ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angie1205
    30. Rujan 2019. 10:37

Mare i ja sam ti vecinom sa pundjom na glavi al kud mi je ovak slabasna kosa jos mi od tih repova i pundji bolje popuca i sva je ko slamnata 🙄
    Osjecam se ko metla kad raspustim kosu 🙈
    Di nam je Iva????

mala.le.90.
    30. Rujan 2019. 10:39

Iva mozda spava...ako se ne varam zadnji je put nakon normabela spavala ko medo zimski san😂
    Vjerojatno je i sad tako💪

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• valentina
    30. Rujan 2019. 10:42

Anchy ja ti pijem magnezij od Twinlaba, a mislim da su cure pominjale i solgarov da je ok.
    Sto se tice zatezanja i ja imam nekad osjecaj ko da mi je koza trbuha premala, pogotovo ak se malo prenajedem ili ne obavim stolicu u jutarnjim satima.
    Tromost, joj sva sam si nekad ukocenaaa, fali mi barem brze setnje...idem na posao, pa poslovi po kuci, tak da se ne usudim jos dodatno naprezati.
    Sretno curama danas na pregledima
    Ugodan dan svima.

Grizli
    30. Rujan 2019. 11:09

Mg ja pijem od yasminka firme sumeci mg plus se zove ima vic c i b6. Meni je i okus dobar.
    Bas se nadam da cure koje se ne javljaju su zauzete nekim lijepim stvarima ili spavaju.
    Angelly to idete u magic baby ili baby centar po kolica? Jel znas koliki je popust na zutu srijedu onda tamo? Ili to svaki put bude drukcije i svaka trgovina svoje. Pokusava mm nagovoriti da idemo u Zg kad bude iduca u 11 mj., a nemam bas puno info o tome pa ne znam kako funkcionira. 

• thinkpink1
    30. Rujan 2019. 11:19

Omerta anemija je uhvacena u samom startu, s obzirom da su ti eritrociti, hemoglobin i hematokrit u blagom padu, pa se nisu pocele praznit zalihe Fe (jos uvijek u referentnim vrijednostima), ali je TIBC poceo rasti. Trombociti su neznacajnom padu, kao i kreatinin i urea što je normalno u trudnoći. Sniženi jetreni enzimi (ALT i GGT) nemaju nikakav klinički znacaj.
    Mi smo u praksi kod anemija davali th.koja se koristila kontinuirano barem 3 mjeseca. 
    Nisam shvatila, tko te uputio u lab.? Opca praksa ili ginic?

Omerta
    30. Rujan 2019. 11:57

thinkpink1

Omerta anemija je uhvacena u samom startu, s obzirom da su ti eritrociti, hemoglobin i hematokrit u blagom padu, pa se nisu pocele praznit zalihe Fe (jos uvijek u referentnim vrijednostima), ali je TIBC poceo rasti. Trombociti su neznacajnom padu, kao i kreatinin i urea što je normalno u trudnoći. Sniženi jetreni enzimi (ALT i GGT) nemaju nikakav klinički znacaj.
    Mi smo u praksi kod anemija davali th.koja se koristila kontinuirano barem 3 mjeseca.
    Nisam shvatila, tko te uputio u lab.? Opca praksa ili ginic?

Hvala na ovako opsirnom objasnjenju! Inace radila sam KKS i TSH nevezano za trudnocu.. to me slala dr.opce prakse u dom zdravlja.. kad su nalazi dosli, rekla samo da ponovim za 3 tj. ali posto sam trudnica, uputila me dalje kod gin. Gin sam zvala i telefonski joj iscitala nalaze (nije rekla da moram dolaziti). Stavila me na terapiju za stitnjacu posto je TSH 4.47. A ovo ostalo nije nista puno komentirala.. kao nebi mi davala nikakvu terapiju zbog Fe koji je ok. Cak je i visi nego prije mj dana kad je bio 21. I tad su vec one prve tri vrijednosti bile u blagom padu ili granicne. Ovo sam nasla na internetu:
    TIBC levels rise during pregnancy, so higher than normal levels are to be expected during prenatal blood screenings. Conditions that may affect TIBC level include iron deficiency, chronic illness, hemochromatosis, hemolytic anemia and sideroblastic anemia.
    Normal Value Range
    [ul]
    [li]Negative Pregnancy Adult: 228 to 428 µg/dL or 40.8 to 76.7 µmol/L[/li]
    [li]Pregnancy Trimester One: 235 to 408 µg/dL or 42 to 73 µmol/L[/li]
    [li]Pregnancy Trimester Two: 302 to 519 µg/dL or 54 to 93 µmol/L[/li]
    [li]Pregnancy Trimester Three: 380 to 597 µg/dL or 68 to 107 µmol/L[/li]
    [/ul]
    Mozda bi trebala provjerit Feritin? 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    30. Rujan 2019. 12:17

Ps: mozda je nalaz Fe lazno dobar s obzirom da sam cijelo vrijeme uzimala prenatal?  A od nekog 10.tjedna do nedavno preventivno 20mg zeljeza dnevno (neki easy iron). To sam krenula dok smo jos bili u Danskoj, takva je tamo preporuka. Vjerojatno bi Feritin pokazao pravo stanje i da li su zalihe uredu.. neke dve godine za redom mi je bio oko 23,25 i onda se sad prije pola godine napokon povisio preko 50.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Grizli
    30. Rujan 2019. 12:25

Napokon ulovila sve ginekologe koje trebam. Dakle krvi ce mi se napiti ovaj tjedan... Srijeda transfuziologija, cetvrtak ogtt + komplet krvna slika i jos kasnije hzzjz za one neke toxoplasme isl. A onda 11.10. Pregled u trudnickoj kod fetalne opet. Sad treba docekat 11.10 taman ce biti mjesec dana od zadnjeg pregleda i imat cu sve ove krvne nalaze gotove da ne moram 20 puta ici kod gin. Bas se veselim vidit mog skocimisa. Mozda napokon i uspijemo saznat sto je to tako zivahno kod mene u trbuhu.
    Iva samo ti odmaraj i izlezavaj se. Meni isto danas dan nikakav naradje bi prespavala. 

Angie1205
    30. Rujan 2019. 12:32

Jooj ja jedva cekam cetvrtak da vidimo svog malca 🥰
    Samo se nadam da ce bit barem malo mirniji no zadnji put 😬
    Grizli jedva cekam tvoj uzv i otkrice spola...nekako mi “mirisi” na curku kod tebe 😊
    Iva drago mi je da je sve ok, barem si se naspavala 😉
    Moja starija curka i ja evo cekamo posljednjih pola sata danasnjih obaveza, L je kod logopeda a mi surfamo u autu....tak smo aktivne danas da je to uzas 😂😂

MaRe
    30. Rujan 2019. 12:43

Angie1205

Jooj ja jedva cekam cetvrtak da vidimo svog malca 🥰
    Samo se nadam da ce bit barem malo mirniji no zadnji put 😬

a kad se sjetim da smo na početku jele slatko kako bi se micali što više 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.