ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita15
    12. Rujan 2019. 12:54

E da jos da se nadovezem ako dan tece ko inace a noc je mirnija ko sto treba biti beba prije nauci razlikovati dan kao dio kad se je vise budan a noc kad vise spava. Iako oni ko mali nemaju ritam ako nas dan ide uobicajeno znaci prica se normalno usisava zvoni mob zvono na vratima tece voda svjetlo je brze ce usvojiti taj obrazac i nece mjenjat dan za noc i onda smirenje prema veceri manje svjetla vise tisine. Oni su mali robovi rutine i tako se najbolje razvijaju

Aristea
    12. Rujan 2019. 12:56

Slazem se sa tobom sarita! I mi smo tako naučeni, naučit ce se i bebe.... Ma ja cu navece dojiti i kupanac i ajmo pajkiti haha :)

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Lavica27
    12. Rujan 2019. 12:59

Ja sam u početku vukla kolijevku po stanu i spavala je dok sam ja obavljala po kući poslove (doduše ko koale su kad se rode samo spavaju🤣). Kasnije kad je ustalila ritam stavljala bi je u njenu sobu da si odspava jer i ja volim u miru spavat. 
    Kaže stara narodna..."kad beba pava i mama pava,kad beba pegla i mama pegla🤣"
    Mala samo računaj da ne moras sve pokupovat odmah meni su ljudi u babinje u početku samo 62 I 56 nosili🙈

Angie1205
    12. Rujan 2019. 13:03

Sarita skroz se slazem. Osim buke, moje cure sam stavljala na popodnevni odmor u boravak di je akcija uvijek neka ili u sobu al bez ikakvog zamracivanja i sl. I uvijek bi odspavale kako i treba a navecer kad padne mrak znalo se da je noc i da sad ide spavanje na duge staze. Od prvog dana smo imali takav raspored i to je bilo super jer da se nadjemo neznam gdje one bi zaspale. A evo sad susjeda malog naucila samo na spavanje doma i nema sanse da on zaspi popodne u kolicima, na kaucu ili igdje drugdje i to joj sad stvara bas velike probleme jer isto ima dvije vece skolarke i hrpu izvanskolskih aktivnosti i to su drame s malim ak nisu doma kad se njemu spava.

C1M4
    12. Rujan 2019. 13:05

Cure, da vas pitam, kupanje beba.. Neke zene kazu samo suho pranje dok pupak ne otpadne, neke kupaju odmah pri izlasku iz bolnice, takoder neke kazu ne svaku vecer neke kazu da svaku vecer, neke kazu ne svaki puta sampon, neke kazu da svaki puta sampon, pa ako mogu cuti vasa iskustva i misljenja?😊

• thinkpink1
    12. Rujan 2019. 13:13

Ajme jeste se raspisale🙆🏻‍♀️nemrem vas ni za glavu ninza rep. Taman procitam zaostatke i hocu se ukljucit, pa mi neko uleti, i tako u krug...🤪
    Mislim da vecina nas ima lijepo-tužne price koje cemo pamtiti i vezati nas za neke dogadaje do kraja zivota...❤
    Iva istog sam misljenja, gledajuci sa strane, mislim da ti muz samo trazi isprike da sto duze ostanete kod sveki🙄
    Mikio 👏👏👏za ginicku
    Sad se vise ne sjecam, netko je dao info za Lidl, hvala!
    Mi jos nemamo nista od opreme, a bome ni o imenu ne razmisljamo. Kaj se tisine tice, bar sam sada takvog stajalista i misljenja da nema šparanja na zvukovima okoline. Al vidjet cu dal cu to primjeniti u praksi🙃
    E sad, kaj se tice sirokog povijanja, tu su podvojena misljenja. Jedna zg bolnica pise u špranci da treba siroko povijat. To se u biti primjenjuje kada su kukici labaviji, ukoliko su tvrđi treba bas suprotno- razgibavat ih i vjezbati. Iako jezgra kukica sazrijeva do 3mj zivota i zato sve šalju na UZV kukica sa cca 6-8tjedana, opet kako koja bolnica. Ja sam se uvjerila u praksi da ima smisla siroki povoj jer je kroz par dana jedan kukic bio cvrsci i dosao na razinu drugog. Moze se siroko previjati sa sa tetricama (i ko hoce svedskom platnenom), a ima i svedske pelene podstavljene futraste i ja njih preporucam staviti preko obucenog bodica tako da bude sto veci otpor kada je beba na boku jer ih stisne silom tezom s nogicama (kao o kod nas s uloscima), manja je mogucnost da ih popisaju ili pokakaju jer cestim pranjem omekane i izgube formu i cvrstinu. Eto nadam se da sam bar malo pomogla oko sirokog povijanja.

Angie1205
    12. Rujan 2019. 13:20

Kupanje dok pupak ne otpadne nismo prakticirali, samo bi namocila onu trljacicu i tek tolko profriskala bebu. Moja L je smrduckala po mlijeku da su to strahote pa sam ju svaku vecer tako. Kad otpadne pupak normalno kupanje u kadici. U pocetku nismo koristili nista osim ciste vode, kasnije neki blagi baby sampon al to tek koju kap bi u vodu kapnula.
    Kaj se tice sirokog povijanja, E nisam uopce siroko povijala a L mi je od prvog dana bila u PP.

Lavica27
    12. Rujan 2019. 13:21

E to thinkpink,ja sam te na čičak podfutrane imala, 2kom sam kupila pa izmjenjivale. 
    Cima opet ću zahvat thinkpink🤣 al nama je u bolnici 7.dan otpao pupak al smo za prvo kupanje čekali patronaznu. Nismo je kupali svaki večer već prali dolje guzu i pipicu,mokrom blazinicom osvjezili pregibe. Kosu smo tipa srijedom i nedjeljom prali jer zaista nema potrebe a i imali smo problema s tjemenicom (suho perutavo vlasiste). Realno samo leže, cicaju i kenjaju,ne ušvicaju se baš🤣

• Sarita15
    12. Rujan 2019. 13:30

Angie1205

Saritaskroz se slazem. Osim buke, moje cure sam stavljala na popodnevni odmor u boravak di je akcija uvijek neka ili u sobu al bez ikakvog zamracivanja i sl. I uvijek bi odspavale kako i treba a navecer kad padne mrak znalo se da je noc i da sad ide spavanje na duge staze. Od prvog dana smo imali takav raspored i to je bilo super jer da se nadjemo neznam gdje one bi zaspale. A evo sad susjeda malog naucila samo na spavanje doma i nema sanse da on zaspi popodne u kolicima, na kaucu ili igdje drugdje i to joj sad stvara bas velike probleme jer isto ima dvije vece skolarke i hrpu izvanskolskih aktivnosti i to su drame s malim ak nisu doma kad se njemu spava.

Da tako je ko malog sam ga znala stavit u kolica i on spava ja kuham perem pod jedem...kasnije je spavao u svojoj sobi ali ono tek da mu sunce ne pici u glavu navucena zavjesa vrata otvorena. Noc sve tise mirnije malo svjetlo samo jer se panicno boji mraka ko bebu ga nisam ni presvlacila nocu a hranila sam ga u mraku. Nikakva ni prica ni pjevanje. Da za laku noc ne nocu. I bome ljetpvanja izleti ma di god on navecer ide spavat da je na marsu isao bi spavat. A ko beba kolica auto rodendani ma nis njemu smetalo nije. To dijete prespava novogodisnji vatromet i petarde. I goste. I muziku. Kazem robići navike su i bok

• thinkpink1
    12. Rujan 2019. 13:32

Kupanje ide kad pupak otpadne i zacijeli pupcana ranica. Novorodencad nema razvijen centar za termoregulaciju do cca 6tjedna zivota pa se oni ni ne znoje. Tako da ih se po zimi moze kupati 3-4x tjedno, onaj tko hoce moze i svaki dan, al mislim da stvarno nema potrebe. Kako se uglavnom ljusti koža, uzeti nekakav blagi sampon i isprati. Namazati uljem pregibice, iza uha, malo bušu, ne trackat ih opet previse. Obavezno pocesljati kosicu u kontra smjeru rasta i nakon toga u smjeru kako bi se žljezde na glavi promasirale i smanjila mogucnost od pojave tjemenica. Najbolje ih kupati navecer, nahraniti ih i na spavanac.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.