ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucille9
    07. Rujan 2019. 06:57

Da, bake naprave cirkus od hranjenja. Moja mama kuha unučadi samo ono što vole, svaki odlazak u dućan završi kupnjom slatkiša ( a imaju 8,7 i 6god.). Ja sam uvijek luda na to, a ona kaže da je to 'njihova stvar'. Dok je mala imala 2god. dala joj je navečer jesti čokolino, pa slatkiše, pa hrenovke...jer dijete inače umre od gladi.....pa se ispovraćala. Dijetetu je hladno, žedno je, gladno je.....dok smo mi bili klinci toga kod nje nije bilo, bila je dosta stroga...kamoli slatkiši.
    Za još jedan primjer, kolegica je dugo malom kuhala dva obroka, da si dijete ima za odabrati što mu odgovara...ma stvarno se danas pretjeruje.
    A dok krenu u vrtić/jaslice...stvarno se naslušate pizdarija (oprostite na izrazu); s 2god. se testira dijete koje je inteligentno, sa 1god. se skidaju s pelena, neki več računaju....koliko sam ja vidla meni su svi ti klinci čisti prosjek, jedu šmrklje i pišaju u gaće...ma gluposti

Frajla
    07. Rujan 2019. 07:03

mrgud_zg

Ja se moram pohvalit da sam kupila hlace. I nasla i traperice ali cu ih narucit preko neta s kodom za popust (skrtica 🙈😁). I mislim da mi je to dosta. Na kraju ispao najbolji hm u cc east, kao sto sam i pretpostavljala.
    I ne zelim zvucat smijesno 😂 al bas kak mi raste trbuh ide prema naprijed, totalno mi se vratio struk, i manje sam si debela nego prije trudnoce 😂😂 bas mi se svida ova faza, mozda ipak drugo tromjesecje ima svojih prednosti 🙈🙈😊😊

Ps-da ne bude sve idealno, muci me zgraravica bas jako u zadnje vrijeme. Jel ima nesto sto mozemo uzimat u trudnoci?

Od prirodnog su bademi super
    Ili iz ljekarne reflustat, gadno za popiti, ali ucinkovito. I jedan od rijetkih lijekova gdje bas pise da smiju trudnice

Grizli
    07. Rujan 2019. 07:13

Lucille 😂 bas tako dosta se pretjeruje.Najbolje su mi mame kad dodju kod necaka klinci na rodjendan. Ima 9 godina. I onda mame krenu moj ovo, moj ono... E moj to jos nije poceo al sad cu ga upisat na neku radionicu pa da i on pocne. Onako od djece ocekuju da svi bude geniji i slazu space shuttle sa 9 godina, govore najmanje 4 strana jezika i racunaju korjen 803838337 bez kalkulatora. I poslije se cude da im je dosadno u skoli. A o klincima od sestricne da ne pricam. Stariji ima 10 godina i jos ne moze ostat ni 1 h sam doma jer ce se ustipnut i udariti. Ne smije trcat nigdje drugdje osim po travnjaku jer ce zube razbiti, pa zato trenira tenis jedino na travi, jer nogomet ce ga drugi decki udariti. A manji mora spavat s njom da se ne ugusi sa prekrivcem. Manji ima 4 godine. Uopce ne komuniciramo jer me samo iznerviraju kad vidim drame koje stvaraju. Meni bas i nije normalno da mama djete od 4 godine jos hrani dok on drzi vilicu i njom lamata po zraku. Mozda grijesim, al meni to nije normalno. 

lorija
    07. Rujan 2019. 07:31

Goga sretno prvo na pregledima koji slijede pa tek onda sa selidbom. Polako samo i nemoj se preforsirati. 😉
    Eee da se nadovezem, takva je i moja mama sa ostalim unucima,uloga njih je jako bitna za djecu. Steta sto mi nije blize jer je moja bebac samo zove na mob i trazi da dodje.
    Iz pocetka nisam nikog slusala nit sam dala ikome od njih da se mjesa,jer PUNO BABA KILAVO DITE.
    Dojila sam,pa su me obasipali pitanjim, imas li mlijeka,jel dovoljno,daj caja,daj vode. Sve sam odbila i do 6mj bio je samo na sisi pa sam tek tad uvela dohranu.
    Zatim,za svaki pogled,guk uzimale bi ga ja im nisam dala jer sam rekla naviknut ces ga bezveze pa kad odes eto meni problema. Bebe su pametnije nego sto mislimo al ako ih naviknemo samo na jedno one se pomire i misle da druge opcije nema. I tu sam nekako bila ostra pa me je shvatila ozbiljno. Od tada me sve pita  iako nadje ona priliku da ucini po svom 😉
    Mislim cak da joj se svidio moj nacin. Bebac nije bio nikako bolestan do 2god,kad je krenuo s djecom iz vrtica u igru. Bio je miran nasmijan gdje sam ga god stavila,zabavio bi se sam i nije puno 'izinjavao'. Bitno mu je bilo da sam mu samo na okubi da mo cuje glas.  I kad sam nastavila raditi,cuvali su ga al bome na podu morali se samo igrati s njim 😉

Drugi slucaj. Moja sestra uvijek je uzimala i nosala da bi sad baku zvala da joj cuva bebu jer kao ne moze sama,a sta je problem? Nece nikako da lezi cim se probudi hoce u ruke. 😒 kad me pitala,rekla sam joj savjet za nju bolje ubuduce sto je jer nemirna mama znaci odmah nemirna beba. 😒

Točkica37
    07. Rujan 2019. 07:31

Hehehe slatke ste mi s ovim lamentiranjima oko djece... svi mi.imamo neka pravila u glavi kako cemo i sto cemo ali pricekajte da beba dode( pogotovo prvorotke) pa polako, dan za danom... past ce i neka pravila u vodu...nisu oni bas stenci da sa svima isto.naprosto se radaju sa karakterom. I vidjet cete da postoje lako i tesko odgojiva djeca( a iz iste kuce izasli) u svakom slucaju moj savjet je da budete dosljedne uvijek i bez iznimke. Sa trecim cu bit i ja. Sad sam punoooo pametnija hihihii
    Ugodan vikend 😘 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• lucille9
    07. Rujan 2019. 07:37

Ma da; kako mi je mala rasla dost sam čitala o razvoju. Svaka dob ima posao koji može obavljati, to su sitnice. Dosta nauče u jaslicama (obuvati se sami, oblačiti jaknu, kasnije kopčati cif). Moram priznati da sam se uvijek nastojala ravnati s djecom prijatelja- to jest, što mi se nije sviđalo na tome sam poradila. Mala od frendice se još ne obuva niti oblači sama jer to sve mama napravi. Ponekad mi je doduše teško jer sada već kontrira- zašto moram jesti s vilicom i nožem kad prijateljica Anja jede prstima i sl.
    Ono što mi je u svemu najgore, u periodu kada se očekuje da je dijete samostalno, kada je školarac- za sve negativnosti roditelji tada krive društvo, ili loš utjecaj prijatelja. Mi smo roditelji/budući roditelji i odgajamo OSOBU, pritom moramo biti realni. A sve te nedaće koje nas čekaju rješavati u hodu, a ne pomesti pod tepih ili okriviti nekog drugog.

samojed
    07. Rujan 2019. 07:45

Jutro cure, mene ledja baš bole već dva dana doslovno se ne mogu povjeriti tako lahko kad spavam čim se okrecem probudio se od bolova u donjem dijelu leđa

07. Rujan 2019. 07:50

Ja sam ko klinka bila pothranjena jer nisam htjela nista jest, nije mi nista pasalo 😂 Slatkise ni dan danas ne volim kao ni meso. Jos se dan danas sijecam da su me ko dijete, na preporuku doktorice silili da jedem batak, a meni se to gadilo. Ni danas batke ne jedem. No nikad moji od tog nisu pravili dramu... jela sam tu i tamo samo Kinder cokolade no moja mama nije nikad rekla da ja jedem samo Kinder vec da ne volim slatko. E sad... zbog slabog jedenja u djetinstvu imam jako spori metabolizam pa sam sklonija debljanju, no to je druga prica. I sad u trudnoci nemam apetita na zgrazanje nekih ljudi oko sebe, jer kao zasto ne jedem a trebala bi za dva... da pa da imam 100 kg.
    Ja ovo "preseravanje" s markama uopce ne kuzim niti cu ikad kuzit. Posto imam dosta godina zivota u inozemstvu to bi povezala s Balkanskim mentalitetom. Muz i ja imamo visa primanja od HR prosijeka no ja redovno kupujem u Lidlu i odjecu i druge kucanske potrepstine. Moja frendica koja ima mjesecna primanja 4x niza od mene se na to redovito zgrazava jer ona kao "nije dovoljno bogata da kupuje jeftino". Uzas! Isli smo na neki izlet u vinograd i sva djeca su se po blatu vani igrali. Veli mi njen mali od 4 godine- teta i ja bi se igrao no ne smijem u blato jer imam Nike tenisice. I stoji djete na terasi i gleda ostale. Djeteta mi bilo iskreno zao i najradije bi mu kupila u Ludlu tenisice za vinograd... no moja bi frendica rekla da su nekvalitetne te da ce od njih nogu iskrivit 😡

Lavica27
    07. Rujan 2019. 07:52

Točkica37

Hehehe slatke ste mi s ovim lamentiranjima oko djece… svi mi.imamo neka pravila u glavi kako cemo i sto cemo ali pricekajte da beba dode( pogotovo prvorotke) pa polako, dan za danom… past ce i neka pravila u vodu…nisu oni bas stenci da sa svima isto.naprosto se radaju sa karakterom. I vidjet cete da postoje lako i tesko odgojiva djeca( a iz iste kuce izasli) u svakom slucaju moj savjet je da budete dosljedne uvijek i bez iznimke. Sa trecim cu bit i ja. Sad sam punoooo pametnija hihihii
    Ugodan vikend 😘

Tockice slažem se s tobom ali Mislim da pričamo o dvije stvari. Ti o karakteru djeteta a ja (mislim i vecina) kolko roditelji dolijevaju vatre na ulje. Ja nisam bila mama tad još al sam si jasno mogla razlučiti što ne zelim napravit svom djetetu dok sam gledala malog od kume. Znači to dijete je na mobu non stop pa tamo od godine i pol. Sad ima 4.5god i dobio je svoj mobitel!!!! Za šta!? Sa svoje 4.5 god jede u hranilici,tata ga hrani dok mu drži drugom rukom mobitel da gleda crtic. Princ (tako ga zovu) može sve jer je on "jako željeno dijete"(A moje nije ili tvoje wtf!?), kao neće jesti (a u vrtiću i kod bake hoće sve) i ladica sa slatkišima je na izvolite i cijeli dan cupa gluposti (kod mene doma je pod onom dječjoj zaštitom jer tako nikad ne bi bila gladna). Itd itd itd. Nikad nije spavao sam bez mame jer eto ne zeli pa muž i ona spavaju odvojeno svo to vrijeme (Kad se samo sjetim kolko puta mi je rečeno a vidjet ćete vi kad dobijete svoje nema više zajedno spavanja 😱). A sad je odgovor na sve a joooj lako vama s curicom,s njima je sve lakse🤯🤯🤯🤯

Točkica37
    07. Rujan 2019. 07:54

samojed

Jutro cure, mene ledja baš bole već dva dana doslovno se ne mogu povjeriti tako lahko kad spavam čim se okrecem probudio se od bolova u donjem dijelu leđa

Samojed a da kupis nadmadrac ili tak nekaj, mozda bi pomoglo?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.