ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    09. Rujan 2019. 12:30

Grizli

Frajla mislim da nije ta zena mislila da mi bas napustimo stan i ne obracamo nista paznje na bebe da one budu vecinom same. Nego vise kao u smislu da dok beba spava da ne treba da sjedimo pored i cim otvori oci da smo iznad nje i dizemo ih. Nego da moze biti i u susjednoj sobi beba pa tek kad se javi da dodjes do nje. Jer da ima puno mama koje doslovno nisu dozvoljale da beba zaplace odmah su skakale i nad kreveticem stajale dok su bebe spavale. Nekako sam si ja to tako shvatila iz razgovora s njom da ne treba sad bebama dahtat nad vratom. I da dok recimo kuhamo ili spremam ne mora beba stajat na metar od nas posebno ako spava, jer da joj nista nece biti ako spava par metara dalje ili u drugoj prostoriji. Ili neke peglaju i ususavaju sa bebama u nosiljci. Pa s tim dijelom mislim da ima pravo ne znam tesko mi je to procjeniti sada pa mi to nekako ima i smisla.

Ma da, jedno je teorija, drugi je stvarnost. Sve mi cemo da prostite pojest gov** za nesto od onoga sto pricamo dok nemamo djecu. Kod nekog ce to biti nosanje, kod nekog spavanje, kod nekog hranjenje....
    Slazem se da ova teorija ima smisla, a opet, nemoguce je znati kakva bi razlika bila da je nesto u prvim mjesecima bilo drugacije. S puno toga se ipak i radamo, neki su drustveniji, neki manje drustveni i sl.
    A slazem se i za ovo za pesticide, evo muzevi imaju bascu (za svoje potrebe) i nesto svog voca i povrca, ali to je toliko spricano, uzas jedan 😱 bili su jako ocajni kad je zabranjena prodaja kojecega od tog otrova kod nas, pa odu u nabavku preko granice. 😏 i sigurna sam da nisu jedini.
    A o placu u zg necu ni pricati, 95% preprodavaci, a cijene su im koma. U jeku sezone kg lubenice 8 kn 🤬
    Tako da stvarno rijetko idem

Aristea
    09. Rujan 2019. 12:40

Ja neznam kaj je moje, ali ja imam dolje onako ko grceve nakon ustajanja iz kreveta...:/ Ko oni mensturalni grcevi....ali prode dok se rashodam.... Zatvorena sam i sve...

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

• Lala27
    09. Rujan 2019. 12:45

Sretno danas na pregledima, a i vašoj dječici u vrtićima i školama 😄 Vidim da vam je taj Lidl zakon 😁 Koliko pišete o tome, i ja bih došla u Hr da vidim šta ima u Lidlu 😂

Mikio Čestitam na lijepim vijestima, tu smo negdje, baš me zanima koliko je moj beban  težak 😄 Je l' to naprednija beba, kažu li šta? Jer meni su rekli da jeste, ali ne znam za težinu, pa se orjentišem po tebi 😄 A te kontrakcije se vide na ultrazvuku ili? 

Ja nemam tako da mi se zgrči i popusti, nego više kao neki pritisak na donji dio stomaka, nekad je to i lagan bol, kao menstrualni bolovi, ali ništa puno. S tim da traje, npr najviše osjetim kad se okrećem sa boka na bok, kad ustajem... 

• Lala27
    09. Rujan 2019. 12:47

Jaivanpa Isto i ja osjetim, kao menstrualni bolovi nakon što sam popila tabletu protiv bolova, onako lagani. Ali isto tako kad ustajem. Na svakom pregledu je sve u redu, pa vidjećemo do sledećeg. A i beba mi je opet nisko, možda i ona stvara neki pritisak 

Nasty
    09. Rujan 2019. 12:54

Uspješno obavljen lidl, čak sam dva puta išla jer sam zaboravila haljinu na točkice odnjet na kasu🤦‍♀️ Kupila svašta, 2haljine, 2para tajica, 2para zimskih štrampli s gaćama, piđamu, đemper na preklop, malome posteljinu i jorgančić, nekoliko piđamica, tetrića, ručnike s kapuljačom, vreću za spavanje. Ja inače ne volim ić po dućanima i kad odem kupim više stvari da ne moram tako skoro opet😊🤣 baš sam zadovoljna obavljenim, i nije bila neka tragična gužva.. 

Lavica27
    09. Rujan 2019. 12:56

Frajla

Grizli

Frajla mislim da nije ta zena mislila da mi bas napustimo stan i ne obracamo nista paznje na bebe da one budu vecinom same. Nego vise kao u smislu da dok beba spava da ne treba da sjedimo pored i cim otvori oci da smo iznad nje i dizemo ih. Nego da moze biti i u susjednoj sobi beba pa tek kad se javi da dodjes do nje. Jer da ima puno mama koje doslovno nisu dozvoljale da beba zaplace odmah su skakale i nad kreveticem stajale dok su bebe spavale. Nekako sam si ja to tako shvatila iz razgovora s njom da ne treba sad bebama dahtat nad vratom. I da dok recimo kuhamo ili spremam ne mora beba stajat na metar od nas posebno ako spava, jer da joj nista nece biti ako spava par metara dalje ili u drugoj prostoriji. Ili neke peglaju i ususavaju sa bebama u nosiljci. Pa s tim dijelom mislim da ima pravo ne znam tesko mi je to procjeniti sada pa mi to nekako ima i smisla.

Ma da, jedno je teorija, drugi je stvarnost. Sve mi cemo da prostite pojest gov** za nesto od onoga sto pricamo dok nemamo djecu. Kod nekog ce to biti nosanje, kod nekog spavanje, kod nekog hranjenje….
    Slazem se da ova teorija ima smisla, a opet, nemoguce je znati kakva bi razlika bila da je nesto u prvim mjesecima bilo drugacije. S puno toga se ipak i radamo, neki su drustveniji, neki manje drustveni i sl.
    A slazem se i za ovo za pesticide, evo muzevi imaju bascu (za svoje potrebe) i nesto svog voca i povrca, ali to je toliko spricano, uzas jedan 😱 bili su jako ocajni kad je zabranjena prodaja kojecega od tog otrova kod nas, pa odu u nabavku preko granice. 😏 i sigurna sam da nisu jedini.
    A o placu u zg necu ni pricati, 95% preprodavaci, a cijene su im koma. U jeku sezone kg lubenice 8 kn 🤬
    Tako da stvarno rijetko idem

Baš sad pričam s prijateljicom,mala joj je na odvikavanju u vrtiću i pita me jel moja plakala jer njena puno place. Reko iskreno nije ni u prvom ni u drugom al ja nemam veze s tim, jednostavno se rodila takva,samostalnija i drustvena/otvorena. Al zato je tvrdoglavija od mene🤨🤨
    Apropo bolova...Ja nemam te BH kontrakcije i brijem da ih ne bi ni znala prepoznat. Meni gore uvijek tvrd trbuh a dolje onako flafi🤣. Kad se preforsiram osjetim bolove dolje kao probadnja i kad zalegnem krenu ti kao menstrualni. Nakon lezanjs sve ode. 

ivikii
    09. Rujan 2019. 13:08

Procitalaa zaostatke 🎉🎉🎉🤣 
    Meni sa zaredalo par dana bez stajanja. Prvo bila par dana sama s malom pa ja fino odlucila napravit generalku i jos izpremijestat sve sta mogu. Totalno glupa odluka. Mogu samo rec da je muz poludia kad se vratia jer se nisam mogla mrdnit s kauca 🤦🏽‍♀️ al dobro, proslo je😅. Pa organizirala obiteljski rucak. I onda jos feste za vikend. Al sad moram nac neku novu zanimaciju osim skupljanja nereda po stanu.
    Vidim da netko izbjegava losos. Zastooo?! Mi ga obozavamo. Posebno tjestenina s lososom i kozicama. Ali normalno, necemo to svaki dan. 
    "Zivot na rubu" 🔝🔝🤣 bas me nasmijala. Ni ja nista specijalno ne izbjegavam osim skoljki, al ni inace mi nisu drage pa to ni nije do trudnoce🤣  moji imaju domace prsute i kobase i pancetu i svasta nesto, a ja ako imam zelju za bilo cim od tog uzmem i pojedem. 
    I vi sve koje ste stigle u Lidl necu niti komentirat, ljubomorna sam😾 ja bi mogla tek predvecer, al tad mi se ne isplati niti krenit jer cu nac veliko nista.😥
    Iiiiiii sretnooo danas i na pregledima i na polascima u vrtic i skoluu❤ 

09. Rujan 2019. 13:13

DeeSB

LoSa84

DeeSB

Mikio cestitam za uredan pregled. 🤗 A sto se tice tih BH kontrakcija…kako to osjetis? Mozda je glupo pitanje…mene zna navecer nekad tako uhvatiti da mi se kao zgrci donji dio trbuha, bas bude tvrd i kao kvrga se napravi pa popusti, i tako par put u nekih pola sata i prestane. Nije bas svaki dan ali skoro…pa mi se cini da bi to bile te kontrakcije…🤔

Meni se to isto dogada… a vidim da smo mi isto trudne 😀

Heh…vidi stvarno 😀 Ja sam prvo mislila da se mozda beba okrece ili nesto jer je okrenuta na zadak pa kao mozda ima guzu na mamu pa treba mjesta da se okrene…a sad razmisljam da su mozda ipak kontrakcije. Nije to tako strasno samo me strah da se ne bi pocela otvarati jer mi je nisko posteljica 🤔

Meni je isto bila nisko na proslom pregledu,idem sutra ponovno pa cu vidjet kakvo je stanje. Meni se te kontrakcije dogode kad ili dugo sjedim ili dugo stojim ili kad ne popijem vodu. Ne znam kakve veze ima no vidim da voda utjece 😂 
    Jos mi samo rano otvaranje treba nakon hematoma, mioma i krvarenja u prvom trimestru 😂 Vidjet cu sutra

Hrabrica
    09. Rujan 2019. 13:29

Cure dugo me nije bilo pa nisam previše u toku ali evo koja info, možda nekom bude korisna (ako već nije spomenuto)..Od danas je pred Lidlom u Vukovarskoj (ZG) šatorska rasprodaja i ima more stvarčica za klince pa se isplati baciti oko (jedino se pripremite na kaos od gužve).. Također, Besafe ima akciju na svom webu, ako se uzme jaje + sjedalica od 1-4 g, dobije se isofix baza za jednu kunu što je stvarno isplativo.. Mi naručili preko webshopa u petak poslijepodne i stiglo nam već danas ujutro  I znači cijelo jutro nekontrolirano slinim od radosti 

I sad da pitam, cure koje ste radile OGTT na Vuk Vrhovcu, jeste li morale davati i urin ili ste samo vadile krv, i također, koliko dugo ste čekale nalaze?  Unaprijed hvala na odgovoru :) 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3

samonezelje
    09. Rujan 2019. 13:31

iva4 nisu me još zvali, al sam ja njih. kaže žena da joj nije još kolega iz skladišta javio, da će me nazvat kroz 10tak minuta..
    pa evo, štopam.. =P

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.