ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mala.le.90.
    26. Rujan 2019. 14:28

Tezak neki dan svima, ni ja nisam spavala...beba me toliko jako udarala da nisam mogla spavat pola noci...
    E curke imam pitanje..zapravo moj je problem vean uz gitanje tableta...nista od dodataka prehrani ne mogu pit jer mi se u trudnoci taj problem samo povecao..horor mi je popit lijek...sreca pa nemam potrebe za lijekovima, jedino sam za zeljezo dobila ali u obliku sirupa.
    Doktorica mi je za vitamine rekla da u Dmu imaju neki sirupi, a mislim da su neke od vas uzimale nesto od tamo...
    Ako imate iskustva, predlagajte😀

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Frajla
    26. Rujan 2019. 14:37

mala.le.90.

Tezak neki dan svima, ni ja nisam spavala…beba me toliko jako udarala da nisam mogla spavat pola noci…
    E curke imam pitanje..zapravo moj je problem vean uz gitanje tableta…nista od dodataka prehrani ne mogu pit jer mi se u trudnoci taj problem samo povecao..horor mi je popit lijek…sreca pa nemam potrebe za lijekovima, jedino sam za zeljezo dobila ali u obliku sirupa.
    Doktorica mi je za vitamine rekla da u Dmu imaju neki sirupi, a mislim da su neke od vas uzimale nesto od tamo…

Smrvi si tabletu (u mužaru, batom za meso, valjkom za tijesto....), pa umuti u vodu.  To su samo vitamini, neće se ništ promjeniti.
    Naravno, uzmi neke koje su baš tablete (npr elebaby) ili kapsulu koja se može otvoriti, pa istreseš prah u vodu (npr twinlab). Novalac je gel-kapsula, pa njih svakako preskoči. Za ostale neznam napamet, ali proguglaj malo 

26. Rujan 2019. 14:46

mala.le.90.

Tezak neki dan svima, ni ja nisam spavala…beba me toliko jako udarala da nisam mogla spavat pola noci…
    E curke imam pitanje..zapravo moj je problem vean uz gitanje tableta…nista od dodataka prehrani ne mogu pit jer mi se u trudnoci taj problem samo povecao..horor mi je popit lijek…sreca pa nemam potrebe za lijekovima, jedino sam za zeljezo dobila ali u obliku sirupa.
    Doktorica mi je za vitamine rekla da u Dmu imaju neki sirupi, a mislim da su neke od vas uzimale nesto od tamo…

Meni je isto nekako tesko progutat tabletu ako je velika i ako smrdi, sto je cesto kod vitamina.  Jos kad pocnem o tome razmisljati bude mi gore, onda je nekako ubacim na brzinu i progutam. Gel kapsule nekakl lakse progutam. Mrvljenjem jos vise osjetim gadan okus tablete i ko da mi zaostane u grlu, a i mogu teze past za zeludac ako se polome (obisi kakve su). Probaj sa sirupom ili mozda postoje neki vitamini u granulama koji sd otope u vodi.

annika
    26. Rujan 2019. 14:54

netko je pitao za otvaranje- ja sam se u drugoj trudnoći u 7. mjesecu otvorila 2 prsta. Jedino što sam osjećala su B-H kontrakcije. Dr mi je rekla da je to za drugu trudnoću ok nalaz, da uzmem svaki dan magnezij. Nisam morala nikako mirovati. Dočekala termin otvorena samo ta dva prsta i rodila točno na termin

[iimg]

lorija
    26. Rujan 2019. 14:55

Goga zao mi je zbog situacije. Drzim fige takodjer da izguras sto duze!! Super pa su cure napisale pozitivna iskustva,za malo utjehe da se sve moze u dobro pretvoriti. Drzi se i javi sta doktor kaze.
    Thinkpink lajkic za pregled ☺ u dan smo razlike.
    Lavice nisam nabasala na tu podlogu bila, ja ugledala krokodila i reko evo ga pravo drustvo  za njega i patkice 😂

DeeSB
    26. Rujan 2019. 14:55

Hej cure...nisam se stigla prije javiti. Pregled je prosao super, sve je u redu...i mm je danas isao sa mnom prvi put na UZV pa je sav uzbudjen. Uglavnom, stalno smo malo veci za tj dana, rekla je samo da je trbuscic malo manji al da je to sve ok. Srce, mozak, bubrezi, zeludac sve uredno. Ima 680 g, sad je okrenuta glavicom prema dolje a ne na zadak kao prosli put. I kaze dr da bi ona rekla da je curica ali nije sigurna jer nece bas dobro da se pokaze. Posteljica je jos uvijek nisko pa mi je napravila i vaginalni UZV i 5 cm je udaljena od cerviksa tako da nije tako nesto zabrinjavajuce. Za cervix nije nista govorila ali mi je dala sliku gdje se vidi udaljenosti po meni izgleda zatvoreno.
    I da...u kojem tj ste vi radile 4D UZV? Mislili smo i to obaviti...mozda se bolje bude vidjelo jel curica ili decko 😊

L 💛

ivikii
    26. Rujan 2019. 14:59

Goga izgurat ce to malo cudo do jos sigurnijih tjedana.dobro da si pod kontrolom doktora pa da oni paze na sve❤ 
    Angie pa ta tvoja lavica mi je pre pree😍 a ni neznam je😂 
    A mene moja bebica toliko nisko tuce da mi se cini da ce sama izac 😥 ona se ocito ugnjezdila na mjehur, a mi cemo valjda spol na porodu saznat😂😂 

samojed
    26. Rujan 2019. 15:05

Angie jedno veliko ❤️za tvoju ljepoticu
    DeeSB ja sam išla na 4D kad mi je tacno bilo 17 sedmica i vidjeo mi je spol dobila sam i CD kako stavlja prstice u usta na joj svaki dan pogledam snimak skinula sam sebi na telefon preslatko je tako da naruči se ti odmah na 4D ti si sad eto 24sedmica pa tebi će vidjet sve živo ako se je meni sa 17sve tako lijepo vidjelo

Gogaa_V
    26. Rujan 2019. 15:12

Evo taman sa pregleda sa glavnim  doktorom, imamo još sutra (muž i ja) ili ponedeljak  termin  sa jos 2 glavna specijalista i neonatologom.. uglavnom od danas uključena  mi je terapija tokolize da se smire  bilo kakve  kontrakcije, antibiotici intravenski (nisam upamtila zbog koje bakterije na koju sumljaju  kao krivca skracenja  ck), inekcije  protiv tromboze  jer samo odem na wc i tusiram  se svako 2 dana doslovno  5 min  uz  pomoc  sestre. Od 24 tjedna uključuju inekcije za razvoj  bebinih pluća i dr naglasava da on  vjeruje da bi od tad kroz tjedan dva svakako doslo do prijevremenog  poroda... umjesto za 3 mjeseca  ocekujem  za 4 eventualno  5 sedmica... baš stresno! Sad naglasava  da mu je važno naredna 2 tjedna da izguram, jer su sad jako male  sanse (da ne pisem  za sta 😥) 
    Naredna  2 tjedna  pogotovo, ću samo samo pomjerati ocima da sve ostane stabilno  do  24 punog tjedna bar... Sad kad citam vaša iskustva i price ne zanmmdali da budem  sretna  jer je me paze i misle  na svaki detalj, ili da se bojim jer sam stvarno  toliko  kritična pa ke sve ovo...
    Cure hvala  na podrsci, i cestitam  mamama na urednim  pregledima i naprednim  bebicama. ⚘

• lucille9
    26. Rujan 2019. 15:16

Angie, nadam se da je malecka izdržala pregled i da je nalaz uredan! Divim se klincima, MR dugo traje no oni nekad izdrže više nego mi, bitna je i priprema.
    Juno, ajme, ja sam u 32tt pa još ništ nisam spremila. Baš si mi dala elana, sviđa mi se kak si pregradama sve podijelila, baš je super.
    U vezi kadice, meni se jako sviđa ona stokke- sklapa se i možeš ju spremiti bilo gdje; no mi živimo u stanu a kadica se koristi jaaako kratko pa mi je bitno radi prostora.
    Curke, nadam se da su pregledi prošli uredno.
    Goga, drži se i misli pozitivno.Šaljem poz vibre...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.