ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    19. Rujan 2019. 19:55

Piba ne znam zasto te tako isprepadala. Ja isla gledat svoj nalaz anomaly od prije 2 dana i pise uz AC mjeru sta je za trbuscic +-14d znaci ta vrijednost je uredna u tim vrijednostima, abedera i glavica pise 10d. Meni to nije bilo jasno sto znaci pa sam isla sad provjeravati. Ako beba raste kontinuirano i u tim nekim refernetnim mjerama ja ne kuzim zasto place trudnicu. Pp cemu je zakljucila da je posteljica losa? To da je tocno poslala bi te odmah u TA na detaljniji pregled jer ako posteljica ne opskrbljuje dovoljno bebu trebala bi primit terapiju, a me te poslat doma. Joj sto mrzim takve ginekologe!
    Mene zanima jedna stvar znam da mi ne smijemo kadulju, k tome meni zna izazvat alergije. E sad svekrva i svekar mi donjeli kad su bili neki super kao med. I ja ga sad drugi dan vec uzimam i sad mi kaze muz da je vejrojatno to od nekog tamo lokalca njihovog od kadulje. I sad me malo brine da ne bi bilo kakvih problema. Mislim koji pametnjakovic donese med meni alergicnoj na svakog vraga bez etikete, a ja glupaca isla ga uzimat bez razmisljanja. Muz ih zvao da pita al naravno oni se kunu u dobrobit kadulje i da ne utjece med nego ulje i caj na trudnice. Luda sam sad. 

Nasty
    19. Rujan 2019. 20:01

piba7

Nasty

Pibane mora to ništa značiti, i mome su mjere udova, glave i trupa različite, noge i glava su veće za dob.. ali ako ćeš biti mirnija možda da odeš kod svoga gin. ili kod nekog privatno ranije samo da mu pokažeš nalaz.. Da ne čekaš 12dana i sekiraš se. Kad se vraća s godišnjeg?

Koja ti je razlika izmedju mjera?
    Ne želim opet ići ovako nekome kao danas, pričekati ću svog doktora.

Nije bilo sličica pa nemam ispred sebe, ali sam zapamtila da je po mjerama glava bila veća za 2 dana, a potkoljenica za 4 dana, trup je bio uredan za dob. A gle sve zavisi i kakve ste vi roditelji građe. Meni je muž visok i ima uzak struk, duge noge, oboje smo glavati. Ja imamprosječne dužine noge. Ako je mlađa gestacijska dob bebe, može bit da ima malo dulje udove, veću glavu. Meni se čini da je to sve normalno. 

Nasty
    19. Rujan 2019. 20:04

Na idućem pregledu mi nisu ni govorili mjere nego su mi rekli da je veći za tjedan i pol. Pa su mi očitali čitabu da se moram pridržavat djete blabla da ne bi bila beba prevelika i tako. Pipu mi neke mjere na otpusnom pismu, ali fakat ne kužim što im znače te kratice.. 

Iva tebi je to onda 2 dana razlike... nista... idealno. Svaka procijena po uzv-u ima +/-6 dana pogresku, a tolerira se cak do 14 dana no kad je razlika termina po mjesecnici i uzv veca od 7 dana, tek se onda korigira termin i to samo u prvih 12 tjedana. Tako je meni doktorica na hitnoj objasnila. No najvsznije je da beba konstantno napreduje... npr moze biti 14 dana manja i tako uvijek i to je sve super. No ako je npr.na pocetku po terminu, pa manaja 7 dana, pa 14 itd. to ukazuje na zastoj u rastu. 

• lucille9

ZM 23.2.; imaš one kalkulatore, termin mi ispada 30.11., danas sam 29+5.
    Ovo za 20.11. je procjena prema mjerama fetusa, neki ginekolozi to prakticiraju, drugi se drže datuma ZM.

19. Rujan 2019. 20:06

Ionako mozda ni jedna od nas ne rodi tocno na termin 🙄  Dva tjedna prije/kasnije je savrseno u terminub😀

• lucille9
    19. Rujan 2019. 20:11

Piba, meni je u prvoj trudnoći bilo dosta odstupanja, po 2tt, bebač se rodio zdrav. Najgore je kad se baci buba u uho i onda odeš tako doma. Bilo bi u redu da objasni, tj. da da jasnije upute, češće kontrole ili tako nešto. Mislim da smo sve sada jaaako osjetljive i znam da imaju dosta pacijentica, al malo bi morali biti taktičniji.

Moj prim.ginekolog kaže da je imao pacijenticu koja ga je za vrijeme trudnoće, koja je inače bila uredna, posjetila 53puta. Sada ima isto jednu 'češću' pa veli da ju pošalje na dan u bolnicu, jer ju nikako nemože smiriti.

• Sarita15
    19. Rujan 2019. 20:13

Piba da je losa pupcana i losi protoci koji opskrbljuju bebu tada ti nebi rekla da je to sve ok. A bas sam odvrtila stranice i napusala si da je to ok. Zastoj u razvoju je kada beba po svim parametrima stagnira i tada rade obavezno daljnje pretrage. Prijateljica mi je imala sve to lose protoke losu pupcanu i zastoj u razvoju i poslali je na sve daljnje obrade dobila je terapiju i beba se rodila zdrava i sve ok. Neki put jednostavno je do mjera i oni nisu savrseni uvijek je nesto vece manje . Bezveze mi je da tako plase trudnicu ali da je stvarno nesto slala bi te dalje sigurno. 
    Iva terminska beba je od 37 do 42 tjedna znaci 5 tjedana vamo tamo sve je to ok pa tih deset dana sto pise ti nebi trebalo radit paniku niti stres u konacnici oni sami odluce hoce malo pozurit doc u dan tocno ili "zakasniti". Beba kad prode 36 tj je spremna mozes ju ocekivati i biti pripremljena da moze i za 2 dana i za 3 tj. I cak kad ti na pregledu kazu necete vi jos i to se preokrene u par dana. Znam iz iskustva. Dr me gledala 36+4 i rekla porod ni blizu 37 tocno beba u rukama. Tako da opusteno i ne brini.
    Grizli ako si alergicna nemoj onda neprovjereni med nikako. A zasto pak ne smijemo kadulju? Mislim recimo caj pa to je mala koncentracija unutra 🤔

Dalindas
    19. Rujan 2019. 20:14

Meni je npr termin odredila doktorica po veličini bebe jer po menstruaciji nije mogla ,posto mi je preskočila jedan mjesec . Sad sam bas pogledala mjere koje sam dobila na anomaly-u i isto tako ni jedna nije ista ,u par dana su razlike 

19. Rujan 2019. 20:26

U kasnijim tjednima velicina bebe ovisi i o genetici. Imam frendicu koja je visoka 155 a muz joj 165 cm i non stop su joj govorili da je beba manja... rodila se potpuno zdrava. normalno da je manja jer su njih dvoje niski. Ja sam 178 cm, muz 185 cm... za ocekivat je da beba bude dulja nego kod tih frendova.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.