Omerta menj danas cijeli dan tvrd drob i bas cu uzeti mg jer vec vidim sto ce biti u kasnijim tjednima..Kad krenu te BH kontrakcije bas znaju bit neugodne..
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
Cure imam pitanje za iskusne mame.. Opet🙃🤗
Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva?
Nisam procitala sve do kraja jer ak ti sad ne odgovorim zaboravit cu 🙈. 2011. godine dosla deset dana prije termina u bolnicu na ceka je. Induciran porod sa 40+2 zbog zamucenja plodne vode. Curku su procije ili na skoro 4 kg, rodjena sa 3,5.
2017. godine nikakva indukcija, nikkavo cekanje poroda u bolnici, cekalo se da samo krene i rodila sa 39+2. U petrovoj oba poroda.
Koliko sam skuzila oni ukoliko se gestacijski drzi pod kontrolom, tj ako su ti profili uredni (ja ih radila svaka tri tjedna kod njih) i ako je bebac ok, plodna voda ok ide najnormalniji porod. Meni je cak na zadnjem uzv receno da ima malo vise plodne vode no nosu se zabrinjavali oko toga.
Eto, to je moje iskustvo sa gestacijskim i porodima. 😉
Ali ni indukcija nije nista strasno, sve to prodje 🤗
url=https://lilypie.com][/url
Hej!
Imala sam gljivice na proslom pregledu i dobila vaginalete geonistin 6kom. Bitno je da do kraja stavljas i odu. Rekla mi je i ako osjetis peckanje ili da svrbi ili neku nelagodu, operes se cesce u danu. Ne koristiti intimo gelove ni sapune, samo mlaka voda. I smanji unos UH jer pogoduje gljivicama. Mozes koristiti dnevne uloske ili mijenjati gacice. Bitno je samo da je suho dolje jer im i vlazno pogoduje.
Nakon par dana bilo mi je bolje ali sve je prestalo nakon 6 noci.
E da, i nemoj hodati bosa. Pazi se. Pitala sam i da kupim caj ili nesto, rekla je da nema potrebe kod gljivica. Da trudnice imaju slabiji imunitet pa je to cesta pojava. Jedino sto nije nimalo ugodno.
Poslije antibiotika cesto zna biti problema dolje 😢.
I meni je dr. pripisao Lactogyn probiotik za v. floru, ja pijem to cijelu trudnoću, odnosno negdje od 13tt nakon terapije vaginaletama za gljivice.. Otkad ga pijem da kucnem o drvo nikakvih gljivica. Naročito se preporučuje nakon antibiotika.
Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva?
Nisam procitala sve do kraja jer ak ti sad ne odgovorim zaboravit cu 🙈. 2011. godine dosla deset dana prije termina u bolnicu na ceka je. Induciran porod sa 40+2 zbog zamucenja plodne vode. Curku su procije ili na skoro 4 kg, rodjena sa 3,5.
2017. godine nikakva indukcija, nikkavo cekanje poroda u bolnici, cekalo se da samo krene i rodila sa 39+2. U petrovoj oba poroda.
Koliko sam skuzila oni ukoliko se gestacijski drzi pod kontrolom, tj ako su ti profili uredni (ja ih radila svaka tri tjedna kod njih) i ako je bebac ok, plodna voda ok ide najnormalniji porod. Meni je cak na zadnjem uzv receno da ima malo vise plodne vode no nosu se zabrinjavali oko toga.
Ajme super! Ti si sa svim trudnoćama imala gestacijski? Znači ako bude sve ok i profili uredni mogu i prirodno.. Pa isplati se potruditi😃
Cestitke cure na super pregledima.
Meni je prijateljica isla na inducirani dali joj gel u ponoc u 5 ujutro je bila full otvorena ni epi nije stigla dobit u 6 ujutro je imala svoju bebu u rukama. Znaci u 6 sati ko prvorotka. Nije puno popucala beba i ona isla nakon 2 dana kuci. Koja god misli da ju to ceka nek vam bude tako.
I sve ste kraljice ma kakav porod bio i sto uzele vasa beba je vasa nagrada
Ajme super! Ti si sa svim trudnoćama imala gestacijski? Znači ako bude sve ok i profili uredni mogu i prirodno.. Pa isplati se potruditi😃
To valjda ovisi od bolnice do bolnice. Ja cu ovaj put inzistirat na potpuno prirodnom porodu.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Sto se tice induciranog poroda ja sam stava ako ne postoji ozbiljna indikacija za njega ja bi svakako prirodno pa makar dulje trajalo. Ja bi najradije doma rodila😂😂
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Kod tebe postoji mali problemcic s regulacijom, posebice jer ti je kod profila povisen pa i treba dulje vremena za regulaciju. Ja sam prvenstveno mislila na cure kojima je secer ok no dan prije pojedu nesto slatko pa onda im gestacijski dijagnosticiraju. Recimo ja si od pocetka trudnoce sama pratim razinu secera i obicno mi ujutro nije nikad visi od 4.8. No jednom sam u 10 navecer pojela 3 zlice linolade i ujutro mi je bio 5.6. Znaci od nekih 100 mjerenja jedno je vise. I to ne znaci da imam gestacijski,medutim da sam dan prije vadenja krvi isto to pojela dobila bi dijagnozu gestacijskog. Zato ipak treba malo pripazit prije mjerenja 😉 Ako vam nije ok nece vam dijeta od jedan dan puno utjecati,no mozete pokvariti nalaz nepromisljenim obrokom.
Slažem se.. Taman sam kupila trakice u ljekarni.. Baš me zanima koliki bi mi bio šećer da pojedem sad pola tegle nutelle🤦♀️ Sama sam sebi obećala da ću na porod nosit nutellu i bajaderu pa kad rodim ima da mi skoči šećer u nebesa.. A vjerojatno mi nebi bio preko 7, jer mi nije bio ni na oggt-u.. Iako svašta je moguće..
To s gljivicama i slicnim bas nema pravila. Ja ih imala skroz na pocetku. Stavljala vaginalete 6 dana, nakon toga lactogyn pila 14 dana. Sve proslo. Pa mi nasli ureaplasmu. Tog sam se bojala ko vraga. Na kraju se izljecila od jedne kure antibiotika. Ponovljeni brisevi sterilni. Nisam poslje antibiotika uzimala nista za floru. I sad na zadnjem pregledu sve cisto. Pa ti reci. Imam povremeno ko neki iscjedak bjelkasti mlijecni al kaze gin da je skroz normalan. Nije svaki dan ni istog intenziteta. Kad sam na poslu u suknji il haljini onda stavim dnevni ulozak no to je na psihickoj razini. Doma nosim samo pamucne gacice
Sortiraj odgovore
Najstariji