Zao mi je kaj je ispalo da sam bacila bombu…mislim da sam pet puta najmanje napisala da ne osudjujem nikoga i da ne razumijem.onu konkretnu situaciju od prijateljice… niti bi ikog trazila da se opravdava,pa svatko najbolje zna kakav zivot zivi. Vise je islo u smjeru kad je Losha napisala da o njoj ovise ljudi, u smislu "nemozes ni umrijet danas pri miru" kako se kaze. A mene je sefica zvala nakon 7 mj kaj se nebi vratila jer je strka frka…reko snaci cete se pet mjeseci. Zalosno je kad nas se oni odluce rjesiti to je preko noci a mi bi njima u susret izlazili kad god. Al opet,to je moja situacija.
A i mislim da ste od pocetka skuzile da ja nisam neka žmk roda majka, prva kazem da vecini zena treba "prozor u svijet" i ja sam se s gustom vratila nakon porodiljnog… Da ne mrcvarim po ovoj temi vise, nadam se da me se shvaca. Nhf svima.
Petra, suosjecam. Moja se razbolila pa sam se pola noći krivila u njenom krevetu pa ona kod nas da bi sanjala da imam jos jednu bebu u drugoj sobi i da je nisam dva dana presvukla niti joj dala mlijeko, i histerizirala kako cu ja s dvoje😂, pa tebi kapa dolje! I jos uz to M ide danas na neki put na tri dana, ja poluprehladjena,mala s temperaturom, veselje cisto cijeli vikend💣
Ma kaj bi bila bomba, malo se raspricale kaj. Bar je ova grupa uvijek bila razgovorljiva i tolerantna, jos od prve grupe 😁❤ sretno s vikendom 💪
Postoje razne situacije zbog kojih se zene (ne)vracaju na posao i svako je razliciti. Kako nekom nije jasno da se netko vrati na posao nakon 6 mjeseci, drugima nije jasno kako netko moze biti samo doma i samo se posvetiti odgoju djece. I mislim da je o tome nepotrebno raspravljati. Mislim da nit ce netko biti bolja osoba niti losija ako je ko klinac krenuo prije ili poslije u vrtic. Bitno je da je vrijeme provedeno s djetetom kvslitetno...
Dobar vam dan svima :) sretno na pregledima curama dvijema danas :)
Petra ja suosjecam i divim ti se zeno. Moji omjeri su 1:1 (sin i ja ujutro) pa me izludi u sekundi svako bozje jutro a ti brojcano vec sad nadjacana stvarno kapa dole. Prezivit cemo! 💪💪
Stvarno ne osudujem i bas nikad nisam propitkivila tude odluke niti situaciju ni financijsku niti bilo kakvu samo bih iznjela svoje misljenje. Ja nisam za vrtic prije 3 god. Za radi djeteta samog. Nisam ni za baka servis jer nije to to bake none mlade ili starije ipak rade po svom a to je sraz jer nije objektivno nikad i dijete ne izvuce neku znacajniju benefit. . Po meni idealno bi bilo da mama ili tata mogu biti kuci dok dijete nije spremno za vrtic dok prode separaciju pusti pelene i pokaze interes za drustvo, kad bi roditeljima zivotni standard to omogucio tako bi sto se djeteta tice bilo najbolje. Opet kazem ja prva svacije odluke postujem i ne osudujem. Imam prijateljicu koja se jedva cekala vratit radit i dala malog u jaslice cak ni bolovanje ne uzme kad se mali razboli sestra joj ga njeguje, i prijateljicu koja je kuci i ne radi iako joj dijete ima vec 7 iako im je nezavidno losa situacija ona zeli biti samo mama. Ja postujem obje i podrzavam obje
Da mi ih je zao vidit malene u jaslicama jest ali i da izvuku u vrticu puno korisnih stvari za razvoj jest i to. Nas vrtic ima lijepo uredeno da prvo mjesto dobiju djeca di se oba roditelja zaposlena a poslje ostala djeca. Opet kazem mi nismo velika opcina i svi dobe mjesto. Ne vidim razlog zasto bi djeca nezaposlene mame trebala biti kuci i ona mogu i trebaju drustvo svojih vrsnjaka ako tako roditelji odluce i naravno ako se ispostovalo da djeca koja nemaju kamo dobiju prva mjesto.
Losa tako je i mene moja mama rodila s 19, ali je i nju njezina mama(moja baka) rodila sa 20-ak godina, a baka je sad u penziji pa cemo mi moci racunati na nju ako ce trebati pa ja na to gledam kao prednost haha😁😁
Moje misljenje je mozda bedasto, ali ja nemam nista protiv da i ako je jedan roditelj kod kuce, drugi radi i da dijete ide u vrtic😊 razumijem ja da se tako zauzima mjesto djeci kojima oba roditelja rade pa im bas bas treba vrtic, ali smatram da bi djeca trebala biti medu svojim uzrastom i u drustvu jer to ima jako velik utjecaj na njihov socijalan zivot.. mozda sam u krivu, ali vjerujem da se djeca bolje "poigraju" sa nekim tko je njihovih godina nego da su konstantno s mamom/tatom🤔 Naravno, razumijem to ako je to razlog slanja djeteta u vrtic, a ne ako se roditelju ne da provoditi vrijeme s djetetom i kuhati i ne znam sto pa ga zato salje u vrtic, to je onda vec neodgovornost😊
Jutro cure! Sretno svima na pregledima!
Što se tiče financija, mi smo opterećeni kreditima, a imamo 35+. Ova trudnoća je ostvarena isto iz MPO (a to košta, puno). Vraćam se na posao nakon 6mj. a potom ide muž na porodiljni jer ja više zarađujem. Znam da dio ljudi osuđuje takve majke no meni je svaki mjesec komplikacija značio dodatnih 5000kn minusa. I nema veze, samo da sve prođe uredno. No financijski smo na koljenima.
Bebu možemo upisati u jaslice tek s navršenih 1god. Budući da će 1.9. imati tek 10mj., moramo čekati cijelu godinu da ju upišemo. To ćemo rješavati kada dođemo do toga, budući da nemamo baka servis, u obzir nam dolazi privat čuvalica.
Osobno, nemogu osuđivat žene koje daju djete u jaslice prije navršene 1god., jer ni mi nemamo baš puno izbora. Više mi smeta ako su roditelji doma a djeca idu u vrtić.
Kod nas isto trebaju oba roditelja biti zaposlena da možeš upisati vrtić, no na upoznavanju je ispalo da ipak nisu svi zadovoljili kriterije a moje dijete 'bez prijetnji' nije dobilo vrtić. Meni je bilo ponižavajuće što sam morala tu intervenirati.
Dio ljudi osuđuje povratak na posao prije 6 mjeseci, dio ako ostaneš duže (Npr. u Francuskoj si žena ljenčina ako se ne vratiš na posao kada ti dijete napuni 6 mjeseci). Za sve kaj napraviš u životu naći ćeš nekog ko će te osuđivat. Uopće nema smisla razmišljat o tome što misle drugi, nitko ne zna tvoju situaciju bolje od tebe.
Ja također imam sličan problem kao i ti s upisom u vrtić. I baš sam zapanjena koliko je to loše regulirano. Od toga da ti se dijete mora roditi u 'pravo' vrijeme da bi ga tamo upisao, do toga da ljudi koji ne rade dobe vrtić prije onih koji rade (mada znam da nisu svi ljudi nezaposleni svojom voljom i užasno je teško tražiti posao uz dijete koje doma moraš čuvati tako da uopće ne znam što bih mislila). Također, za roditelje studente je gotovo nemoguće da ostvare pravo na vrtić. Sve očito kreće od toga da imamo puno premalo vrtića, što mi opet nije jasno s obzirom da ljudi samo odlaze Valjda se u Zgu bebice i dalje puno rađaju al baš da je takav problem s vrtićima stvarno mi nije jasno :D
U svakom slučaju korisno bi ti bilo već sada otići u svoj vrtić i objasniti situaciju. Nekada tete znaju izaći u susret i računati s tobom koja ćeš dobiti bebu u 'krivo' vrijeme.
Totalno nikog ne treba osudivat jer bas svatko ima svoju neku zivotnu pricu. Meni se sad frendica vratila na posao nakon 6 mj a muz je ostao doma jer ona ima puuuuumo vecu placu od njega, a ne doji. I uz kredite i sve jednostavno Si nisu mogli priustit da ona padne sad na 3990. Imaju i skolarca. A kaze da je fakat uzivala na porodiljnom 😁
Ne znam tko je pitao za porodiljni za muza 🙈 al mislim da ako muz ide odma iza zeninih 6 mj, da onda on ima isto samo 6 mj. A ako je zena koristila barem dio roditeljskog (drugi dio) da onda ukupno imaju pravo na jos 8 mj. To je kao mjera da se potice da ipak zena ostane duze s djetetom. Tako sam ja shvatila zakon. Ali svakako se stigne jos provjerit, to odlucujes tek kad ti prode tih prvih 6 mj. Ja cu pitat u 11 mj kad cu nosit papire za otvarat porodiljni. Mi razmisljamo da muz uzme 2 ili 4 mj. Cisto da produzimo malo vrijeme koje bi bebac bio s nama doma
Meni se osobno ful rano cini dat bebu s godinu dana u vrtic. Uzasno su mi mali jos tad. Voljela bih kad bi uspjela iskombinirat da krene s 2. Al otom potom, daleko mi je to jos. Ja sam recimo krenula s 3, cuvala me baka dosta, a ful sam drustvena. Dok mm nije uopce isao u vrtic, njega je skroz baka cuvala, a recimo nebi to nikad rekla, tak da ne znam sto bih rekla o tom. Apsolutno jesam za vrtic, al stvarno znam i primjere ljudi koji nisu isli u vrtic pa nemam dojam da im apsolutno ista fali u socijalnom smislu
Dobaar dan svima i curama sretno na pregledima! 🌺
Ja sam si danas fino odspavala do 10.30😂 iskoristavam dok mogu, a ustajem se 1 na wc..i eventualno jos jednom kad mm ide na posao... Oko 7-8ujutro.
Htjela sam vas pitati sto doruckujete?
Ja bi si uvela neke dobre zitarice/pahuljice, pa ako koja ima preporuku pišite 🤗🤗
Ovo u ducanima klasicnim je sve puno i prepuno secera, tipa Nesquick, itd.
damnarexx nisu ti nikakve ove kupovne pahuljice bas zdrave. Radije probaj jogurt s par žlica zobenih pahuljica (čistih ne slatkih) i chia sjemenki. Ili skuhaj zobenu kasu bez secera i unutra ubaci bananu, ribanu jabuku i cimet, mljevene bademe i sl. po okusu. Makar ja sam jako gladna nskon sto zobene jedem 😂😂
Evo mene ako se netko mozda pitao di sam nestala haha. Tesko mi vas je pohvatat u kuci skolarac i predskolarac pa uvik nesto. Uglavnom u mene sve ok 24+4 tt danas 3.2 nam stize Luka seke odusevljene i nemogu ga docekat
damnarexx nisu ti nikakve ove kupovne pahuljice bas zdrave. Radije probaj jogurt s par žlica zobenih pahuljica (čistih ne slatkih) i chia sjemenki. Ili skuhaj zobenu kasu bez secera i unutra ubaci bananu, ribanu jabuku i cimet, mljevene bademe i sl. po okusu. Makar ja sam jako gladna nskon sto zobene jedem 😂😂
Hvala na prijedlogu, probat cu 😄😄😄
Sortiraj odgovore
Najstariji