Iva tebi je to onda 2 dana razlike... nista... idealno. Svaka procijena po uzv-u ima +/-6 dana pogresku, a tolerira se cak do 14 dana no kad je razlika termina po mjesecnici i uzv veca od 7 dana, tek se onda korigira termin i to samo u prvih 12 tjedana. Tako je meni doktorica na hitnoj objasnila. No najvsznije je da beba konstantno napreduje... npr moze biti 14 dana manja i tako uvijek i to je sve super. No ako je npr.na pocetku po terminu, pa manaja 7 dana, pa 14 itd. to ukazuje na zastoj u rastu.
ZM 23.2.; imaš one kalkulatore, termin mi ispada 30.11., danas sam 29+5.
Ovo za 20.11. je procjena prema mjerama fetusa, neki ginekolozi to prakticiraju, drugi se drže datuma ZM.
Ionako mozda ni jedna od nas ne rodi tocno na termin 🙄 Dva tjedna prije/kasnije je savrseno u terminub😀
Piba, meni je u prvoj trudnoći bilo dosta odstupanja, po 2tt, bebač se rodio zdrav. Najgore je kad se baci buba u uho i onda odeš tako doma. Bilo bi u redu da objasni, tj. da da jasnije upute, češće kontrole ili tako nešto. Mislim da smo sve sada jaaako osjetljive i znam da imaju dosta pacijentica, al malo bi morali biti taktičniji.
Moj prim.ginekolog kaže da je imao pacijenticu koja ga je za vrijeme trudnoće, koja je inače bila uredna, posjetila 53puta. Sada ima isto jednu 'češću' pa veli da ju pošalje na dan u bolnicu, jer ju nikako nemože smiriti.
Piba da je losa pupcana i losi protoci koji opskrbljuju bebu tada ti nebi rekla da je to sve ok. A bas sam odvrtila stranice i napusala si da je to ok. Zastoj u razvoju je kada beba po svim parametrima stagnira i tada rade obavezno daljnje pretrage. Prijateljica mi je imala sve to lose protoke losu pupcanu i zastoj u razvoju i poslali je na sve daljnje obrade dobila je terapiju i beba se rodila zdrava i sve ok. Neki put jednostavno je do mjera i oni nisu savrseni uvijek je nesto vece manje . Bezveze mi je da tako plase trudnicu ali da je stvarno nesto slala bi te dalje sigurno.
Iva terminska beba je od 37 do 42 tjedna znaci 5 tjedana vamo tamo sve je to ok pa tih deset dana sto pise ti nebi trebalo radit paniku niti stres u konacnici oni sami odluce hoce malo pozurit doc u dan tocno ili "zakasniti". Beba kad prode 36 tj je spremna mozes ju ocekivati i biti pripremljena da moze i za 2 dana i za 3 tj. I cak kad ti na pregledu kazu necete vi jos i to se preokrene u par dana. Znam iz iskustva. Dr me gledala 36+4 i rekla porod ni blizu 37 tocno beba u rukama. Tako da opusteno i ne brini.
Grizli ako si alergicna nemoj onda neprovjereni med nikako. A zasto pak ne smijemo kadulju? Mislim recimo caj pa to je mala koncentracija unutra 🤔
Meni je npr termin odredila doktorica po veličini bebe jer po menstruaciji nije mogla ,posto mi je preskočila jedan mjesec . Sad sam bas pogledala mjere koje sam dobila na anomaly-u i isto tako ni jedna nije ista ,u par dana su razlike

U kasnijim tjednima velicina bebe ovisi i o genetici. Imam frendicu koja je visoka 155 a muz joj 165 cm i non stop su joj govorili da je beba manja... rodila se potpuno zdrava. normalno da je manja jer su njih dvoje niski. Ja sam 178 cm, muz 185 cm... za ocekivat je da beba bude dulja nego kod tih frendova.
ZM 23.2.; imaš one kalkulatore, termin mi ispada 30.11., danas sam 29+5.
Ovo za 20.11. je procjena prema mjerama fetusa, neki ginekolozi to prakticiraju, drugi se drže datuma ZM.
U prvoj trudnoci (2014.) mi je bilo za dan razlike od tebe. Zm 24.02. S tim da nam je curka dosla malo ranije, 18.11.

Be the change you wish to see in the world.. 💚
Ja sam isto vidjela da neke mjere su do tjedan dana razlike, al iskreno se nisam zamarala dok god netko ne kaze nije okej ovo onom. Nekad bolje izgleda zacepiti usi. Toliko su netaktični a nama malo treba da se uplašimo ko ja danas ..🤔 eto dosla sam k sebi i rekla si ma nije njemu nist ni s tom vodom. I cao...
Vidis iva meni je zadnja menstruscija 26.2. a vidi razlike 3 dana. Moj termin po ZM je 7.2. a on tvrdi 5.2. al ja imam duge cikluse...ima ocito vise faktora.. moj ciklus je oko 35 dana cca

👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
7.12 i 5.12.*

👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji