Grizli mama i sveki su mi obje blizu ali moja mama je vrlo paranoicna i jako emocionalna i vecem strahu za unucad nego sto je bila za mene i seku. Sveki stoji sa obje noge na zemlji poslozena i racionalna i nakon prvog ona mi bila najveca istinska pomoc. Dosla bi tiho donjela rucak pitala sto bi ja htjela sada hoce ona sta pocistit ili da sjedne uz malog dok se ja okupam pojedem bez nametanja bez pametovanja bez emocionalnih ucjena i takva je i sada. Ali ni njoj ni mojoj smusenoj mami nebi nikad zabranila dolazak sta se mene tice i u bolnicu mogu doci. Mama je mama koliko god ona to sve jako usmjeri na sebe pa si umisli pa i mene zabrine znam da ne misli lose niti to radi namjerno jednostavno je takva. Ostali svi ce morat ovaj put cekat da se mi ko cetveroclana obitelj slozimo pa onda mogu ako su zdravi
Grizli Mango ima samo online za trudnice. Ja sam naručila jedne traperice s Asosa i odlične su mi. Jako su udobne i mekane a imaju gumu ispod trbuha, ne preko do rebara.
Thinkpink on kaze ok sedimentacija, ali meni to isto upalo u oko i gledala sam da ona raste u trudnoci, al ne bas ovoliko. Morat cu se iskontrolirati opet.
Ak se dobro sjecam da se SE u trudboci tolerira do 70, i kad joj se pridruzi anemija...al ja sam ziheras i pusem u hladno...nadam se da ces ga uvjerit da te posalje ponovno na kontrolnu lab.obradu i sa ukljucenim dodatnim parametrima🍀
Sto se posjeta nakon poroda tice, to bi ukinula kolektivno i dala zabranu, bar za prva 2-3 tjedna (ako ne i za cijelo vrijeme babinja😂), pogotovo u zimskom periodu. Moze doci samo uži član obitelji pomoc na cca 2h, i to je to. Umjesto druzenja sa osobama koje dolaze, odlaze, prolaze kroz kucu i koji ocekuju da ih se dvori i sva ta sranja, to su prvi trenuci kada se upoznajemo sa nasom bebicom/bebicama, vrijeme za maženje, jer u suprotnom cemo izgubiti nepovratno vrijeme kada je samo jednom tako mala.
Vodene kozice se samo ev. u teoriji ne mogu prenijeti na dojenu bebu. U praksi sam se toga nagledala da je dojena bebica dobila vodene kozice od starijeg brata ili seke.
Isto mi u tu skupinu spada misljenje da je dojenje kontracepcija, pa se zena zacudi kak je trudna a doji?😂😂😂
Vecer cure..ma kod nas i u mojoj rodbini a i u okolini(prijatelji..) se zna da nema posjete prvi mjesec..to je ko neki nepisani zakon i ja o tone ni ne mislim. Samo najuzi..moja mama dodje tu na 2 tjedna ..jer je iz drugog grada..ali ima kod nas svoju sobu i nekako je sve to diskretno i odmjereno..ona kuha...pravi mi prirodne sokove...oko djece bude...muz ne moze nikako izostati s posla tako da na njega ne mogu racunati..a svekar i svekrva su u istom kvartu i tu su za bilo kakvu pomoc..otic do ljekarne..odvesti djecu u vrtic ili park..
Nitko ne zabada nos i stvarno su svi bas onako kako bi trebali biti u svojim ulogama u toj prici...
Mama me bas spasi dok ne nadosjem k snazi malo..
Stariju djecu necu slati u vrtic te dane..pogotovo sto je vrhunac gripe..a i procijenit cu sve skupa pa kako bude..ugl...mene steze isto dosta BH kontrakcije al ono ..to je u opisu stanja😄😄 3 ipo mj do kraja..nekak minse cini i puno al opet brzo ce to proci...smisljam jos gdje cu drzati bebinu robicu...odvojiti 2 police u ugradbenom ormaru ili kupiti zasebni nekakav..nesto sam nasla na namjestaj.hr bas mi dim pase...i krenuti lagano s pranjem iako sam mislila bar pricekati studeni..
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Oprostite na krivoj info oko dojenja i kozica no frendici je tako rekla pedijatrica, a ona meni. Moguce da je pogresno...
Mislim da sto se posjeta tice svi razlikujemo bliske ljude koji ti dođu pomoć i one koji te dođu vidjet iz ne znam kojih razloga. Prvi su kod mene uvijek dobrodosli, a drugi kad beba malo naraste 😉
Mene sad navecer naizmjenicno bole leđa dolje u krizima pa trbuh kao menstrualni bolovi, ne jako no osjecam. Popila sam Mg... nadam se da je sve ok 🤔
Mislim da jedno je pomoc u kuci nakon poroda, a drugo posjeta. Iskreno tko god dodje pomoc onda mislim da cu objerucke prihvatiti ako nam bude potrebno. Recimo kad mi je seka rodila ja sam svaki dan isla k njoj i sjedila bi uz malog dok bi se ona otusirala ili samo na miru pojela. Mislim da mali nije imao ni 10 dana i ja sam ga presvlacila i uspavljivala, ona je dobila mastitis, a i rana od carskog joj nije dobro zarastala pa je umirala od bolova u krevetu i ja sam joj bila na usluzi za sve. Al isto tako kad mi je rekla da je ok i da mogu sami ja bi otisla. Tako da ako meni bude potrebno naravno da je dobrodosla isto ko i svi dobronamjernici u uzem srodatvu. Ostale bas na ignor stavljamo neki prijatelji muzevi su vec kao rekli da ce doc kad dodjemo doma pa im je zaprijetio da im ne padne napamet. Nemaju niti zene pa ne kuze da nam onda nece biti do nazdravljanja i gluposti. Srecom mm je normalan pa ce to staviti u red.
Ništa od spavanja..uhvatila me leđa i nikako mi ne paše,ni bokovi ni na leđa ništa...imam osjećaj da me sve boli pa sam mazim trbuh i provjeravam ga xD
Iva mene sad vec boli kad mi se naguzi oko pupka a di su jos tri mjeseca dok bude jos jači i veći..al onda ga mazim da se pomjeri pa bude ok.
Za ove posjete nasi jedni prijatelji nisu dali da se dođe u posjetu pa jedno par mjeseci,ne sjecam se sad koliko..samo su im roditelji bili..imala je težak porod i trebalo joj je bas dugo da se oporavi iako ni dan dns nije joj sve kako treba dolje :/ Poanta je da samo treba ljudima reći dai ne dolaze još i svi će to poštovati.I kod nas je nepisano pravilo min mjesec dana tak da se ne brinem previše,čak u zadnje vrijeme rodbina čeka krštenje pa obavi sve u jednom,kod nas će se nacekati onda 😂
Jutro MaRe kako ti se čini doktorica? Mene probudila mučnina, žgaravica, šta li je već. I sad ležim u dnevnoj ui mraku i krepavam
[iimg]
Doktorica mi zakon naspram one bestije prije 😁 I sve mi pokazala,rekla sta je sta i komunicirala sa mnom a ne ko ona prije da ništa ne kaže i ako ju pitas te ignorira xD
Uf mene sva sreća nakon one epizode s cevapima nije ponovno hvatala zgaravica bas je grozno al pomaze sjedenje,barem meni. Ja kak ne mogu spavat čitam o pelenama,porodu u Os itd 😴😁
Sortiraj odgovore
Najstariji