Jutro cure... Sretno na pregledima danas 🙂... Evo u vezi porodiljnog, meni se otvara 19.10....pa su mi sa Hzzo-a dali ovaj papir da ga popunim i dolje piše što im sve treba donijeti uz to.... I to se nosi samo jednom i to je to i onda se ide opet na hzzo prije nego što dijete napuni 6 mj da se porodiljni nastavi, ako se želi.... 🙂
01/19 prvi postupak (4 blastociste)
03/19 I.fet (dvije blastociste)-🩵👶boy(11/19)
09/23 II.fet (dvije blastociste) - ❌️
08/24 - test pozitivan, spontano-🩵👶 boy(04/25)
Ne,na kraju mjeseca kad podizete doznake da dajete na posao,dobit cete od npr 1.10-14.10. Sa sifrom za komplikacije u trudnoci, a od 15.10. Za porodiljni. Ne mogus e tocno sjetiti ali mislim da ta doznaka pokriva do
prvih sest mjeseci djetetovog života. Nakon 6 moras pisat onaj zahtjev u hzzo-u da koristis i rodiljnu naknadu (slijedecih 6mj).Jedino kad rodite morate otici u hzzo (kad i novcanu naknadu trazite) jer se onda korigira eventualni datum poroda vs. Postavljenog termina da bi se izracunalo trajanje porodiljnog i rodiljnog kasnije. Mislim da sam tocno napisala,pls ispravite me ako je kojoj svjezije pamcenje🙈
Jutro curke! Mi bili jucer u tehnickom muzeju malo, jer vec dugo pikiramo a zbog ovog Maker faira bio besplatan ulaz pa smo uboli priliku. Jos nakon toga kod svekija na rucak, tak da nisam prstom makla jucer i bas mi je pasalo!
Kaj se tice sexa, kod nas se fala bogu prakticira od pocetka, najvise u drugom tromjesecju, sad malo rijedje, al taman se oboje zazelimo pa bude spektakl..
Cure sretno danas🌸
Omerta vec su sve rekle.. i definitivno mi je za oko najvise zapeo Gogin kom jer je to ono sto i ja mislim. Ugl zbog sebe sredi to❤
U prvoj trudnoci je meni tlak poceo skakat cim sam usla u 9 mj i jos sam baas natekla. A par dana prije termina mi je skocio do 150 i tad me ostavilo u bolnici i odma su mi rekli da cu van tek kad rodim jer se s tim ne smiju igrat.
Sex nam nikad nije bio problem😂 tako da svaka cast vama koje vec mjesecima cekate. Razimijem razloge i bebe su def bitnije, ali sigurno nije lako 😅😅😅
I mi smo ovaj vikend napokon odradili i zadnje vjencanje 🎉(za ovu godinu😂) jos jucer cili dan imali druzenja nekakva. Danas mi je kauc najbolji frend uz magnezij naravno😅🙈
Cima cestitke na urednim nalazima. Sad se bas onako u potpunosti mozes opustiti.
Ja idem 15.11 na ehokardiogram ali na rebro.
Mikio evo sad mi sogorica kaže da ona nije ništa zaokruzila, jer kao i zdravstvo ti mora izdati pisano riješenje koje nosiš poslodavcu jer i njima to treba....a za potvrdu o plaći meni su rekli da im treba ponovno nova i preslika tekućeg.... A ovo drugo da, to je ako si sam uplacujes....
Ali i ako treba nešto zaokružiti lako kod njih to napravim 😆
01/19 prvi postupak (4 blastociste)
03/19 I.fet (dvije blastociste)-🩵👶boy(11/19)
09/23 II.fet (dvije blastociste) - ❌️
08/24 - test pozitivan, spontano-🩵👶 boy(04/25)
Anna hvala ti i drzim fige da i tebi sve prode bez problema😇 kako to da su te tako kasno narucili, meni su rekli da se to radi kao izmedu 18. i 24. tjedna i na rebru sam dobila tek u 26. tjednu termin pa kao da odem onda na srebrnjak😊 mislim dobro, moze se vidjeti srce i kasnije naravno, ali ja sam dobila savjet kao ic sad jer se uglavnom sad radi, ne znam stvarno zasto xd
Mikio evo sad mi sogorica kaže da ona nije ništa zaokruzila, jer kao i zdravstvo ti mora izdati pisano riješenje koje nosiš poslodavcu jer i njima to treba….a za potvrdu o plaći meni su rekli da im treba ponovno nova i preslika tekućeg…. A ovo drugo da, to je ako si sam uplacujes….
Ali i ako treba nešto zaokružiti lako kod njih to napravim 😆
Nista ne zaokruzujes,samo sve popunis. A potvrda o placi ne treba ako si prije toga bila na komplikacijama jer bi to tebi na stetu islo. Racuna se prosjek 6 mjeseci tvojih redovnih placa koje ti firma isplacuje a ne umanjeni prosjek zbog naknada od hzzo-a. Ili su ove moje u hzzo uber sposobne jer ja ne znam tko daje takve polu-informacije...
Iva evo ja sam 99% tako, jer niti tvojoj firmi niti hzzo-u ne znaci "zatvaranje"komplikacija usred tekućeg mjeseca. Krajem mjeseca dobijes 4 doznake (2 za komplikacije 2za porodiljni,po jedna od svakog u hzzo i poslodavcu) i predas ih kao i ove-firmi sto prije a hzzo-u do 5.u mjesececu.
Cima pa da ti budem iskrena ne znam. Ginekolog u ginekosu mi je rekao da nije hitno. I kad sam se narucivala putem maila napisala sam zasto me doktor salje i bla bla i nisu mi nista rekli da je to kasno. Sad se evo malo brinem hoce li to biti prekasno jer tada cu biti tocno 29 tjedana
U ginekosu sam bila na anomalyu sa 19 tjedana i tada mi je preporucio ehok zbog cijele te moje situacije. Iako je njemo na ultrazvuku pokazalo da je sve ok. I sad me evo bas panika hvata. Pa mogli su mi reci da je to prekasno pa bih isla privatno
Sortiraj odgovore
Najstariji