ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita15
    07. Rujan 2019. 10:22

Uuf obitelji i  mjesanje u odgoj e to je zasebma tema bar kod nas. Mi drzimo svoje uvijek ali posto je mali prvo unuce sa obje strane a i moja i njegova obitelj su velike mjesanje nikad ne staje. Dodu situacije da drzim lekcije vise njima nego njemu. Izbiju i svade jer se urote i idu oni meni objasnit da ja imam krivo iako nemam i da napravim po njihovu iako znaju da necu. Jedino kome bas pustim da mu popusta je sestra ona njemu dode ko terapija neznam to objasnit. Thiago je ziv zahtjevan aktivan brbljav sa milijun zelja i ideja uvijek u svakom trenu i nikad ne miruje. Njegov tempo je tesko pratit. Plus sto je izrazito vedro dijete pa voli zabavu i akciju vise nego bilo koju mirniju aktivnost. A moja seka je mirna i tiha i odmjerena i njezna i to sve prede na njega a rijetko ju vidi jer nije tu pa kad dode ih pustim da rade sto hoce. Ona ne ide kontra nas ni odgoja ni icega samo uziva sa njim i to je nevidena ljubav. Ali kuca i dvoriste nakon tog izgledaju koda je tornado prosao 😂

• Kengurica
    07. Rujan 2019. 10:33

Apsolutno se slazem s ovim sto je Točkica rekla o odgoju. Kad dodje beba pola toga pada u vodu. Nekad i roditelji koji su imali prvo i sigurni su da je bilo takvo zahvaljujuci njihovom odgoju, dodje drugo u šokira ih je to je potpuno drugačije. Od frendice mala nikad na rukama, samostalna, sad mali potpuna suprotnost. A iste metode nenosenja itd imaju.

• valentina
    07. Rujan 2019. 10:35

Jutro, uhh odgoj djece, ozbiljne teme od samog jutra😃 pa da se nadovezem i ja. Ugl slazem se sa svime sto ste rekle, da, treba bit dosljedan, mudar, cvrst, smiren, blag, popustljiv kad treba a i znati utvrditi granice kad treba. Da, stvarno je tesko biti "dobar" roditelj, djeca ne dolaze sa uputstvom. Svi se mi trudimo biti biti najbolji nekako prema svojem instinktu ili prijasnjim iskustvima. Ja bih sada mogla reci za svojeg sina da sam odgojila dobrog covjeka, najbolji dokaz za to su mi njegova djela i rijeci pohvale😊i reakcije drustva u kojem se krece.. I unatoc tome kad sam sad ostala trudna svejedno sam bila u panici i strah me da li cu i ovo dijete uspjeti odgojiti u isto takvu dobru osobu, dobrog covjeka. 

• Kengurica
    07. Rujan 2019. 10:49

I sto se tice hranjenja. Daleko je od rodjenja do doba kad cete stvarno reci, pa ok ako nece ovo pojesti nek bude gladan jer djeca moraju dobivati na tezini da bi prezivjela kad su skroz mala pa cete im tako dati bilo sto ako budu nejelice samo da ipak neke kalorije udju u njega. To znaju samo oni koji i sami imaju djecu nejelice. Nista ne pomaze metoda najednogodisnjacima, neces mi se dici sa stola ili samo ti nemoj jesti cijeli dan. A bome nije ni na meni kao na maloj djelovala pa su mi i vitamine prepisivali za apetit itd. 

• Sarita15
    07. Rujan 2019. 10:53

Pa svako dijete je u konacnici osoba za sebe i to isto igra ulogu. Kaze moja susjeda da joj za jednu kcer treba jedan mentalni sklop a za drugu drugi. Ali opet pravila i granice se moraju znat i postovat bio netko zahtjevnije dijete ili ne. Za one stvari koje sam ko cura jos rekla moje dijete nece nikad sam zbilja i odrzala. Ne diktira tempo ne izvoljeva oko hrane sam spava niti jednu noc nije proveo kod nas i nis mu ne prode 'liso' nista. Svaku situaciju svaku nasu reakciju mi smo objasnili svaku nepodopstinu smo objasnili zasto ne. I nase ne je ne. I doma i kod bake i svuda. I tako ce bit sa drugim bio mirniji ili zivlji "tezi" ili "laksi" za odgoj. I nije lako. Nama nije. Svaki dan je izazov stalno. Ali na to smo se odlucili postavsi roditelji. I najveca potvrda je kad mi kazu da je divno dijete i da mu se u ocima vidi sreca

Grizli
    07. Rujan 2019. 10:56

Ne znam koja je napisala al slazem se s time 100% da je jednostavnije ako smo ja i muz na istoj valnoj duljini u odgoju, a ne jedan babaroga drugi pekmez. Ne znam ja samo gledam svoje djetinjstvo, imala sam stroge al pravedne roditelje, mama mi nikad nije bila prijateljica vec mama, nikad za mene nisu radili ustupke i pravdali me, imala sam hrpu prilika da preko veze nesto ostvarima al nikad nisam to koristila iskreno sram me bilo, al to je zato jer su me tako naucili roditelji. I moji su bili neispavani posebno samnom koja do 3 god nisam ni jednu jednu noc spavala, a mama je radila u skoli, tata cijele dane 2 posla. Ja im se sad divim jer nisam sigurna d abi ja to mogla tako. Al kod njih nije bilo popustanja nikada. Rekla sam mami bas da ju molim da se ne mjesa u odgoj djeteta naseg jer ona je za mene super odgojila mene i sestru, al kao baka je nemoguca. Nismo savrsen osobe ni ja ni sestra daleko smo od toga, al postujemo ljude oko sebe i ne zivimo u oblacima. Sa muzeve strane nemaju jos unucadi pa me tu malo strah tih nekih petljanja i nepostivanja nekih pravila al srecom daleko su jer vec sad ima svekar bisernih izjava i pravila. Jedino ako me ne sokiraju pa mi se onako dosele nakon poroda. Al mislim da bi se onda muz upetljao i otpravio ih doma. A samo cekam dan kad im objelodanimo da ce beba imat oba prezimena odnosno moje sadasnje... 🤯 Inace mm je zelio svom dodat moje kad smo se zenili al na kraju odustao jer mu redosljed kod mene se svidjao, al kod njega ne odnosno bilo je tesko izgovorivo, a nije mogao sloziti si prezime redosljedom kao ja. 

annika
    07. Rujan 2019. 11:04

Grizli

Ne znam koja je napisala al slazem se s time 100% da je jednostavnije ako smo ja i muz na istoj valnoj duljini u odgoju, a ne jedan babaroga drugi pekmez. 

Ja sam napisala jer često to vidim kao problem. Radim u školi i tate pričaju i rade jedno, mame drugo. Djeca budu rastrgana i ni sama ne znaju što smiju a što ne.

[iimg]

• Sarita15
    07. Rujan 2019. 11:06

Kengurica

I sto se tice hranjenja. Daleko je od rodjenja do doba kad cete stvarno reci, pa ok ako nece ovo pojesti nek bude gladan jer djeca moraju dobivati na tezini da bi prezivjela kad su skroz mala pa cete im tako dati bilo sto ako budu nejelice samo da ipak neke kalorije udju u njega. To znaju samo oni koji i sami imaju djecu nejelice. Nista ne pomaze metoda najednogodisnjacima, neces mi se dici sa stola ili samo ti nemoj jesti cijeli dan. A bome nije ni na meni kao na maloj djelovala pa su mi i vitamine prepisivali za apetit itd.

Oprosti ali nije isto udu li u dijete kalorije ili nutritivno zdrave stvari. Kalorija je i krafna a nis od tog nema. Nece biti zdraviji niti zdravo uhranjeni od bilo cega samo da su pojeli nesto. Po meni nije isto imati izbirljivo dijete koje jede tri namjernice i nitko se ne trudi prosiriti meni i dijete koje kolicinski jede malo ali jede uglavnom  sve. Sve to sam ja prosla prvo sama sa sobom kad nisam htjela jest i sa malim kad je imao faze. Jedno je dat smoki jer drugo nece pa nek je pojelo nesto a drugo je bit ok sa zlicom nekog variva od povrca pa znat da iako je malo je zdravo i da ce mu koristit maksimalno. Ljudi su razliciti i netko ne voli sve netko jede puno netko malo ali hranjiva vrijednost onog sto se jede vaznija je od kolicine

• Sarita15
    07. Rujan 2019. 11:14

iva4

Cima opisujes moju sveki sto na sat!!!! Kao sto sam je vec spominjala na forumu jako draga ovo ono al svaka druga je njoj da nam nesto “savjetuje” pa kaze necu se mjesat ali to je moje misljenje i ja bi tako napravila!!!! 😅😅 nemreeeem vise to slusaaaat ne ne i neeee😓
    Ja znam da ce bit problema jer sam joj vec rekla kako mi namjeravamo odgajat malca a ona meni ma joj kao da ce te moc vi to tako kako ste zamislili???? Ono kaaaj??? Daj malo podrske nemoj bit takva kad moram rec vjestica!!!! Zadrzi nesto za sebe!!!
    Sa moje strane obitelji znam da nece bit problema jer nazalost kao sto neke znaju mama mi je preminula prije 3 god i iskreno da sam znala kako ce se stvari odvijat u buducnosti trazila bi je savjet da mi kaze kako me odgojila jer uvijek sam sve imala a nikad nisam nista ni trazila ni bila cendravo deriste. Znalo se kad si u gostima kako se ponasas, prije glavnog obroka da nema jedenja gluposti i da jedes sve a ne da budes izbirljiv pa da se nakuhava sto jela kao sveki sta radi!! Znaci doslovno ga tetosi ko malo dijete i dalje sto me uzasno nervira i ludim na to… tako da jedva cekam 11 mjesec i povratak svojoj kucici di je sve po nasim pravilima🥰

Jooj cure vi kad pisete o svekrvama ja tu vidim svoju baku (ona je patronazna sestra u mirovini i malo je hitler) i sve je isto ko sto pisete. I od cijele rodbine ona mi najvise problema radi uvijek i stalno muz ju vec dva puta izbacio iz kuce koliko pretjeruje ja bar 5. Neda se ta. Krene ona i vrijedat i galamit i svasta...zena uvjerena da zna najbolje jer je to sto je i da je i dalje 1965 kad je ona pocela radit. Evo recimo rekla mi da ulijem malom caj u ad jer sta si ja mislim kad se nije imalo u njeno vrijeme da se to tako nije radilo. Kad sam rekla da necu ni luda i da nije njeno vrijeme se uvrijedila kako sam ja zla i nezahvalna. Muko moja vec mi sad slabo kad drugo praunuce dode

• Kengurica
    07. Rujan 2019. 11:14

Pa to sto ti kazes je istina da nije isto, ali smatram da roditelj djeteta koje pljuje svu hranu ili mu se dize na nju zeludac na kraju da i onu manje nutritivnu iz ocaja da mu dijete ne jede. Jer bolje je i samo krumpir pojesti koji je btw pun nutrijenata nego nista. O tome pricam. Al ako imas srece da ti dijete vec sa 6mj lijepo prihvaca kasice pa kasnije krutu hranu, onda ne znas kako je to kad imas dijete koje vec i na to ima refleks povracanja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.