ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angie1205
    30. Rujan 2019. 12:52

Mare jooj ja kaj god pojedem on udara i plese i okrece se nekak popreko. Iako mislim da je jucerasnja akrobacija zavrsila time da se nariktao glavom prema dolje i sad me doslovno lupa nokama po sisama 🙈
    I mislim da ce se jaaaakooo voljet vozit u autu jer bez obzira dal ja vozila il netko drugi, on je sav nabrijan dok se vozimo 😂

• thinkpink1
    30. Rujan 2019. 13:06

Omerta

Ps: mozda je nalaz Fe lazno dobar s obzirom da sam cijelo vrijeme uzimala prenatal?A od nekog 10.tjedna do nedavno preventivno 20mg zeljeza dnevno (neki easy iron). To sam krenula dok smo jos bili u Danskoj, takva je tamo preporuka. Vjerojatno bi Feritin pokazao pravo stanje i da li su zalihe uredu.. neke dve godine za redom mi je bio oko 23,25 i onda se sad prije pola godine napokon povisio preko 50.

Ja bi svakako ponovila nalaz i izvadila feritin. Vidim da i sama znas da je feritin najosjetljiviji pokazatelj manjka željeza u trudnoći. Neki ginic ce si jos mozda dati truda pa traziti nalaz 
    folne kiseline i vitamina B12 kako bi se utvrdio oblik anemije.
    Vjerujem da je po rezultatima nalazima "fiziološka" anemija zbog samog povecanog volumena krvi u tijelu.
    Što se tice TSH, zar ti nije u samo startu kontroliran negdje oko 12 tjedna? Jer spada u rutinske pretrage kao i KKS i urinokultura. Pogotovo kod tebe koja si imala spontani ranije. Ja sam na euthyroxu od 2012., i po mišljenju endokrinca i ginica za planiranje trudnoce je poželjna razina TSH između 1-2. Za naše tjedne, tj.za II.tromjesecje je pozeljno ga drzati do 3. Ta brojka se odnosi i za III.tromjesecje. Ali uvijek se gleda i FT4 koliki je, i endokrinac i ginic, nikad samo TSH.

Omerta
    30. Rujan 2019. 13:57

Prije pola godine mi je radjen TSH (u sklopu KKS) u Danskoj i bio je ispod 2. Ne sjecam se tocno kad, ali jednom prilikom mi je bio preko 3, skoro 4, mislim da nakon prvog spontanog (moram provjerit). Sad u ovoj trudnoci mi ga nisu provjeravali. A kad smo dosli u Hr ni ovdje me nije gin slala. Bila sam 13tj kad sam dosla na prvi pregled kod nje. Isla sam prije mj dana na neko vadjenje krvi, ali bez TSH. Znaci ovo sad me dr.opce prakse poslala zbog neke navodne kronicne urtikarije koju imam po licu povremeno vec zadnje 4 godine, tocnije od prvog poroda. Nikad me nitko nije slao vaditi nista opseznije, jer je "pravilo" i gore i kod nas, tek nakon 3 spontana.  Pogotovo jer iza sebe imam jednu zdravu trudnocu. Zvala sam gin naknadno da je priupitam jer bi trebala vaditi i T3, T4 te mozda ici kod endokrinologa, pa je rekla da ne, cak i da si mi hormoni uredu, a moguce da jesu, svejedno zbog TSH ovakva terapija. Narucila sam se u srijedu onda bar kod dr.opce prakse pa cu nju pitati za misljenje i vezano za anemiju, da me posalje na te dodatne pretrage.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Gogaa_V
    30. Rujan 2019. 14:07

Evo i mene  cure. Od danas sam na tokolizi, od subote Celestan za bebina  pluća ukoliko krene ranije da je što stabilnija. Za sada je sve ok,  vidjecemo dan po dan šta nas čeka dalje.

• thinkpink1
    30. Rujan 2019. 14:27

Omerta

Prije pola godine mi je radjen TSH (u sklopu KKS) u Danskoj i bio je ispod 2. Ne sjecam se tocno kad, ali jednom prilikom mi je bio preko 3, skoro 4, mislim da nakon prvog spontanog (moram provjerit). Sad u ovoj trudnoci mi ga nisu provjeravali. A kad smo dosli u Hr ni ovdje me nije gin slala. Bila sam 13tj kad sam dosla na prvi pregled kod nje. Isla sam prije mj dana na neko vadjenje krvi, ali bez TSH. Znaci ovo sad me dr.opce prakse poslala zbog neke navodne kronicne urtikarije koju imam po licu povremeno vec zadnje 4 godine, tocnije od prvog poroda. Nikad me nitko nije slao vaditi nista opseznije, jer je "pravilo" i gore i kod nas, tek nakon 3 spontana.Pogotovo jer iza sebe imam jednu zdravu trudnocu. Zvala sam gin naknadno da je priupitam jer bi trebala vaditi i T3, T4 te mozda ici kod endokrinologa, pa je rekla da ne, cak i da si mi hormoni uredu, a moguce da jesu, svejedno zbog TSH ovakva terapija. Narucila sam se u srijedu onda bar kod dr.opce prakse pa cu nju pitati za misljenje i vezano za anemiju, da me posalje na te dodatne pretrage.

T3 i T4 skoro vise nitko ne gleda jer im se ne daje na važnosti kao kod free hormona (FT3 i FT4). TSH se u Hrvatskoj svima radi preventivno u trudnoci i onima koji su u postupku za IVF vec duze vremena bez obzira na anammezu.

Reserved123
    30. Rujan 2019. 14:29

Hey cure, nisam se javljala jer je u tijeku bila selidba  i ciscenje. Od nuspojava imam za prijavit oticanje i krvarenje desni i bradavice su se pocele pojavljivat pp tijelu. Rekao mi je ginekolog da se to dogodi u trudnoci i da ce se vjerovatno povuc poslije poroda. Dalje, ugovoren mi je carski za 5 tjedana 🤯😵 sokirani smo ostali ja i mm kad nam je to rekao tako da sad vozimo doma pripremat stvari jer smo dosad bili jako opusteni 😂😂 i da bebac je tezak 2.400 kg tako da ocekujemo sumo borca 😂😂

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

Grizli
    30. Rujan 2019. 14:29

Gogaa 🤞🤞🤞🤞 da tokoliza pomogne i da sto duze izdrzite! Navijam jako za tete i bebicu! 

• thinkpink1
    30. Rujan 2019. 14:30

Goga navijam da pušu u hladno i da cete uspjeti izdržati sto duže!!!🙏🙏🙏🙏

Omerta
    30. Rujan 2019. 14:35

Pa da ocito se radi u pocetku trudnoce u 1.tromjesecju, tj.kako kaze do 12.tjedna, a kako ja nisam tad jos bila u Hr moguce da je gin to smetnula s uma.. Inace radila sam KKS, urin, briseve... a sad sljedece sto me poslala je u Petrovu za KG, Rh, WAR, HBsAG (Rh- sam). Znaci mogla me i ne poslat uopce radit taj TSH, da me nije slala moja dr.opce prakse, nebi niti saznala da mi je povisen. Ne znam sto bi onda bilo...

Be the change you wish to see in the world.. 💚

lorija
    30. Rujan 2019. 14:37

Super za curke da ste sve u redu ☺
    Posebno Goga za tebe, samo pozitivne misli i bit ce tako.
    Al opet meni Jaivanpa u glavi. jaaavi se zeno da znamo da je sve u redu. 
    Reserved podsjeti me, zasto dogovoreni carski??
    Zasto ne ceka da krenu prirodno trudovi? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.