ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    16. Rujan 2019. 17:02

Nasty

PetraB

Nasty

Prvo čestitam svima na urednim pregledima! Neka se sve lijepo nastavi školski..👍😊
    Cure imam pitanje za iskusne mame.. Opet🙃🤗
    Pošto nama šećerašicama kažu da često završimo ili na induciranom porodu prije termina ili na carskom ukoliko beba premašuje neku određenu težinu itd. Zanima me što mislite o induciranom porodu, i ako je neka od vas to prošla kakva su iskustva?

Nisam procitala sve do kraja jer ak ti sad ne odgovorim zaboravit cu 🙈. 2011. godine dosla deset dana prije termina u bolnicu na ceka je. Induciran porod sa 40+2 zbog zamucenja plodne vode. Curku su procije ili na skoro 4 kg, rodjena sa 3,5.
    2017. godine nikakva indukcija, nikkavo cekanje poroda u bolnici, cekalo se da samo krene i rodila sa 39+2. U petrovoj oba poroda.
    Koliko sam skuzila oni ukoliko se gestacijski drzi pod kontrolom, tj ako su ti profili uredni (ja ih radila svaka tri tjedna kod njih) i ako je bebac ok, plodna voda ok ide najnormalniji porod. Meni je cak na zadnjem uzv receno da ima malo vise plodne vode no nosu se zabrinjavali oko toga.
    Eto, to je moje iskustvo sa gestacijskim i porodima. 😉
    Ali ni indukcija nije nista strasno, sve to prodje 🤗

Ajme super! Ti si sa svim trudnoćama imala gestacijski? Znači ako bude sve ok i profili uredni mogu i prirodno.. Pa isplati se potruditi😃

Da, da... A i sad sam na granici vec... Meni jednostavno u trudnoci organizam podivlja 🤣.
    Ovo ti je iskustvo iz petrove u razmaku od 6 godina. Meni je prvi porod s indukcijom trajao nekih 12 sati (drip jedna doza samo jer nije bio problem trudova vec mog neotvaranja) s drugim me uhvatili trudovi cak i u 38. tjednu pa prespavala jednu noc u radjaoni 😅, smirilo se pa me poslali kuci sljedeci dan bas zato sto sam tek 38. tjedan i nema smisla forsirat. I onda za 5 dana dosla na pregled s trudovima opet al kak se nisam otvarala poslali me kuci no ja sam ostala u Zg jer sam nekak predosjecala da ce tobiti to i vratila se u petrovu oko 7 navecer, nakon svih priprema, u 9 mi probusili vodenjak i u 1 u noci rodila, bez dripa, jednostavno je islo kak treba sve... Znaci petrova tada nije niti jednu trudnicu koja je sa mnom znala biti na profilima slala na indukciju. 🤷‍♀️😉

url=https://lilypie.com][/url

16. Rujan 2019. 17:08

Sta se poroda tice,mislim da to sve ovisi i o doktoru koji je trenutno tamo i kako procijeni,koliko mu se zuri i sl. 🙃 Imam frendicu s gestacijskim i spremali je za inducirani. Ona dobila trudove u 38.-om tjednu i u roku 3h potpuno prirodno rodila prekrasnu curicu. Prvorotkinja... tako da to ovisi... Ja se puno ne opterecujem sa planom poroda... bit ce kako mora biti.

Nasty
    16. Rujan 2019. 17:08

Petra super iskustvo! I ja sam upoznala jednu curu koju nisu hospitalizirali odmah u 39tt ovdje u St. Išla je na profile svaka tri tjedna, šećer uredan, težina bebe ok. I došla na zadnji profil 2 dana prije termina, pa su je ostavili u bolnici. Sad ne znam što je dalje bilo.. 

MaRe
    16. Rujan 2019. 17:19

LoSa84

Sta se poroda tice,mislim da to sve ovisi i o doktoru koji je trenutno tamo i kako procijeni,koliko mu se zuri i sl. 🙃 Imam frendicu s gestacijskim i spremali je za inducirani. Ona dobila trudove u 38.-om tjednu i u roku 3h potpuno prirodno rodila prekrasnu curicu. Prvorotkinja… tako da to ovisi… Ja se puno ne opterecujem sa planom poroda… bit ce kako mora biti.

Baš, uopće ne razmišljam nit se zamaram time...kak bude bit će...možemo si mi sad planirat i ovo i ono al ne znamo kako će to teći dok ne dođe taj dan..Netko rodi za 2 sata neko za 42 xD I opet ovisimo o doktorima kako i šta oni odluče..znam jednu koja je došla na taman u bolnicu i dok je stigla do rađaone beba je već bila vani, ova druga sirota se porađala skoro 48 sati da bi na joj ga kraju ipak izveli hitan carski jer je beba ostala bez kisika pa eto..primjera svakakvih ima. 
    Sad dok spominjete gljivice...tko se ono bori s onom bolničkom bakterijom? Kako to napreduje?

Točkica37
    16. Rujan 2019. 17:25

Ma bas. Svaka to odradi na svoj nacin.. ja se sjecam zenske kaj je dosla na pregled u kakti trudovima ali mislim mj dana uranili i ovi vicu  kod pregleda ajme pa porada nam se tu hahhahaha ne znam je li stigla u radaonu.. al bila je tipa 6torotka

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Red Fox
    16. Rujan 2019. 17:40

Mare ja sam ta 🙋🏼‍♀️ ja i moja klebsiella 😂 nadam se da je nema vise, u cetvrtak mi ponavljaju briseve. A sad sam bila na nekoj najnovijoj generaciji cefaloporina u venu tak da vjerujem da je nema vise 😊 isto nakon svih tih mogucih antibiotika rekli su mi da cijelu trudnocu pijem lactogyn, po jednu na dan i da pokucam nemam nikakve gljivice niti iscjedak. 

Aristea
    16. Rujan 2019. 17:52

Zarica

Cure, jos jedno glupo pitanje u vezi UK. Jel mogu poslat muža da ju odnese samo sa uputnicom (bez zdravstevene)? Trebat će mi istovremeno za drugi pregled na drugom mjestu

Meni je sestra nosila ali trebala je moju zdravstvenu iskaznicu i iskaznicu dopunskog

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

ena10
    16. Rujan 2019. 18:01

Čestitke svima na super pregledima.. 
    Ja Vas nikako ne mogu popratiti, pa samo čitam, i promatram..iz sjene..😁

Samo što se tiče pasa, moj brat ima staforda, koji negdje na početku moje trudnoće, nije htio blizu meni, gurao me njuskom, bježao od mene..A prije smo si bili najbolji prijatelji..Sad, zadnja dva mjeseca, ne smije mi se nitko približiti kad je on kraj mene, odmah skače i reagira.
    I kada leži pokraj mene recimo na kauču, obavezno capa sa strane na trbuhu, obavezno..
    I sjećam se jednom, kada sam došla sa operacije, prvo je kroz vrata skočio na mene, i lizao mi vrat cijeli..(operirala glasnice).
    Tako da, psi osjete, sigurno, samo nekada u početku imaju drugačiji stav.😉

Mi smo super, brojimo dane do pregleda, sad već dugo nismo bili, i uživamo.. počeli smo bebi kupovati stvari, sutra idemo po komodu za nju, i tako:)

• thinkpink1
    16. Rujan 2019. 18:20

Jako mi je drago vidjeti da su dosadasnji pregledi uredno prosli i da bebaci napreduju, a to je najbitnije....
    Bome ste se raspisale, pa vas nemrem uhvatit ni za glavu ni za rep...uglavnom sto se tice OGTT-a, Losa je sve detaljno i tocno napisala. Neki labosi uzimaju urin, neki ne, tako da je najbolje informirati se tamo gdje ćemo ga raditi...

ena10
    16. Rujan 2019. 18:24

iva4

Ena kad je tebi termin? Vidim da smo dan razlike pa da vidim koliko smo sa terminom 🤪

Eeee pa pre zakon!!! 😁😁😁

Pa po ZM je 27.11.,
    A od prvog pregleda, pa sve do zadnjeg, doktori mi govore 22.11.
    Pa sad ćemo vidjeti😁🙈
    A tebi?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.