ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mala.le.90.
    16. Rujan 2019. 15:43

Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici...za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆‍♀️

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

C1M4
    16. Rujan 2019. 15:49

Angie tek sada vidim da si napisala za kavu haha😋 bit ce jos kava, nema veze hehe, bome smo se lijepo raspricale haha😁 ja sam tek sada dosla kuci😬
    Bas mi je drago vidjeti da su dosadasnji pregledi super prosli i da bebani rastu😍 

Točkica37
    16. Rujan 2019. 15:50

Lavice sa gestacijskim.u vinogradskoj poradaju u 39om tjednu. Ne znam da li se sto promjenilo kd prije 6 godina.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Aristea
    16. Rujan 2019. 15:52

mala.le.90.

Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici…za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆‍♀️

😂😂😂😂
    Meni bude pritisak i tjera me mokriti po par kapi svako malo.   Osjecam nekako tezinu dolje

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

16. Rujan 2019. 15:55

ja sam neki dan kad me muz pitao sto mi je isto rekla da imam pizdobolju 🙈🙈😂😂 
    osjetim da je na mjehuru jer mi samo od jednom neki pritisak dolje 

mala.le.90.
    16. Rujan 2019. 15:56

Ja ipak idem ujutro raditi urinokulturu mada mislim da je stvarno zrelo vrijeme za to ucestalo mokrenje i pritisak, usla sam u 7.mj!
    A ogtt cu iduci tjedan, nije meni jos zurba, pise do 28.tt

16. Rujan 2019. 15:59

Nasty

LoSa84

Nasty

Što se ogtt-a tiče, trebalo bi ne jesti slatko par dana prije i ne jesti previše voća pogotovo navečer. Ali jesti normalno. Inače promjena prehrane od zadnjih nekoliko dana neće puno utjecati na rezultate, pogotovo ove na tašte. Jer glikemija pokazuje šećer u krvi u zadnjih 6-8 tjedana. Meni je na profilu pokazala 5,5% a mora biti ispod 7%. A toliki mi je bio i nalaz na tašte na OGTT - u. Način prehrane se ne može baš zakamuflirati u par dana. Zato dr. znaju jesi li se pridržavao dijete tri tjedna ili ne kad se ide ponovit profil.

Nasty, kad ti mjere secer aparaticem ili iz krvi to pokazuje trenutnu vrijednost na koju upravu utjece nedavna konzumacija. Ovo sto ti spominjes i sto se izrazava u postocima jeHbA1c.Test HbA1c je test koji se koristi za dijagnosticiranje šećerne bolesti. Testom se određuju vrijednosti glukoze u krvi u posljednja 3 mjeseca. Vrijednosti iznad 6,5 % upućuju na šećernu bolest.
    Kod ogtt testa na prvu vrijednost moze utjecati ono sto se konzumira dan prije no ako nesto ne valja s regulacijom secera ostale dvije vrijednosti takoder odstupaju.

Da to je glikozilirani hemoglobin, meni su ga vadili na guk profilu. Nisam stručnjak u tom području, pa se informiram. Zanimljivo mi je što mi je na tašte šećer na oggt-u bio 5,5. Pod opterečenjem je bio u granicama normale. A ova glikemija u postocima također 5,5. Na guk profilu mi je najniži na tašte šećer bio 5,4. A prije nego sam došla na guk sam već danima pazila što jedem. Samo kažem da za regulaciju šećera treba vremena, ali naravno ne treba se nakrcat masnim, slatkim i bijelom tjesteninom dan ptije ogtt-a jer naravno da će šećer bit veći nego je inače.

Kod tebe postoji mali problemcic s regulacijom, posebice jer ti je kod profila povisen  pa i treba dulje vremena za regulaciju. Ja sam prvenstveno mislila na cure kojima je secer ok no dan prije pojedu nesto slatko pa onda im gestacijski dijagnosticiraju. Recimo ja si od pocetka trudnoce sama pratim razinu secera i obicno mi ujutro nije nikad visi od 4.8. No jednom sam u 10 navecer pojela 3 zlice linolade i ujutro mi je bio 5.6. Znaci od nekih 100 mjerenja jedno je vise. I to ne znaci da imam gestacijski,medutim da sam dan prije vadenja krvi isto to pojela dobila bi dijagnozu gestacijskog. Zato ipak treba malo pripazit prije mjerenja 😉  Ako vam nije ok nece vam dijeta od jedan dan puno utjecati,no mozete pokvariti nalaz nepromisljenim obrokom.

MaRe
    16. Rujan 2019. 16:08

Jaivanpa

mala.le.90.

Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici…za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆‍♀️

😂😂😂😂
    Meni bude pritisak i tjera me mokriti po par kapi svako malo. Osjecam nekako tezinu dolje

Isto tako osjetim baš pritisak i konstantno me tjera na wc iako nemam šta mokriti...i baš osjetim kad lupka po mjehuru...kad lupne prođu me ko neki trnci, ne znam kak to nazvati, kao neki val od mjehura pa do dolje...baš je nekak neugodno..neki dan mi je skoro čaša ispala jer me iznenadio hahaha  I znam da nije neka upala jer čim se pomjeri da ne lupka po mjehuru prestane me i tjerati na wc :) 

kl1v
    16. Rujan 2019. 16:15

Hej!
    Imala sam gljivice na proslom pregledu i dobila vaginalete geonistin 6kom. Bitno je da do kraja stavljas i odu. Rekla mi je i ako osjetis peckanje ili da svrbi ili neku nelagodu, operes se cesce u danu. Ne koristiti intimo gelove ni sapune, samo mlaka voda. I smanji unos UH jer pogoduje gljivicama. Mozes koristiti dnevne uloske ili mijenjati gacice. Bitno je samo da je suho dolje jer im i vlazno pogoduje. 
    Nakon par dana bilo mi je bolje ali sve je prestalo nakon 6 noci. 
    E da, i nemoj hodati bosa. Pazi se. Pitala sam i da kupim caj ili nesto, rekla je da nema potrebe kod gljivica. Da trudnice imaju slabiji imunitet pa je to cesta pojava. Jedino sto nije nimalo ugodno. 
    Poslije antibiotika cesto zna biti problema dolje 😢.

mala.le.90.
    16. Rujan 2019. 16:23

MaRe

Jaivanpa

mala.le.90.

😂😂😂😂
    Meni bude pritisak i tjera me mokriti po par kapi svako malo. Osjecam nekako tezinu dolje

Isto tako osjetim baš pritisak i konstantno me tjera na wc iako nemam šta mokriti…i baš osjetim kad lupka po mjehuru…kad lupne prođu me ko neki trnci, ne znam kak to nazvati, kao neki val od mjehura pa do dolje…baš je nekak neugodno..neki dan mi je skoro čaša ispala jer me iznenadio hahaha I znam da nije neka upala jer čim se pomjeri da ne lupka po mjehuru prestane me i tjerati na wc :)

E tooo, taj val, super si to opisala. Bas to! Imam feeling da ce mi ispast beba u tom trenu, nije bas najugodniji osjecaj na svijetu!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI