ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    03. Rujan 2019. 08:37

leptiric00

Cure koliko Vase bebice imaju grama i koliko su velike?
    29. Kad sam bila je imala 650g i 25cm ,doktorica kaze da je za 4 dana manja ,e sad molim vasa iskustva,24,5 dana mi je bilo tt,sad idem 12.9 na kontrolu pa budemo vidli ,dali ce biti mala ili to nema opce nikakve veze i postoji sansa da ja prenosim?

Leptiric da li ti je od početka beba manja? Npr moja je od prvog dana veća za 3dana jer su mi kratki ciklusi (24/25 dana) i tako je na svakom pregledu i vodi mi se termin kao 5.2.A ne 8.2. Ne gleda se težina nego dužina od tjemena do trtice odnosno u tim visim tjednima "od glave do pete" al nekad kad uzmu mjeru,beba se pomice pa oni to odrede plus minus što se odmah reflektira u danima odnosno gestacijskoj starosti. Moze i nemora znaciti da ce biti mala, pretpostavljan da ti je mjerila i duzinu natkoljenicne kosti, trupa itd,ako je to sve manje moguće je da bude manja beba (da li ste ti i/ili muž nizi?). A ovo oko prenošenja eee kad bi to znali unaprijed! Veličina bebe uglavnom ne ovisi hoće nam puknuti vodenjak u 37.tjednu ili ćete inducirati u 42. Tjednu. Kako ti grah padne,al ne zamaraj se s tim. Sto je tjedan-dva prenosenja naspram 9mjeseci iščekivanja :)

Grizli koju sam nać fotku koju sam imala za prvu malu,uglavnom grafika za koju temperaturu u sobi je koliko slojeva čega potrebno za noć. Po meni dok su tako mali ide body,pidjama i vreća za spavanje i to je dovoljno. Da je sobna temp 23°,roditelji vole zahajcati sve prostorije kad dodje beba😁

skoljka
    03. Rujan 2019. 08:44

Oo hvala curke divne ste, 32 god jos dva tjedna pa 33😅ma i ja sam mislila da je super nalaz al da provjerim vi ste to prosle, na mojoj temi valjda ja prva. 😘😘😘🤗🤗🤗🤗 Sretno vam svima na pregledima, vidim da sve uzivate 🥰

Angie1205
    03. Rujan 2019. 08:45

http://www.drmama.rs/sta-obuci-novorodencetu-u-zavisnosti-od-temperature-prostorije-u-kojoj-ce-da-spava/
    Grizli evo možda ti ovo pomogne 

Grizli
    03. Rujan 2019. 08:47

Skoljka ma nalaz ti je super. Ne brini oni vec uracunaju u dobini faktor i taj ivf postupak. To nama nesto povecava kao sansu, al nije da sad ti trebas dodatno to racunat. To je tvoja vjerojatnost i to je to. Mozd d nisi ivf taj broj bi bio veci. Tako da samo sretno naprijed i bez brige! Moj dobni je bio i manji. 
    Lavica 🤪🤪 23?? Uh pa ja u stanu nikad ne drzim temp preko 22, a sobe oko 19-20. Znaci kad dodje beba spavamo u goli. 
    Jedino nisam shvatila Sarita ovo sa rukavicima to te vrece imaju rukave ili misliš na pidzamicu? 🤔 Joj koji sam ja dibidus za tu robu. Mislim kupit cu ja i vrecu i poplon al mi se cini praktičnije vreca dok je beba mala. Ili se to meni samo cini? 

Grizli
    03. Rujan 2019. 08:49

Angie hvala ti do neba. Sad bi te poljubila da si blize. 

Angie1205
    03. Rujan 2019. 09:05

Ovaj jastuk kaj je Miki stavila link je super, već sam ga škicala al dvoumim se. Meni je taj jastuk za bebe najviše koristio sa prvom curkom dok pola ljudi oko mene nije znalo primiti bebu pa im je u jastuku bilo lakše. Al prije 9 i pol godina nije bilo ovih multipraktik jastuka da se poslije mogu koristiti kao poplončići...tako da ovo mi se čini kao super stvar.

Angie1205
    03. Rujan 2019. 09:05

Grizli

Angie hvala ti do neba. Sad bi te poljubila da si blize.

Gogaa_V
    03. Rujan 2019. 09:16

Jutro cure! Sretno  svima na pregledima!⚘
    Grizli inace se preporučuje taj jastuk/vreća za spavanje kod malih  beba izmedju ostalog preventivno  zbog  SIDS sindroma, a ne preporucuje  se dodatno pokrivanje niti pokrivala  za glavu, kapice zbog  pregrijavanja... ovde i tokom boravka  u bolnici  spavaju  u tome.

• Sarita15
    03. Rujan 2019. 09:19

Grizli

Skoljka ma nalaz ti je super. Ne brini oni vec uracunaju u dobini faktor i taj ivf postupak. To nama nesto povecava kao sansu, al nije da sad ti trebas dodatno to racunat. To je tvoja vjerojatnost i to je to. Mozd d nisi ivf taj broj bi bio veci. Tako da samo sretno naprijed i bez brige! Moj dobni je bio i manji.
    Lavica 🤪🤪 23?? Uh pa ja u stanu nikad ne drzim temp preko 22, a sobe oko 19-20. Znaci kad dodje beba spavamo u goli.
    Jedino nisam shvatila Sarita ovo sa rukavicima to te vrece imaju rukave ili misliš na pidzamicu? 🤔 Joj koji sam ja dibidus za tu robu. Mislim kupit cu ja i vrecu i poplon al mi se cini praktičnije vreca dok je beba mala. Ili se to meni samo cini?

Mislim da cak i postoje vrece sa rukavima da 😂 ali nisam na to mislila sorry znaci ako imas vrecu ti dosta bebu zimi stavit u tuticu sa dugim rukavima ili deblji bodi a proljece/jesen mozes i kratki rukav. Ma svi preporucuju vrecu da je sigurnije ali moj ni pod razno nije htio biti u tome ni mali ni malo veci ni nikako. Ja imam onu na kopcanje oko ramena i patent sa strane za bebu od 0-6 tako sam dobila ali no nismo je koristili bas sad cemo vidit...nije bas najprakticnija stvar za puno budenja i dizanja jer dok ih izvadis pa nahranis pa ako zaspu na rukama vratis nazad pokopcas to ih i moze nazad probudit a opet nije ih bas ni u tome drzat u rukama najlaganije..a mozda sam ja komplicirana po tom pitanju sta ja znam..

• leptiric00
    03. Rujan 2019. 09:19

Lavica27

leptiric00

Cure koliko Vase bebice imaju grama i koliko su velike?
    29. Kad sam bila je imala 650g i 25cm ,doktorica kaze da je za 4 dana manja ,e sad molim vasa iskustva,24,5 dana mi je bilo tt,sad idem 12.9 na kontrolu pa budemo vidli ,dali ce biti mala ili to nema opce nikakve veze i postoji sansa da ja prenosim?

Leptiric da li ti je od početka beba manja? Npr moja je od prvog dana veća za 3dana jer su mi kratki ciklusi (24/25 dana) i tako je na svakom pregledu i vodi mi se termin kao 5.2.A ne 8.2. Ne gleda se težina nego dužina od tjemena do trtice odnosno u tim visim tjednima "od glave do pete" al nekad kad uzmu mjeru,beba se pomice pa oni to odrede plus minus što se odmah reflektira u danima odnosno gestacijskoj starosti. Moze i nemora znaciti da ce biti mala, pretpostavljan da ti je mjerila i duzinu natkoljenicne kosti, trupa itd,ako je to sve manje moguće je da bude manja beba (da li ste ti i/ili muž nizi?). A ovo oko prenošenja eee kad bi to znali unaprijed! Veličina bebe uglavnom ne ovisi hoće nam puknuti vodenjak u 37.tjednu ili ćete inducirati u 42. Tjednu. Kako ti grah padne,al ne zamaraj se s tim. Sto je tjedan-dva prenosenja naspram 9mjeseci iščekivanja :)

Grizli koju sam nać fotku koju sam imala za prvu malu,uglavnom grafika za koju temperaturu u sobi je koliko slojeva čega potrebno za noć. Po meni dok su tako mali ide body,pidjama i vreća za spavanje i to je dovoljno. Da je sobna temp 23°,roditelji vole zahajcati sve prostorije kad dodje beba😁

Nije na pocetku bila manja,normalne velicine,a u duzini kaze da je za toliko tjedana i odgovara,eh da vidjet cemo tek smo u 25tt ,hvala na odg,jedino me ta tezina muci ,a vidjet cemo 12.9 idem na kontrolu i bas budem vidjela koliko je g nabrala i koliko je cm narasla u tih dva tjedna

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.