Cure, da vas pitam, kupanje beba.. Neke zene kazu samo suho pranje dok pupak ne otpadne, neke kupaju odmah pri izlasku iz bolnice, takoder neke kazu ne svaku vecer neke kazu da svaku vecer, neke kazu ne svaki puta sampon, neke kazu da svaki puta sampon, pa ako mogu cuti vasa iskustva i misljenja?😊
Moje iskustvo: pupak pao po dolasku iz bolnice, za kupanje cekala patronaznu prvi put, sestra ga oprala ko macica pod spinom u rodilistu sa pupkom tako da moze, svaku vecer sam ja kupala da mu ritual stvorim i oznacim vrijeme za laku noc, sampon ne svaki put recimo ako je kakao pred kupanje onda da inace svaku trecu vecer recimo samponiranje, glavicu svaku petu jer nije imao kosu pa sta cu. I dan danas kosu jednom u 5 dana sampon ovisno koliko je prase tokom dana bio 😂
Ova nasa patronazna i ne dode nekad uopce, a kao "mora" tako da se u to necu pouzdat😂😂 Ja kad kazem da sam za suho pranje dok bebi ne otpadne pupak, svi se zgrazaju kao da sam rekla da cu mu ne znam kaj napravit, prala bi jedino guzu u pisu.. Ne znam.. A jos k tome se i ne znoje a i zima bude, ne budu vrucine..
Ja sam povijala malog siroko neka 3 tj onda je ped rekla mogu samo nocu al vjezbat kukice onda je bio uz i ostala samo pelena. Meni je to bas velika tlaka bilo eto slozi pelenu jednu pa tu svedsku pa robu pa kad se pokaka zakaka sve pa ih opkuhavaj mah...sad vec cujem da u rodilistu kazu treba li ili ne ugl curice trebaju cesce no decki
Tjemenicu je imao jednom ko vec jednogodisnjak vec namazala beby uljem pocekali 3 4 sata iscesljali i super ko beba nije imao uopce
Kupanje ide kad pupak otpadne i zacijeli pupcana ranica. Novorodencad nema razvijen centar za termoregulaciju do cca 6tjedna zivota pa se oni ni ne znoje. Tako da ih se po zimi moze kupati 3-4x tjedno, onaj tko hoce moze i svaki dan, al mislim da stvarno nema potrebe. Kako se uglavnom ljusti koža, uzeti nekakav blagi sampon i isprati. Namazati uljem pregibice, iza uha, malo bušu, ne trackat ih opet previse. Obavezno pocesljati kosicu u kontra smjeru rasta i nakon toga u smjeru kako bi se žljezde na glavi promasirale i smanjila mogucnost od pojave tjemenica. Najbolje ih kupati navecer, nahraniti ih i na spavanac.
Ovo moram zapamtiti😁 hvala ti!😁😘
Jaivanpa koristi trudničke hormone za izgovor, hhahhaah najbolje!! Nije loš savjetC1M4 mislim da će ti to sve patronažna objasnit,bar se ja nadam
a i ja idem na trudnički tečaj u 10.mj pa se nadam tamo nekim uputama oko togaJeste se vi prijavile za te tečajeve? Ja idem u 10.mj u dom zdravlja 2 dana traje,prvi dan tema trudnoća i porod, 2.dan njega novorođenčeta. I vidjela sam da će na tom tečaju bit predbilježbe za tečaj dojenje i tečaj baby handling i na sve se mislim prijavit. štreber
samo da uletim, sjetila se Petre , gledam malo kolica pa sam naletila na neka Nuna koja mogu imat razne kombinacije za 2 manje djece i blizance pa pogledaj.
https://choconillas.eu/oprema/kolica/nuna-kolica-demi-grow-frost.html
Znam da zvuci podlo, ali kad nekad nemas izbora jer njima je sveee suuuuper. Poludim na riječ super kad izađe iz muških usta haha :)
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Da se i ja javim u ovoj guzvi koju imam Moram nadoknaditi sve neprocitano
Jucer sam imala pregled, sve je kako treba biti za 15. tjedan, kaze da od 18-20 tjedna idem na 4d ultrazvuk, tome se veselim
Nadam se da cemo i spol saznati makar planiram oblekicu imati neutralnih boja (tesko se suzdrzavam od kupnje vec sad
).
U zadnja 2 tjedna sam toliko smotana da mi je smijesno vec, neki dan nisam susjedu uopce prepoznala a svaki dan ju vidim A jucer sam stajala dobrih 10 minuta na stanici u suprotnom smjeru od kojeg trebam ici
Heej cure...citam vas cijeli dan ali nikako se ubaciti 😀
Ja isla po nalaz urina i sve ok, dao mi je doktor i uputnicu za urinokulturu za svaki slucaj da provjerim tako da cu to slijedeci tjedan.
Sto se tice imena imamo dosta opcija - Dora, Lara, Petra, Karla i Mila-meni najdraze 🤗
I netko je pitao za bojanje, znam da se bas ne preporucuje ali evo ja upravo sad sjedim u frizerskom...pramenovi i preljev.. prije 3 - 4 mj sam stavljala samo preljev a sad sam morala bas sve jer je vec bilo strasno. I onda planiram u 12. mj ako budem sposobna isto samo preljev i onda iscekivanje 😊
L 💛
Ja sam pitala za farbanje, mislim da cu ipak onda samo preljev, hvala ti😁😁
Mene moja gin jos uopce nije slala na ikakve briseve, ne znam jel da ju trazim sutra sama ili sto? Jer ono, vec sam 19 tjedana skoro🤔
Cure ja si print skrinam sve ove upute o robi kupanju previjanji, imam cijeli jedan album pun savjeta jer o nicem nemam pojma 😂 🙈
Samo sam se htjela nadovezat na odnos sa svekrvama. Ne zelim ispast da ista pametujem, al sjetite se da puno nas nosi decke i da kakve cemo mi jednom bit. Kad udu zene u zivote nasih sinova dal ce one isto bit grozne prema nama 🙈
Ja si ponekad mislim kolko te brige i ljubavi i strepnje i straha oko djece dok su mala, odrastu i roku keks i vise te ne sljive ni 5 posto 😫😂. Mislim ja sad imam super odnos s mamom, u 20-ima smo si bile grozne, al bas si nekak mislim kak je taj zivotni ciklus isto zeznut 😁
Cure, jel radila koja GUK profil na Vuk Vrhovcu?
Danas su mi dosli nalazi OGTT-a, povišena mi je vrijednost nakon 60 min., doktor mi je odmah poslao dijetu i rekao da će mi pustiti uputnice za GUK profil na VV.
Koja je procedura? Kakva su iskustva?
Sortiraj odgovore
Najstariji