Ja mislim da je veći zez ako su svi u istom stanu (tipa imamo spavaću odvojeno a zajedno sve ostale prostorije)... Jer tu nemas intime ko prdi ko smrdi ko se svadja... ovako kad svatko ima svoj dom inako imate normalan odnos mozes se potruditi da funkcionira...
Kad sam bila dijete mi smo zivili u dvojnom objektu sa tatinim roditeljima (moji bake i djedovi - kod nas su to none i nonici su svi jos zivi, na pragu 90ih ali drze se hvala bogu) oni gore mi dolje i bilo je super, mama i danas kaze da je nona bila samo najveca pomoc na svijetu. Onda se desilo nekoliko nesretnih okolnosti pa smo bili kod maminih roditelja ajme boze rat. Sada moji imaju svoju kucu. Kad smo se mi selili prvo je bila ponuda da odemo maminim roditeljima reko ni za zivu glavu ne pa smo eto svoji na svome. Opet dvojno je jedno na kraju krajeva svi imaju svoj prostor stan i super ali bas nekoliko generacija u istom je tesko i svaka cast kome to funkcionira.
E pa tako ima moja sestricna, u kuci od muza imaju gornji kat skroz za sebe, sve super novo i uredjeno.. i naravno da baka deda uskoce po potrebi, ali svi imaju svoj mir.. mi smo tu s mojima bas svi zajedno, spavamo nas troje u spavacoj sobi od mojih i sve ostalo dijelimo s njima. Al dobro to je isto sve privremeno. Mislim ja sam tu prozivjela svojih 25,26 godina zivota tako da mi nije problem (razumijem i jednu i drugu stranu) i dobrodosli smo pogotovo kad je mala tu pa je i u kuci veselije. Moji su nam isto puno pomogli u pocecima kad se mala rodila i kad god je trebalo za nesto uskociti i pricuvati tako da smo im na tome jako zahvalni.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Ma mislim da je to sve stvar načina razmišljanja i dogovora. Frendovi žive u stanu iznad njenih roditelja i nema teoretske šanse da njeni dođu kod njih gore ili da se oni spuste bez da se prije čuju telefonom. U početku mi je to bilo smiješno, a s vremenom sam skužila da je genijalno 😄
I slažu se savršeno, redovito rade zajedničke rostilje, čuvaju im malu itd..
[/url
Tu je sve do osoba neki jednostavno nadu nacin i funkcioniraju a nekima je bolje da su sami i da ih nitko ne dira. Mi imamo primjere i jednih i drugih u obje familije i zato je bolje da smo svi u svom miru ikad se nademo svi skupa sve stima i svi se postuju
Recimo moja susjeda vec 30 god zivi sa muzevim roditeljima oni su soba do sobe. Ja to ne mogu razumjeti da se tako moze intima odrzavat. Ona kaze ne djeci baka i djed kazu da istovremeno i svi stalno urlaju i deru se uvijek drama. Ali svekrva pere cisti kuha ona nis ne mora i zato se nikad nisu ni razmislili odselit...
Sto se tice izlazaka, nekako imam osjecaj da smo mi bas neki izrod hshah. Otkad smo skupa (znaci tri godine) mislim da nikad nismo bili u nekom izlasku. Nama se to jednostavno ne da. On je stalno na putu, i kad dodje kuci jedino sto zeli je biti sa mnom i odmoriti i opustiti se. i to ljudi ne kuze uopce. Mi kad se ne vidimo nekoliko dana, pa dodje danas, i sutra onda opet ode, ni na kraj pameti mu nije da ode nekud s ekipom. Kad je vise dana kuci to je onda druga stvar, ali izlaske kao izlaske smo prerasli. Nekad nam dodje gust izac al nas isto tako nekako brzo prodje hahaha sad smo vise u fazi kucnih druzenja. A osim toga, on bas nekako i ne voli ici nekud bez mene. Recimo on voli moto susrete a ja bas ne (iako obozavam voznju motorom, i to mi sad tesko pada sta pauziram). I onda ja njega tjeram da on ode bez mene ali nije se to jos dogodilo.
A sto se tice roditelja. Evo moja mama je kod nas 5.dan i samo cu reci da mi treba trudnicki tecaj podhitno da naucim pravilno disati i nuciti se kontrolirati hahah ona je stvarno dobra i misli najbolje, zeli nam pomoci ali jednostavno desi se svadja. Rekla je da ce doci kod nas na mjesec dana kada rodim. Pa samo sta me infarkt nije strefio. Rekla sam joj da ce dva tjedna biti sasvim dovoljno. Mi imalo malu kucu. I ona spava na kaucu i stalno smo skupa i jednostavno dodje do svadje.
Da, to ne bi mogla nikako..nazivcirala sam se samo što sam pročitala haha. A dobro, svatko zna za sebe
[/url
Anna takav je i moj, meni zna dignut tlak jer neće bez mene van haha. Tj. inace izlazimo skupa najčešće i sad ako se meni neda, ne ide ni on. Rekoh daj ajde ovi tvoji svi 100% misle da sam babaroga i da ne smijes na wc bez mene 😂
[/url
DeeDee haha ajme da. Tako i ja njemu kazem. Da sigurno ti njegovi misle da ja njemu branim. Jer s tim nekim ljudima se on prije mene cesto druzio. Ali tada nije imao nikoga. I kada bi dosao s puta nista ga ne bi vezalo za kucu. A u medjuvremenu su nam se ti ljudi i zamjerili zbog xy razloga i sad se bas ne druzimo. Pa ja kazem da sad oni svi misle kako je problem u meni.
Ja sam nedavno nabavila Pericu i on je s nama u krevetu svaku vecer, cak mi ga muz nekad i ukrade...ali sam se jutros tako njemu nasmijala...dakle, ja jastuk zovem Perica kako sam to ovdje vidjela i MM je ocito ozbiljno shvatio da to ima neko stvarno znacenje.
I jutros smo isli obici jednu novorodjenu bebicu i moj muz je pitao bebinu mamu koristi li ona Pericu za dojenje. Ono, on kao ponosan citav kako se strucno izrazio, a zena blijedo gleda u njega - wtf, sta je Perica hahaha....
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Sortiraj odgovore
Najstariji