjena za iskuhavanje vec da sam prala bocice u perilici a svaki cca treci dan i iskuhaval u loncu...
Mi smo prokuhavali bočice te maloj vodu do 6mj.starosti. Isto smatram da je sterilizator nepotreban (skup, zauzima prostor) no ako ga dobiješ- super. Bočice i dude su izgledale bijelo i staro, ovaj put ću probati dodati octa kao što ste navele.
Istina je da netreba ni komodica, ni podloga ni kadica; naša mala je bila dosta vrckasta tako da smo je prematali na komodi svega 1mj., potom na krevetu/kauču. Super su mi bile one jednokratne podloge za prematanje.
Frendica je imala i grijač za bočice al nije mu našla svrhu. Ma bebonji u biti treba samo mama...
Neznam tko je naveo, mene su cure u bolnici špotale kako još ništa nisam pripremila (u 32tt); pa sam zadnja 3tj. se bacila u pranje i peglanje i još nisam gotova...nekako isto odgađam pakiranje torbe
Mislim da ovaj put neću vući kufer jer nije bilo mjesta za njega niti za stvari u malom bolničkom ormariću već planiram, kako je netko i naveo, imati manju torbu za rađaonu (spavaćica, japanke, voda, dokumenti), torbu za rodilište (3spavaćice, ručnik, pelene, ulošci) te ću mužu doma pripremiti obleku za bebača i mene i to će ponjeti dok će ići po nas. Ionako svaki dan netko dolazi pa će donjet/ponjet....
Sortiraj odgovore
Najstariji