PREGLEDI
09.9.- Samojed
09.9.- mikio
09.9.- Goga_V
10.9.- Nita9999
10.9.- Anna
11.9.- flower
11.9.- tinika
12.9.- mrgud_zg
13.9.- lupe
13.9.- C1M4
16.9.- mustra
16.9.- Lavica27
17.9.- lorija
17.9.- Grizli
18.9.- MaybeBaby
18.9.- Lunica
18.9.- Nasty
19.9.- Angie1205
19.9.- Jaivanpa
19.9.- sofio9
19.9.- iva4
20.9.- Lala27
23.9.-lucille9
23.9.- Kengurica
24.9.- Simbalija
24.9.- Dalindas
24.9.- ena10
24.9.- C1M4
25.9.- Sarita15
26.9.- Jaivanpa
26.9.- Thinkpink1
26.9.- DeeSB
27.9.- aarauch
27.9.- Tockica37
27.9.- PetraB
30.9.- Seni1985
30.9.- Reserved123
30.9.- crnokosa
1.10.- piba7
2.10- Annika
3.10.- Sarita15
3.10.- Juno
3.10.- DeeDee
14.10.- C1M4
Lavice ne volim ti ja te usporedbe s drugima... mogla bih tak do sutra :ovi rade ovako , ja ovako, moje nikad nece ovako bla bla... nekako vjerujem da svi rade onako kako smatraju da treba..ja prva sam milion pogresaka napravila u najboljoj namjeri, pa mi je tesko sudit drugima... uostalom i nebitno kako drugi rade... odgoj je zapravo najteza stvar oko koje se i dalje borim i trudim na dnevnoj bazi da mi decki budu casni, skromni, empaticni ljudi...sto je u ovom svijetu bas bas tesko
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Tockica u potpunosti se slazem sa ovim da se djeca radjaju vec sa karakterom, cak ga i zivotinje imaju. Znam puno slucaja di je odgoj isti a djeca razlicita, al ono najbitnije je bas to ostat dosljedan sebi, a vec zanm da je to jako tesko kad si umoran, bolestan, neispavan ili imas los dan jer i mi mame smo samo ljudi. Al znam i da djeca su izuzetno pametna i znaju tocno sto di i s kime mogu. Lako je tudjek djetetu zapovjediti onih par sati ili dana svako ce poslusat u principu, al neki roditelji strasno pretjeraju u dozvoljavanju i ispunjavanju hirova djece. Ja zaista mislim da djete od 4 godine moze samo vilicom bosti hranu i jesti, ili da decko od 10 godina ne treba mami reci ti meni moras kupiti elektricnu biciklu i ako ona kaze ne on da porazbija pol sudja u kuhinji odnosno sve sto je dohvatio u tom trenutku. Pa mama placuci dodje i kaze da mora ici kupiti taj bicikl za mir u kuci. Ja sma prva necaka kad je bio mala beba drzala na ramenu da spava na meni jer mi je tako lijepo mirisao i bio presladak, al se nadam da cu znat povuc granicu kod svoje bebe kad treba ju spustiti da se oboje odmorimo. Uvijek kazem ne znam kakvi cemo mi biti roditelji samo molim boga za razum i snagu da odgojim pristojne i postene ljude u konacnici koji ce imati usadjene vrijednosti.
Lavicene volim ti ja te usporedbe s drugima… mogla bih tak do sutra :ovi rade ovako , ja ovako, moje nikad nece ovako bla bla… nekako vjerujem da svi rade onako kako smatraju da treba..ja prva sam milion pogresaka napravila u najboljoj namjeri, pa mi je tesko sudit drugima… uostalom i nebitno kako drugi rade… odgoj je zapravo najteza stvar oko koje se i dalje borim i trudim na dnevnoj bazi da mi decki budu casni, skromni, empaticni ljudi…sto je u ovom svijetu bas bas tesko
Da ne mislis da se ja uzdizem naspram npr tih kumova,al nekad ih gledam i mislim boze jel moguce ds su slijepi? Jer mislim da djetetu stete sto je najgore. Oko zadnjeg se slažem. Kako stvoriti "osobe" od njih je najtezi posao.
Tocno to... mislim da toditelji takvim nekkm postupcima stete djetetu jer ga ne uce da se ne moze sve na svijetu dobit i nije sve kako mi zelimo... svima nam je tako u zivotu.
Ako bude ovako nastavilo morat ću da kupim nadmadrac grozna bol
Lorija meni su pomjerilo pregled za 11.09
Samim ovim razgovorovima vidim da je svaka od vas super mama i da ce dat najbolje od sebe u odgoju svojih bebaca. Ja najvise volim onaj beblji miris, ajme šnjofala bi ih po cijele daneeee i obozavam ih nosat i da osjetim kako dišu blizu mene, to mi je antidepresiv samo takav ( valjda sam imala srece pa se nisu razmazili sa silnim nosenjem)
Lavice ja sam ti jedna od rijetkih mama koja ne brani svoju djecu na prvu nego ih suocim sa situacijom kad su napravili pizdariju. Moja djeca su izuzetno zahtjevna, aktivna, dva decka male razlike pa si zamisli hahahh. Jedan ima dijagnozu darovitog djetea i mozes zamislit na kojoj frekvenciji mu mozak radi i kako mu je u skoli "zabavno".
Predaleko sam sad otisla... ali moji ko bebe nit grceva nit problema sa zubima bas sve super da sam mogla gustat u njima.( frendica je 4 mjeseca fenirala malog jer je neprekidno urlao 😂
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Dobro jutro 🙂
Vidim odgoj na tapeti...eh tu ima tema za raspravljat..ja zasad samo upijam oko sebe i učim na tuđim greškama. Već znam da kad nam dođe bebač da ću ja morat bit babaroga i odgajati i muža i malog 😂😂 Ovaj bi mu dopustio sigurno i da mu se na glavu popne xD Jedino što znam da ne treba sve dozvoliti i popustiti djetetu iako nam je to teško dok su tak slatki i mali jer ako krenemo popuštati od malena gotovi smo. Što se hrane tiče bit će ko i meni kad sam bila mala..ak ti se ne sviđa kuhano budi gladan..pa da vidis kako se jedu mahune i slatki kupus 😂😂😂
Kako mene danas moj malac testira sa lupkanjem i bolovima…. pored rebra prode jako njezno za sada, ali dole kod jajnika i mjehura je ufff neznam ni sta bi rekla… sad me tako boli da se jedva okrecem po krevetu😞
Cak se skakljam po trbuhu samo da se povisi malo i makne od dole😅
kako je okrenut?
Zadnji put je bio sa glavicom dole a nogice gore, to je bilo prije 3 tj ali mislim da je i dalje tako jer kad stuca osjetim samo u donjem dijelu trbuha poskakivanje😬
Da..ako stuca dole onda je glava. Vjer pritisce glavom mjehur..bit ce jos toga...moj se poceo zadnjih dana bas vrpoljiti..svugdje ga ima..najvise nekako oko pupka i cak iznad malo☺☺
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Ja ne mislim da cu biti super mama no dat cu sve od sebe da odgojim normalnu osobu. Nije mi bitno da on u meni vidi super mamu vec da jednog dana ode u svijet kao zrela i odgovorna osoba...
Imam mladu kolegicu od 24 godine na poslu koja je vjerojatno sve sto jedan roditelj zeli, svira klavir, bila najbolja ucenica i studentica na godini i sl. Na poslu se uopce ne snalazi, kad nest ne ide- place i zove mamu jer je ona uvijek bila savrsena pa kako sad ne ide, nekad zaspi na posao koji pocinje u 9, da se ne muci po tramvajima mama je doveze na posao, ne ruca s kolegama jer je u menzi nezravo pa njoj mama kuha rucak i sl. Mama je dosla pitat seficu kakva je kcer na poslu (!). Na probnom je roku i mislim da joj nece produljit ugovor upravo jer je nesamostalna.
Moj zivotni uspijeh ce bit ne odgojit takvu osobu... a super mama sigurno necu bit nit to zelim.
Sortiraj odgovore
Najstariji