Pozdrav svima! Imam pitanjce ako netko zna vezano uz odlazak na rodiljni dopust 45 dana prije termina. Znači, termin mi je 5.1. Tih 45 dana mi onda pada 22.11.. Znači da ja mogu 22.11. ne doći na posao, imati već spremne papire i otići na hzzo? I onda i moj poslodavac uplaćuje plaću od 1. do 22. 11, a država ostatak?
Recimo...Nije baš da ćeš samo ne otići na posao
Od gin dobiješ dva papira, jedan nosiš u firmu, a od njih dobiješ prosjek plaće. Onda taj prosjek i drugi papir nosiš u HZZO.
Ovo za uplatu je točno, samo si vodi računa da porodiljni isplaćuju oko 20 u mjesecu.
I svakako si provjeri s gin hoće ti otvoriti porodiljni 45 i 28 dana prije, da ne bi bilo nekih iznenađenja
Kad možemo podići doznake od 25. ili 26.? Dosad sam dizala bas na kraju mjeseca al sad moram ranije da mi stigne poštom do firme na vrijeme xD
Jel koga od vas ikad bolilo ispod sise sa strane u rebrima?
Joj mene to u zadnje vrijeme zna onako podbocit, nije jak bol, ali je bas neugodno i ne mogu se namjestiti nikako
Pozdrav svima! Imam pitanjce ako netko zna vezano uz odlazak na rodiljni dopust 45 dana prije termina. Znači, termin mi je 5.1. Tih 45 dana mi onda pada 22.11.. Znači da ja mogu 22.11. ne doći na posao, imati već spremne papire i otići na hzzo? I onda i moj poslodavac uplaćuje plaću od 1. do 22. 11, a država ostatak?
Recimo…Nije baš da ćeš samo ne otići na posao
Od gin dobiješ dva papira, jedan nosiš u firmu, a od njih dobiješ prosjek plaće. Onda taj prosjek i drugi papir nosiš u HZZO.
Ovo za uplatu je točno, samo si vodi računa da porodiljni isplaćuju oko 20 u mjesecu.
I svakako si provjeri s gin hoće ti otvoriti porodiljni 45 i 28 dana prije, da ne bi bilo nekih iznenađenja
Hvala! Čekam taj 45ti dan ko ozebli sunceee...
jaivanpa mene boli s desne strane vec 2 mjeseca 😂
beba se nogicama gura a sad kako je veci jos i vise nemogu uopce sjest a da ne izgledam ko da sam metlu progutala 😂😂 bar mi kicmu ravna ..
Hvala! Čekam taj 45ti dan ko ozebli sunceee…
I ja, samo što je meni već došao blizu
Već sam rekla da ću si na poslu isprintati kalendar i križati svako jutro dane
DeeDee ja sam u braku 7 godina i brak mi nije promjenio apsolutno ništa. Ja čak ni prezime nisam mjenjalaNo olaksao nam je neke administrativne stvari (viza i sl.). Od mojih bliskih prijatelja nitko nije u crkvenom braku, ili nisu uopce vjencani a imaju djecu, ili su rastavljeni, ili su u svjetovnom braku. Uopce ne znam koga cu uzet za kuma djetetu
😂😂
Ma baš zato što ništa ne mijenja ne vidim smisao, #romantičarka 🙈🙈
Crkveno neću sigurno jer nisam vjernik, za krštenje ćemo jos vidjeti koliko otac djeteta (ovo mi je takav vrh, zauvijek cu ga tako oslovljavat 😂😂😂) bude iskazivao želju, ali s obzirom da, bar ovih zadnjih 6 godina, nije bio na misi, mislim da mu neće proći haha.
Svatko zna svoje, cjenim i poštujem odluke, imam zaista bliskih prijatelja koji su svaku nedjelju na misi, imam neke koji se samo deklariraju kao vjernici i super, njihov izbor, logično mi je da obave sve "po ps-u", ali nema mi smisla da ja koja u crkvu uđem na vjenčanje ili ispraćaj, radim sve to "jer se očekuje".
[/url
Hvala! Čekam taj 45ti dan ko ozebli sunceee…
I ja, samo što je meni već došao blizu
Već sam rekla da ću si na poslu isprintati kalendar i križati svako jutro dane
Ja sam to vec pocela raditi 🤣🤣 sefica me samo gleda 🤷♀️
Mi onda imamo nekog vrlo liberalnog velecasnog 😂 njemu nis nije trebalo ni potvrda da su kum i kuma krsteni niti nase vjere niti to sto nismo crkveno vjencani niti sto suprug nema niti jedan sakrament nista samo plati obred donesi svjecu nasa imena i ime malog i to je to. On je vjencao i krscanina i pravoslavku i krstim im djecu i dao ponistenje crkvenog braka sestricni koja se razvela njemu sve ok . Izgleda da je stvarno to kako se kome hoce po zupama. Ja na to uopce ne obracam paznju nek si svatko bira kako hoce. Osobno sam cak bila misljenja da ga pustim da odraste pa sam bira u sto ce vjerovat ali eto na kraju smo krstili i zakljucili da je vjetovanje vrlo osobna stvar i da svejedno moze on sebi odabrati sto ce i kako ce. Tako cemo i sa drugim
Moja frendica kojoj sam vjencana kuma je odlucila 10 dana prije termina udati se kod maticara, termin 16.04., oni kao budu 06.04. i dobro i ode zena na pregled u Vinogradsku 27.03. i da potpise za epi da bi joj rekli da je otvorena 9 prstiju da ide odmah u radaonu😂😅 nije imala trudove pa je isla na drip, ali je sve brzo proslo😁 i zena se udala 06.04. haha😁
Sortiraj odgovore
Najstariji