ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sarita15
    06. Rujan 2019. 23:09

LoSa84

Frajla

Lavica27

Angie,Sarita,znala sam i ja čuti da se "neće voziti" u kolicima i često sam se pitala da li tu imaju ulogu i roditelji. Primjerice jedna cura s kojom sam rodila otprilike u isto vrijeme je imala drugo dijete tad. Kad bi bile u parku i mala je imalo zaplakala(i same znate da nekad placu Bog te pita zašto,em su suhe em nahranjene, biometeoroloska prognoza je povoljna🙂)🤣 ona bi je u ruke odmah uzela pa se zajapurila sva pa nunala vamo tamo polu histerično i pričala "joj sad neće htjeti zaspat sto posto,mrzi ta kolica itd". Masu puta mi je palo na pamet da je beba možda zaplakala jer nije mogla prdnut pa se ne zna izrazit i onda kad mama.krene s nervozom prenese to na dijete,doslovce uvjeri i sebe i bebu da mrzi ta kolica. Kuzite me kaj hoću reći.. istu stvar sam kod vrtića primjetila. Jaslice i privikavanje dvoje djece tuli ko da ih oduzimaju zauvijek i nakon mj dana. Kad ja skuzim nije u djeci nego u roditeljima problem. Svaki dan se opraštaju mama te voli,mama će te skupitinnemoj zlato, daj ruku🙄 Ono spusti je i idi,šta otezavas djetetu? Uglavnom,razduljila ja po običaju 🙈 al kuzite me šta hoću reći.. možda se nekad samo mi trebamo opustiti i prihvatiti nekad stvari a ne pogoršavati ih?

Moram ovo citirati jer se apsolutno slazem. Od "nevoljenja" kolica, auta, sjedalica, nošenja, vrtica pa do sveg ostalog. U 99% slucajeva je stvar u roditeljima.
    Ma i kasnije, kad mi kaze npr za djete od 3 godine, on nece piti megle mlijeko, pije samo dukatovo 😱 ma zna on guzicu svoju malu sta je koje marke, nego roditelji rade farsu od svega
    Frajla potpisujem… klinci vec od 3-4 godine prokuze sve oko sebe i zapravo ponavljaju ono sto cuju od roditelja ili okoline. Tako i neki nece ic u vrtic… pa jer mama svako jutro place kad ih vozi.

Sve oni cuju od roditelja. A roditelji masovno idu linijom manjeg otpora. Primjera ko u prici. Kao da se boje bilo koje negativne emocije kod svog djeteta. Pa nisi dvorska luda neg roditelj. Uci ga a ne radit pekmeze od njih. On nece kinder on je jede taj kruh pije saaaamooo happy day narancu ma sta zna on od 1 2 3 godine sta je happy day ili kao moj samo nike nosi nista drugo nece dala sam nekoliko stotina kuna na trenerke da jer je njemu od 4 godine dok je slagao kocke doslo sto ce on obuc....ma primjera more sve do roditelja

• Sarita15
    06. Rujan 2019. 23:12

Gogaa_V

Sarita15

Gogaa_V

Saritavrlo luda prica. Dojagnosticiran je i prije izmedju 1/2 cin ali mi doktor krajem 2017 to nije rekao da me ne alarmira. Sad kad mi je u ranoj trudnoci (u De) dijagnosticiran zvala sam svog dr u BiH da me "podsjeti" na zadnji rezultat nalaza (jer je telefonski javio da je sve ok onda se vidimo na redovnoj kontroli) … i on mi sad kaze pa nalaz je tad bio Ascus ali nisam te htio alarmirati… ja se udala odselila milion nekih obaveza i 2018 ne odem na redovni pregled, kao za inat (do tad sam baš bila redovna) … i evo sad je ovakav nalaz hvala Bogu samo da stagnira do poroda i da to riješim. U trudnoci nas nervira prehlada ili malo snizeno željezo… a kamoli ovakva dijagnoza pod hormonima kad se radujes prvom djetetu, ali sve cu nekako izgurati…

O boze…ovo da te ne alarmira mi vrh…moja sestra prolazi vec 2 godine kalvariju sa tim cinom stalno ju vrte u krug…papa pa kloposkopija pa vaginalete pa dizi imunitet pa biopsija pa opet papa…i to je stalno 2 /3 pa 1 /2 pa 3 pa 2 /3 pa nikako vise…predlozili joj lec kao da se tog rjesi za kao ako ce trudna ostat da je bez brige a vidim tu da ti imas oko toga problema i briga pa sam pitala eto. Stvarno ti drzim fige da bude sve ok :) i hvala ti na odgovoru

Nemas na cemu zahvaljivati. 🙂Dobra ideja je da se to prati tako ucestalo kao kod tvoje sestre i naravno dizanje imuniteta je dobrodoslo zbog virusa lkoji stagnira ako je i imunitet dobar. Pored toga cin 1, 2, 3 postoje stupnji cina npr I, II, III, IV-a itd … Ne znam koji je kod nje tip ili stupanj… onda bi u skladu s tim doktori trebali reagirati, ne daj Boze zla i svakako preventivno. Meni je odmah nakon poroda specijaslista predložio biopsiju i neovisno od rezultata konizaciju. Nadam se da će sve stagnirati i da se sa porodom rijesim i ove dijagnoze i svakome ko ima posla s njom.

III stupanj je bio zadnje  vec ju htjela poslat na taj lec ali kao da vide jos jednom papu...neznam zasto odugovlace toliko mlada je po meni bi bilo da joj to ociste pa bok
    Nek ti bude sve ok i da se i ti tog rjesis

• Sarita15
    06. Rujan 2019. 23:17

mrgud_zg

Ja se moram pohvalit da sam kupila hlace. I nasla i traperice ali cu ih narucit preko neta s kodom za popust (skrtica 🙈😁). I mislim da mi je to dosta. Na kraju ispao najbolji hm u cc east, kao sto sam i pretpostavljala.
    I ne zelim zvucat smijesno 😂 al bas kak mi raste trbuh ide prema naprijed, totalno mi se vratio struk, i manje sam si debela nego prije trudnoce 😂😂 bas mi se svida ova faza, mozda ipak drugo tromjesecje ima svojih prednosti 🙈🙈😊😊

Ps-da ne bude sve idealno, muci me zgraravica bas jako u zadnje vrijeme. Jel ima nesto sto mozemo uzimat u trudnoci?

Bademe tone i tone badema. Ako je nocu navecer voda i bademi. Grisini. Dvopek. Nis kiselo nis tesko navecer. Mineralna. Ali bademi. Zivila sam na njima zadnja 2 mj samo to mi pomagalo tolika bi mi bila zgaravica da sam znala povracat...nadam se da nece i ovaj put bit tako

Aristea
    06. Rujan 2019. 23:19

Goga sretno sa selidbom i drzim ti fige da sve prođe uredu! 🙂🙂🙂
    Cestitam na urednim pregledima! 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

• Sarita15
    06. Rujan 2019. 23:24

Lavica27

Ma LoSa Ne da nije s 3,4- moja ima 2g i 4mj i kuzi sveeee. Puno priča i zna da je baka najslabija karika. I kaže joj ja bi jela jaje. Ova ispece jaje. Neću jaje,mazi mi kruh. Ona namaze sirni namaz. Neću sirni namaz ja bi groždje. Ja gledam mamu i ne vjerujem. Reko radi budalu od tebe,Kad je ona odbila jelo,ikad?? A zlato moje bude ti baka. Tlak mi skoci!! Znam da su bake tu da razmaze al kod mene joj nebi palo na pamet ordinirati,Ne želim si razmazenku sama stvaratj. Kad je počela s godinu-god i pol iz čista mira krenut urlati i kao bacat ce se po podu,Ja je primaknem na tepih i kažem tu ti je mekano pa kad si gotova dodji po mene. Za tri sekunde vice mama grli. Meni mama kaže joj pa dijete je,ja tvrdim da kuži ona jako dobro šta radi,meni to moji nisu tolerirali sigurno.
    Grizli Ti bi se pošteno nasmijala kod mene u firmi. Titule su boli glava,eno kladim se da mi muž nezna (a radim taj posao 5 godina) koja mi je titula nego samo zna da radim u marketingu🤣 p.s. da vas uputim friske mame, ako nosite bebu u nosiljci ima neki uvaženi izraz "bebonoseci"🤣 Eto meni je to smiješno🙈
    Goga drago mi je da si se javila, držim fige slj tjedan!
    Čestitke na svim urednim pregledima!
    P.s. pitanje za popis čudnih bolova- probadanje u lijevom jajniku,širenje ligamenata ili?🤔

Bebonoseći 😂😂😂😂 o boze dragi 😂😂 sad sam sve cula ali sve 
    Moj mali je to sa hranom pokusao izvest prvo doma mos si mislit kako mu uspjelo. Onda je isao testirat nonu (moju mamu jel) vise sam pogledom fiksirala nju nego njega. Gledam lomi se. Reko jel meni i sestri to prolazilo? Ne. Nece ni njemu. Vise mu ne pada na pamet. Mustre. Da nebi

• Kengurica
    07. Rujan 2019. 00:17

A ja se bas ne slazem za to s hranom. Ja sam jela samo kinder i to do toga je doslo tako sto uopce nisam voljela cokoladu, nikakvu dok nisam iz italije dobila kinder i zaljubila se u nju. Dok sam ja mala bila nije ni bilo puno izbora. Takodjer dan danas mi se okrene zeludac na puno hrane, a nije me mama to naucila i brat je to isto jeo kao i mama i tata. Imam slabiji apetit oduvijek. Sad trudna ne jedem za nikakvih dvoje nego sam upravo s vecere di sam uzela malu porciju i nisam ju do kraja pojela. Imam snimke necaka gdje ima 9mj i kad primi ananas rukom ima nagon na povracanje. Nekoliko puta je tako malen i povratio od neke hrane. Isto ima slabiji apetit. Cak mi je drago citao da nije debljina nasljedna vec apetit. E sad vjerujem da tu ima i drugacijih studija. Smatram da je puno na roditeljima no ne i sve. Moj kumic otkad se rodio bi samo trpao u usta. 

• Kengurica
    07. Rujan 2019. 00:19

*dragi

• Lala27
    07. Rujan 2019. 01:39

Iva Meni je večeras isto tako, prosto mi nije dobro kad me udari u bešiku, dubila bih na glavi ako će to pomoći da se pomjeri gore 😂 

Nasty
    07. Rujan 2019. 04:35

I moj je nisko i jučer i nočas osjećam najintezivnije udarce do sada, imam dojam da se odbija s nogicama kao na trampolinu.. Zadnji put kad sam bila na pregledu 3.u bolnici me je osim dr. pregledavao i specjalizant., odnosno bila sam pokusni kunić.. I gleda on malog nekih činilo mi se 20min na uzv preko trbuha i komentira da ne uspjeva fiksirat mjere jer mali biži.. Mislim se di neće🤣🤣

Grizli
    07. Rujan 2019. 06:48

Jutro! 
    Lavica bebonoseci 😂😂😂 samo nisam shvatila jel to naziv za roditelje ili bebe. 😆 Ma ne mi cemo zbilja svega izmislit. Meni prijatelji sa 2 djece kazu da su samo nosene bebe sretne bebe. Onako halllo... Ljudi ni na wc ne idu bez da djeca vise na njima, pa kad su kretali u jaslice je sa oboje bio show program mjesecima. Obozavam ja klince al nisam majmunica da visis na meni prvih 5 godina zivota.
    Eto moj necak je dijete koje isto ne voli cokolade bas i ako ce sta pojest od slatkisa biti ce kinder, za sve ostalo kaze da mu je preslatko. Iskreno i meni je. Al opet s druge strane moja sestra mu dozvoljava d aon njima diktira sto ce jest, pa ispalo da onako 5 dana u tjednu jedu pastu i šalsu, a ostala 2 pizzu margeritu. Jer on ne zeli drugo jesti je rekla. Dosao kod mene mali 3 dana i ja mu ponudim za rucak meso i krumpir kaze on ok moze. Slikala joj kako jede batak i peceni krumpir, a dla mi uputu da ako nece sto nama kuham da mu samo pastu skuham sa malo maslaca. Reko e bas neću. 3 dana mali jeo apsolutlno sve sto i mi bez izvoljevanja. Samo joj slike slala, u soku je bila. Srecom moja mama malo popusta oko hrane. Uvazi ako mali kaze da nece pileci file nego batak, ili da mu da manestru bez graha, al nema sad da ce kuhat 20 ruckova tko ce sto. Najbolja izjava od sestre mi je on ti jede samo pik mortadelu. Ja imala doma neku u IT kupljenu i dam mu, nije niti skuzio razliku. Tako da vjerujem da postoje neke stvari sto djeca ne vole i odbijaju i mislim da ih se onda ne treba forsirat i maltretirat s time, al ima stvari koje fantaziraju samo. Njemu se po faci tocno vidi kad fantazira a kad nesto stvarno ne voli. Moja sestra pak ko ni njen muz nema autoriteta nista. Njemu se istoleriralo i toboze to da nece se voziti u kolicima jer je 3 put urlao u kolicima dok se vozio pa ga je nosila i gurala kolica i psa vodila, a kod mene kad bi bio vozio se bez problema u  istim tim kolicima i s mojom mamom isto. Tako da mi mame znamo napraviti scvakakva sranja sam ja rekla i sve me strah kakva cu ja biti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.