ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Rujan 2019. 14:01

PetraB ako si jela spek i kobasice (posebno ako su domace) bez kruha to ti ne moze dici secer... no ako si uz to jela kruh moze 😀 Masna hrana kao i meso ne dizu secer jer sadrze jako malo ugljikohidrata. 
    Netko je pitao za Kik... ja tamo redovno kupujem tajice,trenirke i sl. i cini mi se da im je pamuk dobar. 
    Zvala sam doka za uzv dojki. Rekla mi sestra da dodem u srijedu pa ce doktor pogledat i procijenit jel treba uzv. Takoder  sutra moram doktoru zbog prehlade.Kasljem jako te me boli trbuh od kaslja. Zbog toga me strah da si nesto ne napravim od naprezanja. 

Red Fox
    16. Rujan 2019. 14:03

DeeDee onda ti zelim da sve stignes srediti i napraviti na vrijeme i da nadete rjesenje. 🤞
    Kad ne radis sam za sebe onda uopce nemas pojma kolki toga jos ima sa strane. Zato sam ja cesto zahvalna kaj radim tu di radim jer bi se vjerojatno pogubila u administraciji 😆

Grizli
    16. Rujan 2019. 14:12

Zaaborvaila koja je pitala za psa i bebu. Evo moj seka kad je bila trudna imala je maltezericu. Osim nas par koje je podnosila svi ostali su bili na grrr, a ne daj boze da je netko koga nije volila ili poznala taknuo moju sestru. Kad su stigla kolica u kucu ona se toliko naljutila da nije danima prilazila sobi di su bila. Djecu nikakvu nije volila, a mojubsestru obozavala. Sestra zadnja 2mj prelezala u bolnici pasica skoro krepala jer nije htjela jest niti da joj iko priđe blize. Dok nije dosla doma sestra sa malim od tog komenta to djete je njoj bilo amen. Niko ga ruzno nije smio pogledati. Kad je puzao ona bi se maknula u svoju kosaru i stavila sapu preko glave da ju ne cupa po usima. Furala se u kosari onoj od kolica. Mogli smo kolica ostaviti na sred grada niko malog ne bi ni pomirisao kako ga je cuvala. Tako da ja vjerujem da ce i tvoj pas osjetiti bliskost s tvojon bebom i biti tako nastrojen. Jer ako tebe voli volit cw i djete jer osjeca pas da je to vase dijete a ne neko xyz. Samo znam da moja sestra cim je dosla iz rodilosta je spustila malog da ga pasica ponjuska i svaki dan kad bi spavao je malo nju mazila da se ne osjeca zapostavljeno, uvijek isla s njima u stenje i nikad nije bilo problema nikakvih. Uginula kad je mali napunio 6 godina, a necak je bas divljak mali. Na labradoru je sjedio i jahao ga sa 2 godine, vuko ga za rep, a labrador je miran bio ko stup.
    Kuzim vlasinice firmi i sama sam u situaciji kako ce se sve posloziti, al ranije kod prvih trudnoca sam se vise zamarala s time, nakon sto sam izgubila trudnocu shvatila sma da posao ide dalje, a da moja zelja za bebom je sve jaca i jaca i da ce se svi i sve snac bez mene. 

16. Rujan 2019. 14:21

iva4

Zoerazmisljala sam i ja o canestenu jer sam ga prije par god koristila i sve je proslo kao sto si i ti rekla kroz par dana… no neznam dali se smije koristit kao dosta je agresivan… no ako ovo ne upali svakako cu pitat u cetvrtak na kontroli dali ga smijem uzet….
    Evo vam bisera od mog dragog mm-a … kako sad od zadnje kontrole nije vidio donji dio kazem ja njemu gle u cetvrtak ces morat pazljivo sa britvicom rijesavam prasumu jer imam vjerojatno te gljivice i sve me pece ako se zagrebe i svrbi jako, a on posalje samo pa kako to onda sad izgleda dole jel pljesnivo ili kad kazes da su gljivice u pitanju??? Majko mila upisala sam se skoro… neznam sad jel stvarno tako bedast ili me samo pokusava nasmijat u cijeloj ovoj situaciji 🤣🤣🤣🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Jane kuzim zasto se ti brijes ako imas problema s iritacijom i gljivicama. Upravo ti brijanje uzrokuje oboje. Ja sam jednom od brijanja dobilagljivice i kad je doktorica vidjela iritaciju mi je rekla da to vise ne radim. Rekla mi je da se brijat treba samo za operativne zahvate i porod.

16. Rujan 2019. 14:25

LoSa84

iva4

Zoerazmisljala sam i ja o canestenu jer sam ga prije par god koristila i sve je proslo kao sto si i ti rekla kroz par dana… no neznam dali se smije koristit kao dosta je agresivan… no ako ovo ne upali svakako cu pitat u cetvrtak na kontroli dali ga smijem uzet….
    Evo vam bisera od mog dragog mm-a … kako sad od zadnje kontrole nije vidio donji dio kazem ja njemu gle u cetvrtak ces morat pazljivo sa britvicom rijesavam prasumu jer imam vjerojatno te gljivice i sve me pece ako se zagrebe i svrbi jako, a on posalje samo pa kako to onda sad izgleda dole jel pljesnivo ili kad kazes da su gljivice u pitanju??? Majko mila upisala sam se skoro… neznam sad jel stvarno tako bedast ili me samo pokusava nasmijat u cijeloj ovoj situaciji 🤣🤣🤣🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Jane kuzim zasto se ti brijes ako imas problema s iritacijom i gljivicama. Upravo ti brijanje uzrokuje oboje. Ja sam jednom od brijanja dobilagljivice i kad je doktorica vidjela iritaciju mi je rekla da to vise ne radim. Rekla mi je da se brijat treba samo za operativne zahvate i porod.

Mislim naravno na totalno brijanje 😉

Red Fox
    16. Rujan 2019. 14:43

Grizli ja si nekak zamisljam takav scenarij u glavi, poznavajuci svog psa, nadam se da i bude tak 😊
    Mikio ja imam osjecaj da mi prek noci trbuh naraste pa je onda par tjedana isti i onda opet prek noci samo bukne 😂
    Imam i jos jedno pitanje za iskusne mame  kaj se tice pranja plisanaca u ves masini, na kolko stupnjeva, koji program  koji prasak i kaj s onim igrackama koje sviraju ili vibriraju, jel smiju i te u ves masinu? Rekla mi je frendica da ima u dm-u neka tekucina za dezinfekciju igracaka, kaj mislite o tome? Ja si nekak mislim to sve oprati dok je jos relativno toplo, a prek zime mi se nekak cini da ih je najbolje staviti na radijator. Svi savjeti su dobrodosli 😊

Nasty
    16. Rujan 2019. 14:57

LoSa84

Nasty

Što se ogtt-a tiče, trebalo bi ne jesti slatko par dana prije i ne jesti previše voća pogotovo navečer. Ali jesti normalno. Inače promjena prehrane od zadnjih nekoliko dana neće puno utjecati na rezultate, pogotovo ove na tašte. Jer glikemija pokazuje šećer u krvi u zadnjih 6-8 tjedana. Meni je na profilu pokazala 5,5% a mora biti ispod 7%. A toliki mi je bio i nalaz na tašte na OGTT - u. Način prehrane se ne može baš zakamuflirati u par dana. Zato dr. znaju jesi li se pridržavao dijete tri tjedna ili ne kad se ide ponovit profil.

Nasty, kad ti mjere secer aparaticem ili iz krvi to pokazuje trenutnu vrijednost na koju upravu utjece nedavna konzumacija. Ovo sto ti spominjes i sto se izrazava u postocima jeHbA1c.Test HbA1c je test koji se koristi za dijagnosticiranje šećerne bolesti. Testom se određuju vrijednosti glukoze u krvi u posljednja 3 mjeseca. Vrijednosti iznad 6,5 % upućuju na šećernu bolest.
    Kod ogtt testa na prvu vrijednost moze utjecati ono sto se konzumira dan prije no ako nesto ne valja s regulacijom secera ostale dvije vrijednosti takoder odstupaju.

Da to je glikozilirani hemoglobin, meni su ga vadili na guk profilu. Nisam stručnjak u tom području, pa se informiram. Zanimljivo mi je što mi je na tašte šećer na oggt-u bio 5,5. Pod opterečenjem je bio u granicama normale. A ova glikemija u postocima također 5,5. Na guk profilu mi je najniži na tašte šećer bio 5,4. A prije nego sam došla na guk sam već danima pazila što jedem. Samo kažem da za regulaciju šećera treba vremena, ali naravno ne treba se nakrcat masnim, slatkim i bijelom tjesteninom dan ptije ogtt-a jer naravno da će šećer bit veći nego je inače. 

PetraB
    16. Rujan 2019. 14:58

DeeDee 🤗
    Lavica ma da, danas mi je objasnila da se moze desiti da jedan drugome "krade" krv ili samo eritrocite pa je zato bitno cesce raditi uzv i pratiti kako se razvijaju. A i rekla mi je da ne mora biti da cu na carski roditi, ako sve bude ok s njima mogu i prirodno 💪🏼
    Losa domace, domace 😊 al s kruhom glupaca 🙈... Ma cijeli dan mi je bila neka frka i nisam jela kak spada i dosli gosti minutu iza mene i jednostavno zeznula stvar. Jos je i dobar kakav je mogao biti. 
    Mikio ja sam si sama dijetu uvela u 8. tjednu jer je tada secer bio 6 nataste nakon prvog vadjenja a u prve dvije trudnoce sam imala gestacijski. Ogtt me moja poslala u 12. tjednu raditi i on je bio ok, prva vrijednost blago povisena (5,3) ostale ok, stovise nakon dva sata je bio 3,3. Tada su u Petrovoj rekli nikakva dijeta, jos ce oni malo pricekati al ja se i dalje pridrzavam takve prehrane jer mi odgovara jedino ponekad imam ovakve "izlete" s manjom griznjom savjesti sada 😅🤣

url=https://lilypie.com][/url

Nasty
    16. Rujan 2019. 15:04

Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
    Cure imam pitanje za iskusne mame.. Opet🙃🤗
    Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva? 

16. Rujan 2019. 15:07

evo i nas s nenadanog pregleda ! 
    dobila uputnicu za Otorinolaringologa.. popit antb do kraja ,pa cemo cidit za dalje 
    malac ima 2,100 grama 💙 mase rukicama u idealnom je polozaju za 3 tjedan 
    tocnije 4.10 imamo prvi ctg i briseve pred porod . 
    jedva cekam 
    proletilo mi ovo vrijeme trudnoce al isto tako jedva cekam da se upoznamo s najvaznijom malom osobom u nasim zivotima 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.