Jel koja od vas koristila fiziolosku u trudnoci? Onaj sprej za nos? Ja samo to imam i znam da se to daje bebama u nos pa ne znam jel dozvoljeno onda u trudnoci jer ne mogu disat vise😣
Fizioloska? Pa naravno.. to je obicna vodica, kao ona morska sterimar i slicno za higijenu nosa. Navodno nisu dozvoljeni oni sprejevi za odstopavanje nosa tipa operil.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Fizioloska? Pa naravno.. to je obicna vodica, kao ona morska sterimar i slicno za higijenu nosa. Navodno nisu dozvoljeni oni sprejevi za odstopavanje nosa tipa operil.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Gogaa drzim fige da sve bude kako treba 🤞🤞❤
PetraB i meni ti je prvi nalaz stitnjace bio los. tsh jos nizi, a t3 i t4 puno visoki. Samo mi je rekao da izbacim trudnicke vitamine zbog joda i sljedeci nalaz je bio dobar. Sad kontrola svako mj dana, al bitno da je ok i nemam nikakvu terapiju. I svakako bolje da je tsh nizak nego visok. Jer visoki moze utjecat na bebu, niski ne, tako su bar meni objasnili 😅
E puno ti hvala 🤗
Ma meni ova jucer bila nadrkana sva, uopce nije htjela razgovarat 🙄... Valjda ce u pon biti bolje volje 😅
url=https://lilypie.com][/url
Hvala ti😊 ma znam da pitam bezveze, ali pise kao savjetovati se s lijecnikom prije uzimanja pa me zacudilo xd
Pa ja ozbiljno pitam sto je slijedece. Malo danas ljudi pretjeruji sa tim pompoznim titulama, nazivima radnih mjesta i sa svim tim silnim savjetnicima. Mislim ja se susrecem jako cesto sa tim svime pa me nekad uhvati smijeh. Ne da omalovazavam necije radno mjesto ili nekog nego mi smiješno dodje. Evo npr. zovem jednu firmu i trazim knjigovodstvo, kazu oni meni evo spojit cemo vas sa junior account manager. Meni 300 ??? iznad glave, onako ok s kim cu ja pricat pojma nema nismo se ocito shvatili a samo moram provjeriti kad ce mi poslat racun. Javi se zena i pitam sad ja nju jel ona taj manager. Kaze zena ma pustite budale ja sam novi knjigovođa, a starija gospodja je isto to samo senior, al mi vam ni neznamo zasto su to tako nam napisali. Nakon toga se mi u firmi zezamo sa tim managerima i direktorakim funkcijama. A valjda ljepse zvuce ti nazivi pa zato ih ljudi koriste. Al nema veze bitno da mi dobijemo info vezano za nosenje jer eto i mene zanima kako je najbolje nositi bebu tj. koja nosiljka/klokanica i od kad.
Evo i nas sa rebra..
Ustanovljena mi je trombocitopenija.. za 10 dana se moram vratiti, kada će biti moj doktor, danas ga nije bilo, pa ću onda dalje sa njim sve voditi..
Jel ima netko ovdje da je upućen u to stanje?
Google kaže da to nije baš opasno, pa me zanima.. ovaj doktor na zamjeni nije bio baš rijecit 😑
Poslao me kod ginekologice sa tim nalazom, i napisao obavezno folnu kiselinu uvesti uz vitamine.💁♀️ i to je ubiti to..ništa dalje mi nije rekao
Nisam bas nesto upucena, ali cura koja je lezala samnom u sobi je to imala.... znam da je isla na indukciju i da nije smjela nikakve ljekove dobiti (epiduralnu i ostalo). Ona je imala bas izrazito niske trombocite. Vadili su joj krv iza poroda i pratili te parametre i bebu su testirali isto (ona nije naslijedila). I cula sam kad joj je jedna doktorica govorila da te lijekove treba piti ujutro u odredeno vrijeme (mislim da je bilo oko 7, 8) jer se i inace prirodno to nesto najvise proizvodi u organizmu, pa si taj dio isto proguglaj
Angie,Sarita,znala sam i ja čuti da se "neće voziti" u kolicima i često sam se pitala da li tu imaju ulogu i roditelji. Primjerice jedna cura s kojom sam rodila otprilike u isto vrijeme je imala drugo dijete tad. Kad bi bile u parku i mala je imalo zaplakala(i same znate da nekad placu Bog te pita zašto,em su suhe em nahranjene, biometeoroloska prognoza je povoljna🙂)🤣 ona bi je u ruke odmah uzela pa se zajapurila sva pa nunala vamo tamo polu histerično i pričala "joj sad neće htjeti zaspat sto posto,mrzi ta kolica itd". Masu puta mi je palo na pamet da je beba možda zaplakala jer nije mogla prdnut pa se ne zna izrazit i onda kad mama.krene s nervozom prenese to na dijete,doslovce uvjeri i sebe i bebu da mrzi ta kolica. Kuzite me kaj hoću reći.. istu stvar sam kod vrtića primjetila. Jaslice i privikavanje dvoje djece tuli ko da ih oduzimaju zauvijek i nakon mj dana. Kad ja skuzim nije u djeci nego u roditeljima problem. Svaki dan se opraštaju mama te voli,mama će te skupitinnemoj zlato, daj ruku🙄 Ono spusti je i idi,šta otezavas djetetu? Uglavnom,razduljila ja po običaju 🙈 al kuzite me šta hoću reći.. možda se nekad samo mi trebamo opustiti i prihvatiti nekad stvari a ne pogoršavati ih?
Moram ovo citirati jer se apsolutno slazem. Od "nevoljenja" kolica, auta, sjedalica, nošenja, vrtica pa do sveg ostalog. U 99% slucajeva je stvar u roditeljima.
Ma i kasnije, kad mi kaze npr za djete od 3 godine, on nece piti megle mlijeko, pije samo dukatovo 😱 ma zna on guzicu svoju malu sta je koje marke, nego roditelji rade farsu od svega
Sarita a reci mi posto krece to krvarenje koji su ulosci onda realni za kupit, mislim jel to krvarenje normalno onako ko obicna prosjecna menga ili ipak obilnije? Sry ak ti je bed o tom pisat ali nekako smatram da cu bolje i vise saznat od vas sta ste sve to prosle nego od doktora da ga pitam😒
Nije mi bed. Mene mozes bilo sta pitat niti jedna tema mi nije bed ni kriva :) . Samo nebih htjela koga uplasiti eto iako to moramo proc. Znaci prvo su oni ulosci od vate Lola mislim idu na mrezaste gacice ne ljepe se. E sad ako je prirodni porod dok savovi ne odu ti su najbolji jer ovi always nuterla libres imaju onu ko mrezicu i mogli bi povuc savove a to si ne zelis. A ako je carski nema razloga da nakon bolnice ne koristis koje god uloske volis ali one za noc. Prvih nekih tjedan 10 dana ti najveci su ti najbolji a kasnije ces prema sebi procjeniti koji ti pasu i koliko ces ih dugo trebati. Meni su ti veliki trebali recimo 10 dana i onda je to curilo i kapalo i kapalo puno predugo ali to je isao dnevni ulozak i bok.
Ja sam se opskrbila paketima i paketima nocnih ulozaka (za nakon vir 80 i chicco), al na kraju je to meni nakon 5-6 dana bilo ko obicna menga, pa sam slala muza da mi uzme obicne (mislim librese natural ili tak nesto)
Goga Sretno sa selidbom i tu su fige za 9. i 11. 🙏
Danas smo u školici učili o kontrakcijama i pucanju vodenjaka, tek sad sam malo svjesnija koliko se sve to približava 😱
Sortiraj odgovore
Najstariji