Sarita ja sam bas neki dan pricala sa mm o tome al ako sve bude islo po planu, braco nam dolazi doma taman kad budu skolski praznici...kad krene skola ici ce naravno jer ne mislim uz malu bebu jos s njima sjedit i piskarat i sve zaostatke i zadace...al kaj se tice vrtica, msm da je najbolje da sama vidis kak bude isla vasa organizacija sa dolascima/odlascima vrtic-doma i kak ce ti bit lakse, sa njih dvoje ili da ga ipak odvedes na par sati. Probaj ga malo vise nasopat vitamincekima nekim da si pojaca imunitet dok dodje beba 😉
Angie tebi tajmnig onda super. I da skoka je drugo definitivno. Al si mislim nama braco stize vjerojatno krajem prvog a to je bas ono vrhunac gripa i svega i niti bi da se ovaj zvrk razboli a jos manje beba. Ima ga tko vozit ic po njega to nije problem. Bas nisam pametna pa reko da se malo konzultiram
Meni ne dolazi u obzir da me u vrijeme gripe dolazi gledat šira rodbina. Samo roditelji,braća i to je to. I alergična sam na one koji žele čuvat male bebe, kad bude veći ok... no par dana nakon poroda ga neće svi po rukama navlačit. Ako neko bude dosadan i bude došao u nezgodno vrijeme ja nemam problema s tim da odem na gornji kat s bebom, a neželjeni gosti neka sjede dolje u dnevnoj
Koliko ja znam Mango nema trudnicko,netko je spomenuo da u ne-trudnicko doba više voli Mango trapke.
Sarita i mene to muci..s jedne strwne mi je glupo vadit ju cijeli 1.mj vam da se ne razboli jer obozava vrtić. Mislila sam je ostaviti doma kad dodjemo iz rodilista tjedan dana sigurno, da se ne osjeca "odbaceno". Muci me sto ona nije prebolila kozice i da ih bas onda ne dovuce😓
Losa i Grlizi?! ili tko mi je već odgovorio za komplikacije, zaboravila sam do zadnje stranice, sorry 🙈 hvala vam..ma znam da je zadnjih 6mjeseci i iznam da je do 4250kn ali mi nes ddrugo nije bilo jasno, u međuvremenu sam skužila da mi ne igra ulogu..
Što se tiče posjeta..Ma ja sam rekla da cu odlučit nakon poroda, kako se budem osjećala ali bome bez pardona neću puštat širu rodbinu u kuću, ili ću kao što je netko napisao, bit u sobi s malom.. Želim mamu u početku, ok sveki nek dođe vidjet naravno al neće mi bit svaki dan sigurno, i onda nakon kojih tjedan do desetak dana nona, brat, šogi, eventualno koja frendica.. Susjedi s kojima ionako nismo u dobrim odnosima mogu odj....ti ionako samo dođu proučit da imaju šta komentirat
[/url
Mrgud tek sada vidim ovo za komodu, ali da, nama ovak pase jer kad smo ju gledali i otvorili ladice, stavljene su onak kosarice unutra i unutra je djecja robica(Juno je tako slozila) i cini nam se ful prakticno i ima puno mjesta za odlaganje😁 s tim da tamo u ikei su zakvacene i one posudice na komodu, tipa za kreme, maramice i to, ako me razumijes sto hocu reci haha ne znam kako da to objasnim bolje😅 tako da smo i to uzeli i mislim da ce sve stati tamo, i robica i sve😁 ti vidi kako tebi bolje pase posto cete uzeti jos jedan ormar pa koliko ce ti mjesta trebati u tom slucaju, vise ili manje haha😋
Lavice ni moj nije prebolio kozice isto a to je to vrijeme kad su sve te bolesti. Isto sto kazes puno mi mj dana da je kuci jer voli ici i sad drami jer danas nije isao a opet beba i neka tako gripa kozice nisu bas za zezat se. I isto nebi htjela da mi bude "mene dajes ca sad kad je beba dosla"...nisam pametna...
Mislim da je beba koja doji zasticena od kozica. Barem mi je tako frendica rekla. Dvoje njenih starijih koji su u vrticu je imalo kozice kad je treca beba bila stara par mjeseci. Beba ih nije dobila.
Moj savjet curama cija djeca idu u vrtic je da ukoliko budete u mogucnosti ostavite djecu neko vrijeme s vama da se upozna s bebom i promjenom u obitelji. Kao prvo definitivno cete smanjiti mogucnost da donese neku zaraznu bolest iz vrtica ( a budimo realni zimi su one na vrhuncu) a drugo zbog njih samih.. Iz iskustva znam koliko je djeci velika promjena kada dodje braco/seka.. Imali smo slučajeva gdje su djeca koja su odviknuta od pelena ponovno pocela piskiti i kakiti u gacice, do toga da su se desavale svakakve ozljede jer su znali biti neispavani jer su bebe kod kuce po noci plakale. A dobar dio je imao promjene u ponašanju jer su jednostavno bili tuzni, svjesni da su oni u vrticu a mama i braco/seka kod kuce. Tako da ako ste u mogucnost barem par dana ih ostaviti cisto da se naviknu na novu situaciju
Ne znam kakvog ste vi stajalista al meni je malo neposteno da moja mama moze dolaziti i biti koliko hoce, a svekrva ne. Ja zapravo od njih ne ocekujem da mi sve pomazu, u firmi smo vec dogovorili da 7 dana nakon sto dodjem doma ce mm biti skroz doma, a 7 dana nakon toga ici u firmu na pola radnog vremena. Necu imat nista protiv da mi mama ili svekrva opeglaju, skuhaju kakav fini obrok i donesu, dodju kratko, al sad da mi cvokocu tamo, cijele dane budu za vratom, ili da bas sve one odrade po stanu ne bi ili da kazem ok moja mama moze biti tu stalno, al svekrva ne. Kakve god da jesu imaju jednake obaveze i objema ce djeca dobiti dijete. I necu se sigurno ustrucavat poslat ih doma kad zelimo biti sami, kao ni pozvat ih ako mi pomoc bude neophodna.
Cima jesi vidila uzivo te posude sto se kace na komodu. Jesu dobre kako izgledaju na slikama ili uzivo su onako ne bas? Meni se cine prakticne isto, a nadam se da ce se dat zakaciti na ladicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji