Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici…za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆♀️
😂😂😂😂
Meni bude pritisak i tjera me mokriti po par kapi svako malo. Osjecam nekako tezinu dolje
Isto tako osjetim baš pritisak i konstantno me tjera na wc iako nemam šta mokriti...i baš osjetim kad lupka po mjehuru...kad lupne prođu me ko neki trnci, ne znam kak to nazvati, kao neki val od mjehura pa do dolje...baš je nekak neugodno..neki dan mi je skoro čaša ispala jer me iznenadio hahaha I znam da nije neka upala jer čim se pomjeri da ne lupka po mjehuru prestane me i tjerati na wc :)
Hej!
Imala sam gljivice na proslom pregledu i dobila vaginalete geonistin 6kom. Bitno je da do kraja stavljas i odu. Rekla mi je i ako osjetis peckanje ili da svrbi ili neku nelagodu, operes se cesce u danu. Ne koristiti intimo gelove ni sapune, samo mlaka voda. I smanji unos UH jer pogoduje gljivicama. Mozes koristiti dnevne uloske ili mijenjati gacice. Bitno je samo da je suho dolje jer im i vlazno pogoduje.
Nakon par dana bilo mi je bolje ali sve je prestalo nakon 6 noci.
E da, i nemoj hodati bosa. Pazi se. Pitala sam i da kupim caj ili nesto, rekla je da nema potrebe kod gljivica. Da trudnice imaju slabiji imunitet pa je to cesta pojava. Jedino sto nije nimalo ugodno.
Poslije antibiotika cesto zna biti problema dolje 😢.
Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici…za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆♀️
😂😂😂😂
Meni bude pritisak i tjera me mokriti po par kapi svako malo. Osjecam nekako tezinu dolje
Isto tako osjetim baš pritisak i konstantno me tjera na wc iako nemam šta mokriti…i baš osjetim kad lupka po mjehuru…kad lupne prođu me ko neki trnci, ne znam kak to nazvati, kao neki val od mjehura pa do dolje…baš je nekak neugodno..neki dan mi je skoro čaša ispala jer me iznenadio hahaha I znam da nije neka upala jer čim se pomjeri da ne lupka po mjehuru prestane me i tjerati na wc :)
E tooo, taj val, super si to opisala. Bas to! Imam feeling da ce mi ispast beba u tom trenu, nije bas najugodniji osjecaj na svijetu!
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
Cure imam pitanje za iskusne mame.. Opet🙃🤗
Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva?
Kod nas ide indukcija bez obzira na tezinu bebe u 39tjednu. Meni srecom zadnji put od ricinusa krenulo samo, ili samo kd sebe ne znam jer sam dosla u39tj 3 cm otvorena.
Sa prvim sam dobivala one gelove u 38tj i nisam se nista otvorila i onda 2 dana pred termin indukcija dripom i tak…trajalo je… prvi porod nekako uvijek potraje cini mi se…
Malo me tog induciranog strah, pogotovo kad naletim na neke koje se zalažu za prirodni porod i pljuju po dripu uzduž i poprijeko kako ga treba pošto poto izbjeć jer je u manjini potreban blabla.. ne razmišljajući da ima nas samo šećerašica svaka šesta trudnica koja će lako moguće završit na induciranom..
Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
Cure imam pitanje za iskusne mame.. Opet🙃🤗
Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva?
Kod nas ide indukcija bez obzira na tezinu bebe u 39tjednu. Meni srecom zadnji put od ricinusa krenulo samo, ili samo kd sebe ne znam jer sam dosla u39tj 3 cm otvorena.
Sa prvim sam dobivala one gelove u 38tj i nisam se nista otvorila i onda 2 dana pred termin indukcija dripom i tak…trajalo je… prvi porod nekako uvijek potraje cini mi se…
?? Ček ček, ide indukcija uvijek u 39.tjednu ili u slučaju secerasa? Jer ako ide uvijek u 39. tjednu meni to nije normalno😳😳
Nasty ja sam završila na indukciji,tj. Skočio mi je tlak večer prije pregleda kad sam bila nepunih 39 tjedana,pa su me ostavili u bolnici na sto pretraga jer su se bojali da nije preklampsija. Kako nisu našli uzrok i pratili su simptome indalje, nakon 4 dana su rekli da će me inducirati jer se boje pustit me doma jer ne živim blizu bolnice (u drugom gradu). Ništa, dobila u 5 ujutro klistir,nakon tog wc, stavili me u predradjaonu u 6 i stavili taj gel. On se ostavi 6 sati da djeluje ako se ne otvaras onda tek nakon 6 sati moraju novu dozu nanijeti. Btw,meni sam od sebe ispao 10min prije klistira sluzni čep. Uglavnom u 13h su vidjeli da sam 3 ili 4 prsta otvorena pa su me prebacili u box(u predradjaoni su dosta neugodni ti ručni pregledi kolko se otvaras, a gel ko gel je neke nepravilno trudove potaknuo al nije to baš nešto boljelo). U boxu su mi probusili vodenjak (izgleda ruznije nego što je jer buse nekom kao sipkom😂, ne boli već je pritisak) i onda drip i nakon sat vremena epiduralnu (oko 3 popodne) u 20h sam rodila. To se kao smatra brzo za prvorotku😂 Al nemoj unaprijed brinuti, prate težinu bebe pa unaprijed induciraju,nije nužno da će i tebe. Ne znam kako je imati porod bez indukcije ali meni ovo nije bio bauk,pripremila sam se na gore😘
Super Lavice baš si me utješila.. Thnx
Inaće samo šećerašice šalju u bolnicu ako doguramo do 39tt.
😂😂😂😂
Isto tako osjetim baš pritisak i konstantno me tjera na wc iako nemam šta mokriti…i baš osjetim kad lupka po mjehuru…kad lupne prođu me ko neki trnci, ne znam kak to nazvati, kao neki val od mjehura pa do dolje…baš je nekak neugodno..neki dan mi je skoro čaša ispala jer me iznenadio hahaha I znam da nije neka upala jer čim se pomjeri da ne lupka po mjehuru prestane me i tjerati na wc :)
Mene kad lupi po mjehuru imam osjećaj da sam se upiskila a nisam...precudan osjecaj
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Baby D ti se opasno blizis kraju 😊 beba je vec jako velika 😊 meni su isto rekli da mi je meksi cerviks, duzina 27 mm al sam zatvorena. Rekli su mi da malo laganije nego inace sve radim. Tak da probaj sto vise odmarati i laganini.
Nastysto se tice induciranog poroda sad dok sam bila u bolnici vidjela sam svasta i mogu ti reci da to sve ovisi od zene do zene. Meni moj porod ko porod uopce bije bio tezak, al treba uzeti u obzir i moje psihicko stanje tad. Ja sam npr.rodila unutar 6 sati, otvarala sam se bez problema sa gelom. Frendica isto tako. Cimerica je sad u bolnici isla na inducirani i patila se 24 sata i nikak nije islo pa su na kraju napravili carski. Po meni indukcija sigurno nije nesto najbolje jer se ide mimo prirode, niti je beba spremna, a tijelo se mora brzo prilagoditi lijekovima. Al kazem, znam vise slucajeva da je bilo brzo i efikasno nego da nije. Moj savjet ti je da ne razmisljas o tome, ak ces trebat na indukciju to je zato jer ce to biti najbolje za tebe i bebu, a kolko ce trajati i boljeti ne moze nitko znati. U tom trenutku kaj god da bilo samo razmisljaj da olaksas bebi da dode na svijet, to npr.meni pomaze da ne panicarim i da ostanem skulirana 😊 ps. nadam se da te nisam prestrasila s cimericom, nije mi bila namjera 🤭
Thanx Red tebi je bilo slično kao i mojoj sestri. I ona je brzo rodila. Istina, ima svakakvih priča da.. Nisi me prestrašila, ne brini. Ja se malo informiran kojim redosljedom što ide i sl. Znači prvo daju taj gel, pa kasnije drip.
Slažem se i s ovim osjecajem da mislis mi ce ti ispast beba između nogu hahah....
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Cure, jos jedno glupo pitanje u vezi UK. Jel mogu poslat muža da ju odnese samo sa uputnicom (bez zdravstevene)? Trebat će mi istovremeno za drugi pregled na drugom mjestu
Sortiraj odgovore
Najstariji