Curke samo savjet za ogradice…stavite ima bar na gornji dio (gdje je glavica i gornji dio tijela) da vam duda ne pada na pod pa da ne trazite u noci po podu dudu a bebac divlja 🤣🤣🤣 kao sto sam ja… To naravno nema potrebe prva dva tri mjeseca (moji nisu ni htjeli tad jos dudu, al kad se pocnu meskoljit i lagano okretat bilo bi dobro da u tom dijelu nema prostora izmedju resetaka… I ja sam sad s malim uzela dude koje svijetle u mraku 🤭🤭🤭 i super je… Za sekund ju nadjem… Sad vec on sam naravno al kad je bio manji, taj cas ju tutnem u cube 🤣🤣🤣
E svaka cast onome tko je izmislio te svjetleće dude preporodila sam se otkad ih imamo, a onda još dodatno kad ju je naučio sam uzeti po noći
A dodatno posluži i da vidim di mi je dijete uopće po noći kad ga hoću pokriti onak uspavana, jer se on okreće na sve strane
Sta se tice tog rano je sve sta im ja imam uvijek za rec da mogu sutra ponovo zavrsit u bolnici a mm onda nece znat di mu je rep di glava od hrpe informacija koje mu moram dat sta da kupi,jer tako je bilo i prvi put ja zavrsila u bolnici i pola tog mi je krivo donio kako sam rekla da mi donese vl maramice za ruke on mi donio pakiranje nivee za skidanje sminke jer eto njemu je sve to isto🤣 tako da nema sanse da im prepustim kupnju stvari🤷🏼♀️
Joj kad se sjetim ovog mog kad su me ostavili u bolnici
Strašno nešto, nisam mogla vjerovati da može biti toliko izgubljen
Imala sam zapakiranu torbu za porod, pa mi je trebo donijeti još neke stvari obzirom da su me prije ostavili, npr obične gaćice (spremila samo mrežaste), donje dijelove trenerke/pidjame (imala samo spavaćice) i sl.
Nabrojala mu sve, napisala u poruci i svedno je pol toga zboravio ili krivo donio Dok je napokon uspio sve donjeti kak spada ja taman rodila
Ako se dobro sjecam Mam i Avent su nekad imali dude koje se “pune” na suncevom svjetlu pa po noci svijetle...dobro dodje u mrklom mraku 😂😂 a sad u ovo modernije doba neznam dal imaju jos kakve novije svjetlece dude. Al smijesni su tak mali u mraku, ko vanzemaljci 🥰
Svjetlece dude?? Nikad cula, zvuci super!! Bas cu zguglat.
Mene ove jako privlace, bas mi imaju neki starinski stih i predivne su mi:
https://choconillas.eu/dojenje-i-hranjenje/dude-varalice/bibs-duda-heather-0-6-mj.html
Je, obično piše night ili tak nešto na njima, ima od svih poznatijih marki kod nas (nuk, avent, mam....)
Veća djeca obično ne vole/žele mijenjati marku duda, pa treba i o tome razmisliti na početku
Naravno, nikad ne znaš hoće beba opće dudati i koliko dugo, ali po meni je ipak bolji izbor nešto dostupnije....A te žute isto imaju, mislim da sam u mulleru viđala, guglaj nuk latex ili avent latex
A ove što je ta plastika okrugla su nezgodne za male bebice, jer je njima mala udaljenost od usta do nosa
Iskreno ja vam ne bi preporucila latex dude jer kako ju beba pljucne tako ta smedja guma skuplja sve moguce mucice po sebi, i kad ju isperes i iskuhas opet se vide tockice svega po njoj i jednostavno izgledaju bljaaa i brzo se istrose. A ove silikonske isperes i ko nove su, duze traju (dok beba ne dobije zubice). Mi nismo imali bas dobro iskustvo s tim latex dudama...jednu isprobali i brzo mi se zgadila i bacila sam ju nakon valjda tj dana.
Svjetlece dude?? Nikad cula, zvuci super!! Bas cu zguglat.
Mene ove jako privlace, bas mi imaju neki starinski stih i predivne su mi:
https://choconillas.eu/dojenje-i-hranjenje/dude-varalice/bibs-duda-heather-0-6-mj.html
Za te bibs dude mi je bas kolegica rekla prije koji dan da su njoj bile super u pocetku jer su njene curke dobivale crvenilo oko usana, p
Mi smo imali tommee tippee elektricnu izdajalicu i sve bočice pa mi je netko rekao da uzmem od istog proizvodjaca i dude pa sam njihove imala (i te nocne). Prvih par mjeseci je samo te dude htjela,ni jednu drugu a ja naručila još fensi smensi Elodie Details,nije ih sljivila pol posto. S nekih 6mj je prihvatila i druge dude pa sam uzimala u Mulleru ona njihova marka, dvije dude 14 kuna,ma može😂 Čak je za krstitke dobila Armani baby dudu i kopcu za dudu (ja sam bila wtf šta to postoji,elegantno ju je pljunula😂).
Joj cure moj kao je sabran i sve zna gdje stoji ali.... Mi došli na ctg,sumnjali da curi plodna voda. Kažem mu odi u gepek, torba mi je tamo i izvadi Janu. Nakon 15 minuta se vraća i kaže nema je. Ja u auto i imam šta vidjet,po cijelom gepeku porazbacane stvari iz torbe, ispod zadnje stvari u torbi jana koju nije našao🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Kaze on meni,kako si to slozila tu torbu😂
Slucajno stisnula posalji..😂 ugl. znaci dobivale su kao crvenilo oko usana i po obrazima bas od duda, kao da im se koza iz iritirala i probali su s razlicit markama, na kraju su im ispale ove najbolje za pocetak😊 ne znam, mi cemo probati sa aventovima i nukovim, ali cu uzeti i te bibsove dvije pa cu vidjet kako ce s tim ici, njenima navodni nije smetala plastika za nos😐 stvarno ne znam i mozda i ovisi i od bebe, nemam pojma😅😅
Kad sam prvo cekala i ja se naslusala tih' nemoj jos, cekaj, sta te briga cemo ti mi spremit dok si u bolnici, jos ti rano, bla bla bla..' ja opet sve oprala slozila svoju torbu za rodiliste bebi za izlazak iz rodilista sebi robu za kuci pripremili kolica i kupili krevetic i kao imamo mi vremena slozit krevetic i kazem mali pozurio...muz juri u bolncu pa u smjenu pa slozi doma pa spremi ocisti pa montiraj komodu pa ne stane di trebalo 1000 puta su me zvali...reko jesmo mogli sve to ranije odgovor je bio 'a mi smo mislili da nece jos' (da oprostite ali mislit je drek znat) jedna osoba je bila toliko drska da kaze da sta uopce ista pripremamo kad jos zivo dijete nismo kuci donjeli...ne moram ni rec da duuugooo dugooo ta osoba nije prilazila ni blizu. Tako da ono sto imate pripremite prekrijte necim poslozite kako vama pase a ne da netko slozi dok vas nema po njihovom nahodenju. Meni mama vec sad govori sve cemo slozit u prvom mj reko necemo. Do Bozica sve spremno mora bit. Da sam ja u miru. Vratila sam se kuci i nista nisam znala di mi je.
Narucena u 11:40 sestra dosla sada i rekla ah 4 su prije vas al doktor je brz (aha vidim) sjednite i cekajte...
Sortiraj odgovore
Najstariji