Cure mislim da sam se nasla ovdje na listi cekanja za trudnicki uzv odnosno anomaly, skuzila sam po inicijalima i mbo broju, datum 03.10. znaci za 2 tjedna, tad cu bit 21+2, to je valjda ok. Jos cekam na mail potvrdu u koliko sati, ali mislim da je to to.
https://www.kbsd.hr/listacekanja/ambulantna.html
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Omerta 21+2 ti je idealno... ja sam bila na anomaly u 21+4 i mjere su mi EFW 493 g(22+1), BPD 4.94 cm (21+0), HC 18.97 cm (21+2), AC 16.98 cm (22+0), FL 4.07 cm (23+1). Doktor je rekao da je sve ok, u ranijim mjerenjima CRL mi je uvijek bio 4 dana manji. Sad se cini da je FL visi
Lavice e super skuzila sam to me zanimalno da nije samo rano dole pa da bjezi. Hvala puno. Uzela bi malm od ikee sa 4 ladice. Taman mi visina 100 kao prematalice da ne moram biti sagnuta i mislim da taj obican jastuk stane na nju koliko sam skuzila dimenzije. Imam te malm u svojoj sobi i u kupaoni i savrsene su mi pa to mi je onako na sigurno ici, a dobri cu hrpu mjesta za robicu.
Angie oprosti ja se pocela smijat kad se tebe vidila, preslatko izgledas u tim prugicama ko da jastuk imas a ne bebu. 😂 A Mare bas fino trbuh ti se vidi! Jako ste zgodnicke! Ja za sramotu vise neću se usporedjivat sa drugim trudnicama jer u utorak na kontroli sjedimo na 4 trudnice sve tu negdje po tjednima mene sestra pita a di je trbuh? A imala sam uzu majicu. Njima govori imat cete uzv preko trbuha, a meni preko trbuscica. Mm me poslije zezao 2 sata zbog toga.
Ja sam na malm komodu i za prematalicu uzela onu protukliznu prozirnu podlogu za ladice u Ikei koja se reže jer moja podloga nema ništa za izvuči van i ništa nikud ne bježi
Grizli može se ranije, ja sam bila u 23tt na oggt-u. Ali su me na profile u bolnicu poslali točno s 25.
Evo nas nazad. Bila sam s njim unutra ponovo,jer nije opusten bice zbog jucer 😒
Bio je jedan rockas pa je bilo bas zanimljivo.
Nego, cini mi se Zoe je spomenula zakasnjelu prilagodbu?! Jesmo li mi zakasnjeli sa 2,5god?
Cini mi se da jesmo. Ima ih jos te dobi s njim koji su na prilagodbi, al kad me je teta upitala jel ikad bio u nekoj grupi i kad sam rekla NE,bas me zacudjeno pogledala 😕
Hvala vam cure! I ja ae tjesim da ce ga brzo proci i da ae ne nece obazirati na druge. Inace se jutri veseli kad se sprema da ide u jaslice.
Ništa se ti ne brini za prilagodbu. Bolje da plače sada nego da ga ulovi kriza za mjesec, dva. Samo ti budi smirena dok ga vodiš da ne osjeti tvoju nervozu. A za godine ništa nije kasno. Vjeruj mi, gori su oni koji vrtić prvi puta vide sa 6 godina. Ti niti se znaju obuti, ni obući i još ti na sve proturječe i bježe na sva vrata.
Piba ne mora to ništa značiti, i mome su mjere udova, glave i trupa različite, noge i glava su veće za dob.. ali ako ćeš biti mirnija možda da odeš kod svoga gin. ili kod nekog privatno ranije samo da mu pokažeš nalaz.. Da ne čekaš 12dana i sekiraš se. Kad se vraća s godišnjeg?
Omerta ja sam bila na anomaly sa sad 21+4 i isto mi je rekla dr da je termin dolaska super. Meni su sve mjere bile 21+2 - 21+4 tako da moja beba bas ocito prati svoje tjedne koje oni racunaju.
Juno hvala puno za savjet. To je super ideja vidis. Od toga kad se prematalica makne sigurno nece ostat nikakvo ljepilo ni ništa na komodi. 👍
Pibane mora to ništa značiti, i mome su mjere udova, glave i trupa različite, noge i glava su veće za dob.. ali ako ćeš biti mirnija možda da odeš kod svoga gin. ili kod nekog privatno ranije samo da mu pokažeš nalaz.. Da ne čekaš 12dana i sekiraš se. Kad se vraća s godišnjeg?
Koja ti je razlika izmedju mjera?
Ne želim opet ići ovako nekome kao danas, pričekati ću svog doktora.
Piba nemoj se uzrujavati... ne znam bebu koja bi bila savršena u svim gabaritima..samo se osvrnu oko sebe. Em smo svi raznih visina odnosno dužine nogu, opsega trbuha, veličine glave itd. Evo meni je kćer bila naprednija trbuhom 2tj stalno i stalno su to govorili a dan danas je takve gradje,ko ona djecica iz Afrike skemba napuhana,i sad mi isto govore i za ovu bebu. Genetika!
Iva A zašto se opterećuje s s time dan dva gore ili dolje? Svi ginekolozi računaju po datumu zadnje menge i ciklusu od 28 dana koji rijetko koja žena ima. U principu se termin poroda odredjuje u početku i korigira samo na početku ako par uzv-a ima naprednije/"nazadnije" mjere (kao kod mene, ZM je 4.5. I termin bi trebao biti 8.2. Ali je beba od starta naprednija 3 dana jer su mi ciklusi 24/25 dana i korigirali su na pocetku na 5.2.). Kasnije se to ne obicava korigirati jer im je teže procijeniti realno. Trudnocu računaju 40 tjedana al baš zbog te nesigurnosti poradjaju zadnje sa 42 tjedna. A ovo što dr tvrdi da bi mogla 20.11. roditi ne znam... vodis se pod visokorizicnom trudnocom pa vjerojatno zato al uloziva si za vrsak prsta,ne vidim zašto bi bio prijevremeni porod,al opet ona zna bolje.
Lavice, hvala ti.
Ma brinem se, jer je rekla da to ukazuje na zastoj u razvoju, spominjala lošu posteljicu i pupcanu vrpcu,... baš sam jako uznemirena.. Samo želim da s mojom curicom bude sve u redu i da se rodi živa i zdrava 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji