ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aristea
    16. Rujan 2019. 15:39

PetraB

Evo uzv obavljen… Bebice dobro napreduju, jednako se razvijaju, odgovaraju velicinom tjednima trudnoce. Imaju dovoljno plodne vode i za sada je sve ok. Svaka bebica po cca 100 g 🤭. Obzirom da dijele posteljucu uzv ce biti svaka dva tjedna pa odmah prijavljujem sljedeci 30.9.
    Nalaz kombiniranog je niski rizik za sve 😊
    Krv je mogla biti i bolja al sam pod virozom pa nis cudno. Secer je 5,6 nataste al ni to nije nis cudno jer sam totalno smetnula s uma vadjenje krvi pa sam jela spek i kobasice za veceru 🙈 (imali goste) i onda jos u 11 cokoladu 🤦‍♀️
    Sve u svemu ide sve za sada ok. 😊

Neka su zive i zdrave hehe 🙂🙂🙂 neka samo rastu

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Lavica27
    16. Rujan 2019. 15:40

Točkica37

Nasty

Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
    Cure imam pitanje za iskusne mame.. Opet🙃🤗
    Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva?

Kod nas ide indukcija bez obzira na tezinu bebe u 39tjednu. Meni srecom zadnji put od ricinusa krenulo samo, ili samo kd sebe ne znam jer sam dosla u39tj 3 cm otvorena.
    Sa prvim sam dobivala one gelove u 38tj i nisam se nista otvorila i onda 2 dana pred termin indukcija dripom i tak…trajalo je… prvi porod nekako uvijek potraje cini mi se…

?? Ček ček, ide indukcija uvijek u 39.tjednu ili u slučaju secerasa? Jer ako ide uvijek u 39. tjednu meni to nije normalno😳😳

Nasty ja sam završila na indukciji,tj. Skočio mi je tlak večer prije pregleda kad sam bila nepunih 39 tjedana,pa su me ostavili u bolnici na sto pretraga jer su se bojali da nije preklampsija. Kako nisu našli uzrok i pratili su simptome indalje, nakon 4 dana su rekli da će me inducirati jer se boje pustit me doma jer ne živim blizu bolnice (u drugom gradu). Ništa, dobila u 5 ujutro klistir,nakon tog wc, stavili me u predradjaonu u 6 i stavili taj gel. On se ostavi 6 sati da djeluje ako se ne otvaras  onda tek nakon 6 sati moraju novu dozu nanijeti. Btw,meni sam od sebe ispao 10min prije klistira sluzni čep. Uglavnom u 13h su vidjeli da sam 3 ili 4 prsta otvorena pa su me prebacili u box(u predradjaoni su dosta neugodni ti ručni pregledi kolko se otvaras, a gel ko gel je neke nepravilno  trudove potaknuo al nije to baš nešto boljelo). U boxu su mi probusili vodenjak (izgleda ruznije nego što je jer buse nekom kao sipkom😂, ne boli već je pritisak) i onda drip i nakon sat vremena epiduralnu (oko 3 popodne) u 20h sam rodila. To se kao smatra brzo za prvorotku😂 Al nemoj unaprijed brinuti, prate težinu bebe pa unaprijed induciraju,nije nužno da će i tebe. Ne znam kako je imati porod bez indukcije ali meni ovo nije bio bauk,pripremila sam se na gore😘

Red Fox
    16. Rujan 2019. 15:41

Baby D ti se opasno blizis kraju 😊 beba je vec jako velika 😊 meni su isto rekli da mi je meksi cerviks, duzina 27 mm al sam zatvorena. Rekli su mi da malo laganije nego inace sve radim. Tak da probaj sto vise odmarati i laganini.
    Nasty sto se tice induciranog poroda sad dok sam bila u bolnici vidjela sam svasta i mogu ti reci da to sve ovisi od zene do zene. Meni moj porod ko porod uopce bije bio tezak, al treba uzeti u obzir i moje psihicko stanje tad. Ja sam npr.rodila unutar 6 sati, otvarala sam se bez problema sa gelom. Frendica isto tako. Cimerica je sad u bolnici isla na inducirani i patila se 24 sata i nikak nije islo pa su na kraju napravili carski. Po meni indukcija sigurno nije nesto najbolje jer se ide mimo prirode, niti je beba spremna, a tijelo se mora brzo prilagoditi lijekovima. Al kazem, znam vise slucajeva da je bilo brzo i efikasno nego da nije. Moj savjet ti je da ne razmisljas o tome, ak ces trebat na indukciju to je zato jer ce to biti najbolje za tebe i bebu, a kolko ce trajati i boljeti ne moze nitko znati. U tom trenutku kaj god da bilo samo razmisljaj da olaksas bebi da dode na svijet, to npr.meni pomaze da ne panicarim i da ostanem skulirana 😊 ps. nadam se da te nisam prestrasila s cimericom,  nije mi bila namjera 🤭

mala.le.90.
    16. Rujan 2019. 15:43

Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici...za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆‍♀️

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

C1M4
    16. Rujan 2019. 15:49

Angie tek sada vidim da si napisala za kavu haha😋 bit ce jos kava, nema veze hehe, bome smo se lijepo raspricale haha😁 ja sam tek sada dosla kuci😬
    Bas mi je drago vidjeti da su dosadasnji pregledi super prosli i da bebani rastu😍 

Točkica37
    16. Rujan 2019. 15:50

Lavice sa gestacijskim.u vinogradskoj poradaju u 39om tjednu. Ne znam da li se sto promjenilo kd prije 6 godina.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Aristea
    16. Rujan 2019. 15:52

mala.le.90.

Cure po cemu vi znate da vam je beba sjela na mjehur osim sto cesce mokrite? Jel vam bude kao neki pritisak dole? Mozda cak i lagana bol u rodnici…za koju sam sad pronasla naziv - pizdobolja hahahahahaha🙆‍♀️

😂😂😂😂
    Meni bude pritisak i tjera me mokriti po par kapi svako malo.   Osjecam nekako tezinu dolje

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

16. Rujan 2019. 15:55

ja sam neki dan kad me muz pitao sto mi je isto rekla da imam pizdobolju 🙈🙈😂😂 
    osjetim da je na mjehuru jer mi samo od jednom neki pritisak dolje 

mala.le.90.
    16. Rujan 2019. 15:56

Ja ipak idem ujutro raditi urinokulturu mada mislim da je stvarno zrelo vrijeme za to ucestalo mokrenje i pritisak, usla sam u 7.mj!
    A ogtt cu iduci tjedan, nije meni jos zurba, pise do 28.tt

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

16. Rujan 2019. 15:59

Nasty

LoSa84

Nasty

Što se ogtt-a tiče, trebalo bi ne jesti slatko par dana prije i ne jesti previše voća pogotovo navečer. Ali jesti normalno. Inače promjena prehrane od zadnjih nekoliko dana neće puno utjecati na rezultate, pogotovo ove na tašte. Jer glikemija pokazuje šećer u krvi u zadnjih 6-8 tjedana. Meni je na profilu pokazala 5,5% a mora biti ispod 7%. A toliki mi je bio i nalaz na tašte na OGTT - u. Način prehrane se ne može baš zakamuflirati u par dana. Zato dr. znaju jesi li se pridržavao dijete tri tjedna ili ne kad se ide ponovit profil.

Nasty, kad ti mjere secer aparaticem ili iz krvi to pokazuje trenutnu vrijednost na koju upravu utjece nedavna konzumacija. Ovo sto ti spominjes i sto se izrazava u postocima jeHbA1c.Test HbA1c je test koji se koristi za dijagnosticiranje šećerne bolesti. Testom se određuju vrijednosti glukoze u krvi u posljednja 3 mjeseca. Vrijednosti iznad 6,5 % upućuju na šećernu bolest.
    Kod ogtt testa na prvu vrijednost moze utjecati ono sto se konzumira dan prije no ako nesto ne valja s regulacijom secera ostale dvije vrijednosti takoder odstupaju.

Da to je glikozilirani hemoglobin, meni su ga vadili na guk profilu. Nisam stručnjak u tom području, pa se informiram. Zanimljivo mi je što mi je na tašte šećer na oggt-u bio 5,5. Pod opterečenjem je bio u granicama normale. A ova glikemija u postocima također 5,5. Na guk profilu mi je najniži na tašte šećer bio 5,4. A prije nego sam došla na guk sam već danima pazila što jedem. Samo kažem da za regulaciju šećera treba vremena, ali naravno ne treba se nakrcat masnim, slatkim i bijelom tjesteninom dan ptije ogtt-a jer naravno da će šećer bit veći nego je inače.

Kod tebe postoji mali problemcic s regulacijom, posebice jer ti je kod profila povisen  pa i treba dulje vremena za regulaciju. Ja sam prvenstveno mislila na cure kojima je secer ok no dan prije pojedu nesto slatko pa onda im gestacijski dijagnosticiraju. Recimo ja si od pocetka trudnoce sama pratim razinu secera i obicno mi ujutro nije nikad visi od 4.8. No jednom sam u 10 navecer pojela 3 zlice linolade i ujutro mi je bio 5.6. Znaci od nekih 100 mjerenja jedno je vise. I to ne znaci da imam gestacijski,medutim da sam dan prije vadenja krvi isto to pojela dobila bi dijagnozu gestacijskog. Zato ipak treba malo pripazit prije mjerenja 😉  Ako vam nije ok nece vam dijeta od jedan dan puno utjecati,no mozete pokvariti nalaz nepromisljenim obrokom.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.