Monko, može ići kada god želi. Može i prekinuti pa ga kasnije koristiti, mislim do 7god.dijeteta.
Losa, meni je tako rečeno. Sada mu kolega čeka drugo dijete i računaju na tu naknadu.
Zao mi je kaj je ispalo da sam bacila bombu...mislim da sam pet puta najmanje napisala da ne osudjujem nikoga i da ne razumijem.onu konkretnu situaciju od prijateljice... niti bi ikog trazila da se opravdava,pa svatko najbolje zna kakav zivot zivi. Vise je islo u smjeru kad je Losha napisala da o njoj ovise ljudi, u smislu "nemozes ni umrijet danas pri miru" kako se kaze. A mene je sefica zvala nakon 7 mj kaj se nebi vratila jer je strka frka...reko snaci cete se pet mjeseci. Zalosno je kad nas se oni odluce rjesiti to je preko noci a mi bi njima u susret izlazili kad god. Al opet,to je moja situacija.
A i mislim da ste od pocetka skuzile da ja nisam neka žmk roda majka, prva kazem da vecini zena treba "prozor u svijet" i ja sam se s gustom vratila nakon porodiljnog... Da ne mrcvarim po ovoj temi vise, nadam se da me se shvaca. Nhf svima.
Petra, suosjecam. Moja se razbolila pa sam se pola noći krivila u njenom krevetu pa ona kod nas da bi sanjala da imam jos jednu bebu u drugoj sobi i da je nisam dva dana presvukla niti joj dala mlijeko, i histerizirala kako cu ja s dvoje😂, pa tebi kapa dolje! I jos uz to M ide danas na neki put na tri dana, ja poluprehladjena,mala s temperaturom, veselje cisto cijeli vikend💣

Monko, može ići kada god želi. Može i prekinuti pa ga kasnije koristiti, mislim do 7god.dijeteta.
Losa, meni je tako rečeno. Sada mu kolega čeka drugo dijete i računaju na tu naknadu.
Hvala ti :)
Prošli put kad sam nešto pitala jedna od cura mi je odgovorila, ali dok sam ja stigla pogledati vi raspisale jos 20 stranica pa mi je bilo glupo zahvaljivati tako kasno
Ugl, hvala svima koje me dožive kad se rendom ubacim s nekim pitanjem, još uvijek radim pa nemam baš vremena za forum tijekom dana :)

Bruna 6.1.2020. <3
curka br 2: 3.1.2024. <3
Ja si nekak mislim da svatko od nas ima svoje razloge i teskoce, imam osjecaj da svaki put kad pomislim kako netko moze nesto vrlo brzo saznam na svojoj kozi kako i zasto moze. Meni ce biti zao i sa godinom dana dijete u vrtic, a kamoli prije, kako neki moraju, vjerujem da mamama nije lako donijet te odluke. Za mame pak koje su doma, cesto vidim da su to mame koje su na porodiljnom s drugim djetetom kojem se odluce posvetiti kao i prvom pa starije i dalje ide u vrtic, a i da starije zadrzi svoju rutinu.
Losa imas u primarku slatke spavacice ak nisi kupila.
Angie tocno sam tvoj karakter tako dozivjela kao ta kolica, sunčano.😍👌🏼

Ja bih ako cu ikako moci do 2 godine djeteta ga drzala doma, al mislim da necemo bas imati zatetu cuvalicu. Samo zbog bolesti. Gledam necaka i vise je doma nego u vrticu proveo od 1. godine jer se stalno razbolijevao. Sad ce uskoro 3 i nije jos omjer na strani vrtica, al je bolja situacija. S druge strane to sto oni tamo nauce i to sto ae druzesvrsnjacima, a ne cijeli dan snama odraslima mi je neprocjenjivo i zato bih svakako voljela da ide u vrtic.

Sorry za spojene riječi, ne uspijevam se pozicionirati naknadno i odvojiti ih.

Zao mi je kaj je ispalo da sam bacila bombu…mislim da sam pet puta najmanje napisala da ne osudjujem nikoga i da ne razumijem.onu konkretnu situaciju od prijateljice… niti bi ikog trazila da se opravdava,pa svatko najbolje zna kakav zivot zivi. Vise je islo u smjeru kad je Losha napisala da o njoj ovise ljudi, u smislu "nemozes ni umrijet danas pri miru" kako se kaze. A mene je sefica zvala nakon 7 mj kaj se nebi vratila jer je strka frka…reko snaci cete se pet mjeseci. Zalosno je kad nas se oni odluce rjesiti to je preko noci a mi bi njima u susret izlazili kad god. Al opet,to je moja situacija.
A i mislim da ste od pocetka skuzile da ja nisam neka žmk roda majka, prva kazem da vecini zena treba "prozor u svijet" i ja sam se s gustom vratila nakon porodiljnog… Da ne mrcvarim po ovoj temi vise, nadam se da me se shvaca. Nhf svima.
Petra, suosjecam. Moja se razbolila pa sam se pola noći krivila u njenom krevetu pa ona kod nas da bi sanjala da imam jos jednu bebu u drugoj sobi i da je nisam dva dana presvukla niti joj dala mlijeko, i histerizirala kako cu ja s dvoje😂, pa tebi kapa dolje! I jos uz to M ide danas na neki put na tri dana, ja poluprehladjena,mala s temperaturom, veselje cisto cijeli vikend💣
Ma kaj bi bila bomba, malo se raspricale kaj. Bar je ova grupa uvijek bila razgovorljiva i tolerantna, jos od prve grupe 😁❤ sretno s vikendom 💪

Postoje razne situacije zbog kojih se zene (ne)vracaju na posao i svako je razliciti. Kako nekom nije jasno da se netko vrati na posao nakon 6 mjeseci, drugima nije jasno kako netko moze biti samo doma i samo se posvetiti odgoju djece. I mislim da je o tome nepotrebno raspravljati. Mislim da nit ce netko biti bolja osoba niti losija ako je ko klinac krenuo prije ili poslije u vrtic. Bitno je da je vrijeme provedeno s djetetom kvslitetno...
Dobar vam dan svima :) sretno na pregledima curama dvijema danas :)
Petra ja suosjecam i divim ti se zeno. Moji omjeri su 1:1 (sin i ja ujutro) pa me izludi u sekundi svako bozje jutro a ti brojcano vec sad nadjacana stvarno kapa dole. Prezivit cemo! 💪💪
Stvarno ne osudujem i bas nikad nisam propitkivila tude odluke niti situaciju ni financijsku niti bilo kakvu samo bih iznjela svoje misljenje. Ja nisam za vrtic prije 3 god. Za radi djeteta samog. Nisam ni za baka servis jer nije to to bake none mlade ili starije ipak rade po svom a to je sraz jer nije objektivno nikad i dijete ne izvuce neku znacajniju benefit. . Po meni idealno bi bilo da mama ili tata mogu biti kuci dok dijete nije spremno za vrtic dok prode separaciju pusti pelene i pokaze interes za drustvo, kad bi roditeljima zivotni standard to omogucio tako bi sto se djeteta tice bilo najbolje. Opet kazem ja prva svacije odluke postujem i ne osudujem. Imam prijateljicu koja se jedva cekala vratit radit i dala malog u jaslice cak ni bolovanje ne uzme kad se mali razboli sestra joj ga njeguje, i prijateljicu koja je kuci i ne radi iako joj dijete ima vec 7 iako im je nezavidno losa situacija ona zeli biti samo mama. Ja postujem obje i podrzavam obje
Da mi ih je zao vidit malene u jaslicama jest ali i da izvuku u vrticu puno korisnih stvari za razvoj jest i to. Nas vrtic ima lijepo uredeno da prvo mjesto dobiju djeca di se oba roditelja zaposlena a poslje ostala djeca. Opet kazem mi nismo velika opcina i svi dobe mjesto. Ne vidim razlog zasto bi djeca nezaposlene mame trebala biti kuci i ona mogu i trebaju drustvo svojih vrsnjaka ako tako roditelji odluce i naravno ako se ispostovalo da djeca koja nemaju kamo dobiju prva mjesto.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji