ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita15
    23. Rujan 2019. 14:27

C1M4

Kad vec pricate o svadbama i to, jedno pitanje😊 moze li se dijete krstiti ako roditelji nisu vjencani uopce? Ja iskreno ne znam tko je krstio dijete, a da nije vjencan barem kod maticara, ali nisam ni ispitivala ljude pa mozda i to.. Jer mi nemamo u planu bas nikakvo vjencanje pa ono, da znam haha😊 I da, iz vaseg nekog iskustva, kad je najbolje krstiti dijete, s koliko dana, mjeseci, godina?😁

Moze moze nego. Nekoliko nasih prijatelja je krstilo dijete nisu bili vjencani niti su se od tada vjencali. Ja sam krstila kad je imao 5mj. Bilo je ljeto i bilo je super. Netko ranije a netko i kasnije. Bebi je svejedno 😂

• lucille9
    23. Rujan 2019. 14:30

Mi smo se isto vjenćali u matičnom, planirali smo crkveno vjenčanje i krstitke no kupili smo stan, falilo je para; tak da nismo crkveno vjenčani. Svećenik nije uopće radi problema.
    Goga, sada miruj, odmaraj, bude sve ok. Kao primjer- moja šogorica je u dvije trudnoće strogo mirovala; ona ni nije imala cerviks već su joj plodovi ovoji virili kao loptica u rodnicu. Donjela je dva bečera do termina. Tako da vjerujem da uz mirovanje bude se nalaz povukao.

lorija
    23. Rujan 2019. 14:34

Angie1205

Lorijapriorix je u pitanju 😕
    To smo dobili i kad su nam poceli napadaji i sra🤬 pa me bas prpa…

Ne ponovilo se vise! Ja vjerujem da nece jer je curica sad starija a tako i imunitet punooo jaci. 
    Prati je samo,vjerujem da si dobila 'upute' za nuspojave. Npr.meni uvijek kazu ako postoji mogucnost na to npr. Ako ne dobije sutra temp, nece ni dobiti. 
    Ti se samo opusti i maaazi svoju veliku busicu 😉

annika
    23. Rujan 2019. 14:36

C1M4

Kad vec pricate o svadbama i to, jedno pitanje😊 moze li se dijete krstiti ako roditelji nisu vjencani uopce? Ja iskreno ne znam tko je krstio dijete, a da nije vjencan barem kod maticara, ali nisam ni ispitivala ljude pa mozda i to.. Jer mi nemamo u planu bas nikakvo vjencanje pa ono, da znam haha😊 I da, iz vaseg nekog iskustva, kad je najbolje krstiti dijete, s koliko dana, mjeseci, godina?😁

Naravno da može. Može se dogoditi da svećenik odbije ali vidiš u drugoj župi i gotovo. Moji su kršteni s mjesec i pol oboje, tako planiram i sada. Nema nekog najboljeg vremena ako želiš  krstiti dijete

[iimg]

• Sarita15
    23. Rujan 2019. 14:39

Uopce nemam dojam da je to sa krstenjem tako rigorozno. Dvoji prijatelji su razlicite vjeroispovjesti pa su krstili dijete od toga jedni su u braku crkvenom drugi pred maticarom. Moj suprug nema niti jedan sakrament nije ni kum imao krstili smo dijete a brak sklopili kod maticara. Velecasni nis nije ni pitao. Samo ime i prezime djeteta. I krstenje ko i sve sto trazis od crkve se placa. Drugi dvoje su krstili svoju djecu a nisu vjencani nikako nigdje cak nisu tad imali prebivaliste ni na istoj adresi. Neznam kako je u nekim mjestima u Dalmaciji ili Slavoniji ali tu u Ri nitko nis ne pita ako ti placas krstenje svi suglasni nista ne smeta. 

C1M4
    23. Rujan 2019. 14:40

Hvala vam na odgovorima😘 ma ovo za maticara i crkvu znam da nema bas veze jedno s drugim, ali kako je navela Goga, svaki ima nesto svoje pa znam za slucaj gdje je jedan svecenik dopustio krstenje na osnovu vjencanja kod maticara jer je njemu bilo kao aha dobro onda se sigurno budu i u crkvi vjencali😐 mm i ja smo se pricestili i krstili i krizmali, nismo veliki vjernici zbog eto loseg iskustva nekog sa samom crkvom, ali znam doduse otici u crkvu kada osjetim potrebu pa smo odlucili krstiti dijete jer zelimo da i ono bude krsteno pa neka samo odluci kasnije zeli li biti vjernik ili ne😊 nisam ni za ni protiv niti imam lose misljenje o ikome tko zeli/ne zeli krstiti dijete, ali sam puno bolje odgovore dobila od vas ovdje nego od ljudi iz "stvarnog zivota oko mene", jedan odgovor je bio da kakvo je to pitanje uopce da se moramo vjencati i mi te da ga moramo i krstiti, drugi je pak bio da zar zelimo unistiti tamo malom djetetu zivot jer sta ako poslije ne bude vjernik😂 znaci, nemam rijeci haha

C1M4
    23. Rujan 2019. 14:47

Mene su moji krstili dok sam imala oko 2 godine, a brata dok je imao svega par mjeseci pa ono haha😊 Mi smo nekako razmisljali u 5. mjesecu mozda da bi ga krstili, tada ce imati oko 3, 3 i pol mjeseca em zbog vremena, em zato sto je jos mali pa ce vecinom i spavati(bar su tako djeca dosad na krstitkama na kojima smo bili) haha😅 Naravno, rano je jos o tome razmisljati, ali zelim se informirati o svemu tome posto nismo eto vjencani i prvo nam je, a i da pitam dok mi je na pameti haha😁

Točkica37
    23. Rujan 2019. 14:49

Cima u mojoj župi se ne moze krstiti dijete kojem roditelji nisu vjencani u crkvi.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

23. Rujan 2019. 14:56

Nekad su seoski zupnici znali svakakva svoja pravila donositi no pred par godina je papa Franjo jasno rekao da treba krstiti svako djete ako roditelji to zele bez obzira na njihov status. No svakako, kum mora biti katolik jer se inace gubi smisao krstenja i kumstva jer je kum kao vjerski vodic djetetov. To tako crkva gleda. Moja frendica je samohrana majka i bez problema je krstila djete. 
    Danas se vise ne krste skroz male bebe,obicno budu stare 3 mjeseca i vise kad se krste,no naravno moze i prije. Znam da je od poznanika djete bilo jako bolesno ko novorođenče te su ga krstili jos u rodilištu prije operacije. Danas zdrav škloarac.

• Zoe27
    23. Rujan 2019. 14:59

Kod mene isto roditelji moraju biti crkveno vjencani, dok su moji kumovi vjencani civilno i krstila su normalno dijete u drugoj zupi, samo je moj suprug morao kao kum donijeti potvrdu da je on crkveno vjencan kao kum, inace ne bi mogao biti.. Ja mislim da sve zavisi o sveceniku i zupi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.